تست پیمایش ۲۱ خودروی برقی در نروژ
عصر خودرو- تقریباً همه ی این خودروها بیشتر از ارقام اعلام شده توسط کارخانه پیمودند.
عصر خودرو- تقریباً همه ی این خودروها بیشتر از ارقام اعلام شده توسط کارخانه پیمودند.
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از سایپانیوز، فدراسیون خودروی نروژی Norwegian Automotive Federation (NAF) امسال یک تست پیمایش برای 21 خودروی برقی به اجرا گذاشت. ابتدا همه این خودروها به طور کامل شارژ شدند و تا جایی که باتری به طور کامل خالی شد، مسیر تعیین شده ای را پیمودند تا مشخص شود این خودروها به ازای هر بار شارژ چقدر می پیمایند. هدف اصلی این تست هم این بود که پیمایش در دنیای واقعی سنجیده شود هم ادعای خودروسازان و شرکت های ارزیابی پیمایش از جمله WLTP. بر اساس گزارش این فدراسیون، 21 خودروی برقی تا تمام شدن کامل شارژ باتری، مسیر را طی کردند و با تمام شدن شارژ این خودروها خاموش شدند. برای آن که شرایط برای همه مساوی باشد، گرم کردن موتور خودرو برای چند ثانیه در هیچکدام از خودروها به اجرا در نیامد و دمای داخل کابین هم برای همه یکنواخت اجرا شد. همه این خودروها یک مسیر تعیین شده را پیمودند و بر اساس یک پروتکل مشخص، همه رانندگان با سبک رانندگی یکنواخت و شبیه به هم راندند. تنظیمات سامانه تهویه هوا و گرمایش و سرمایش خودرو در همه یکسان انتخاب شد. مسیر انتخاب شده انواعی از حالت ها از جمله ترافیک داخل شهر، سرازیری و سربالایی، مسیرهای روستایی و سرعت بالای 110 کیلومتر در ساعت در بزرگراه داشت. همه این خودروها حداقل از یک مسیر کوهستانی عبور کردند. خودروهایی که پیمایش بهتری داشتند موفق شدند از دو مسیر کوهستانی اضافه هم عبور کنند. تمرکز اصلی این تست روی پیمایش، مصرف و سرعت تخلیه باتری بود.
از بین همه این خودروها، فدراسیون هیوندایی کونا را قبلاً تست کرده بود. 20 خودروی دیگر عبارت بودند از: مک-ایی فورد (دو مدل AWD و RWD)، تسلا مدل 3 (هم مدل استاندارد و هم مدل پیمایش بالا)، فولکس واگن ID.3، Pro S، ID.4؛ اشکودا انیاک Enyaq، پولستر 2، آئودی ایی تران جی تی، هیوندایی آیونیک 5، سپنگ G3، بی ام و iX3، مرسدس بنز EQA، ولوو XC40 ریچارج، سیتروئن e-C4، اوپل موکا-ایی، فیات 500، هوندا e، و مزدا MX-30.
آن چه باعث شگفتی و تحسین فدراسیون شد [هر چند که مقام اول نشد]، ب ام و iX3 بود که موفق به پیمایش 556.2 کیلومتر (345.6 مایل) قبل از توقف کامل شد که 20 درصد بالاتر از اعلام خود کارخانه و اندازه گیری های WLTP بود، یعنی این خودرو تقریباً 106 کیلومتر بیشتر از حد انتظار پیمود که خودش نشان می دهد چقدر می تواند از اضطراب رانندگان از نرسیدن به جایگاه بعدی شارژ بکاهد.
از 21 خودروی آزمایش شده، 18 خودرو پیمایش بالاتر از حد انتظار و رقم اعلام شده توسط کارخانه داشتند. آن سه خودرویی که نتوانستند انتظارها را برآورده کنند عبارت بودند از پولستر 2، سیتروئن e-C4 و خودروی برقی چینی سپنگ که به ترتیب 3، 5 و 12 کیلومتر کمتر از مسافت ادعا شده پیمودند. با این حال این اختلاف آنقدر ناچیز است که قابل چشم پوشی و حتی تحسین برانگیز است. البته ارقام پیمایش سازمان NEDC آنقدر خوشبینانه است که در دنیای واقعی بعید است خودرویی به این ارقام برسد.
تسلا مدل 3 (مدل با پیمایش بالا) به طور کلی از همه بهتر درخشید و برنده این تست بود و به عدد خیره کننده 654.9 کیلومتر رسید. مقام دوم به مک-ایی فورد رسید که بعد از پیمایش 617.3 کیلومتر متوقف شد [27 کیلومتر کمتر از تسلا].
لازم به یادآوری است که همه این خودروها روی کیلومتر شمار خود قبل از توقف کامل به عدد صفر رسیده بودند یعنی خیلی قبل از آن که واقعاً شارژ باتری تمام شود، هشدار واقعی به راننده داده اند. به بیان دقیق تر، هم تسلا مدل 3 و هم مک-ایی فورد وقتی به حدود 600 کیلومتر پیمایش رسیده بودند کیلومترشمار به عدد صفر رسیده بود و با این که باتری نشان می داد که تمام شده است و هر آن احتمال خاموش شدن خودرو وجود دارد، با این حال چند کیلومتر بیشتر از اندازه گیری ها پیموده اند.