عصرخودرو بررسی کرد
اقتصادیترین گزینههای غیرچینی-هندی برای واردات خودرو
عصر خودرو- جزئیات اصلی و اولیه واردات خودرو طی جلسه ای اعلام شد و بر اساس آن با تخصیص بودجه یک میلیارد دلاری، واردات خودرو با سقف احتمالی قیمتی ۲۰ هزار دلار آغاز خواهد شد اما وزارت صمت احتمالا روی گزینه های اقتصادی حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار دلاری با تعرفه کم حدود ۲۰ درصد تمرکز بیشتری خواهد داشت.
سه شنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۸:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»؛ وزارت صمت همچنین در نظر دارد تا مازاد بودجه یک میلیارد دلار را به سرمایه گذاری در صنعت خودرو و الزام به ساخت داخل تخصیص دهد تا از این محل بودجه واردات صرف توسعه صنعت خودرو شود. کلید واژه خودرو اقتصادی در حالی روی قیمت 10هزار دلار می گردد که در بازارهایی غیر از چین و هند، خودرو اقتصادی از قیمت حدود 13 هزار دلار آغاز می شود و این گزینه ها کف خودروهای موجود در جهان هستند که به سادگی استاندارد های 85گانه ضروری ایران را پاس می کنند و بدون مشکل با استانداردهای E-MARK امکان واردات آن ها به کشور وجود دارد و با این حال زاویه دید وزارت صمت به سمت هند و چین است و رویای ده هزار دلاری مسئولان در این بازارها محقق می شود که گزینه هایی نسبتا دور از استانداردهای 85گانه ایران دارند لذا در این مطلب به بررسی اقتصادی ترین خودروهای غیرچینی در بازار امارات خواهیم پرداخت که پتانسیل واردات به ایران را دارند.
*هیوندای اکسنت (100hp MT) -400میلیونتومان
*میتسوبیشی میراژ (76hp CVT) -320میلیونتومان
*هوندا سیتی(120hpCVT) -450میلیونتومان
*سوزوکی بالنو(91hp 4AT- 350میلیونتومان
*کیا پیکانتو(83hp 4AT)- 350میلیونتومان
*رنو سیمبل(102hp 4AT)- 300میلیونتومان
*تویوتا یاریس(98hp MT) -470میلیونتومان
خودروهای فوق پایه ترین تیپ و ارزان ترین محصول از برند های معتبر و غیرآمریکایی موجود در بازار امارات هستند که قیمت دلاری حدود 10 تا 16 هزار دلاری دارند. با نگاهی به اعداد و ارقام و مشخصات این خودروها می توان دریافت که ارزانترین این خودروها حتی با تعرفه واردات 20درصدی با احتساب هزینه های حمل ، هزینه های مالیات بر ارزش افزوده داخل خاک ایران و ده ها هزینه دیگر که اکنون روی خودروهای مونتاژی اعمال می شود کمتر از 650 میلیون تومان قیمت نخواهد داشت لذا فراتر از این سوال که چه خودروهایی بهتر است وارد شوند باید ابتدای موانع و مشکلات موجود بررسی، مطرح و شفاف سازی شوند و سپس دلیلی برای واردات این خودروها بیابیم چرا که واردات این خودروها نیز چالش های زیادی را به همراه خواهد داشت.
هزینه های سربار متعدد مالیاتی، شماره گذاری و ... عملا هویت خودرو اقتصادی وارداتی و حتی مونتاژی را تغییر میدهد. دولت در گام نخست باید به دنبال ایجاد منطق در این بخش از هزینه ها که حداقل یک سوم درصد قیمت نهایی یک خودرو را تشکیل می دهد باشد و در گام بعد اگر قصد واردات خودروهای زیر صد اسب بخار در ابعاد کوچک با حداقل امکانات را دارد تا با قیمتی 700 میلیون تومانی عرضه کند باید به این سوال پاسخ داده شود که مزیت چنین وارداتی در چیست؟ از طرف دیگر مشکلات تولید خودرو همچنان در جهان وجود دارد و خودروسازان در مقابله با صف های خرید مشتریان ترجیح می دهند خودروهای گرانتر با حاشیه سود بالاتر را در صدر برنامه قرار دهند. همچنین واردات 50 تا 100 هزار خودرو خارجی فرصت خوبی برای ایجاد بازار سیاه در ایران را پدید می آورد و عملا برنامه تعدیل بازار و نیاز مشتریان با واردات محدود به حاشیه خواهد رفت.