تغییر نرخ کرایه ها و مشکلات بی پایان مردم و تاکسیداران
عصر خودرو : هر ساله با تغییر نرخ تاکسی ها در خمین مشکلات مختلفی بین رانندگان تاکسی ومسافران بر سر کرایه به وجود می آید و باعث می شود تا مدتها بین رانندگان و مسافران بحث و کشمکش وجود داشته باشد.
عصر خودرو : هر ساله با تغییر نرخ تاکسی ها در خمین مشکلات مختلفی بین رانندگان تاکسی ومسافران بر سر کرایه به وجود می آید و باعث می شود تا مدتها بین رانندگان و مسافران بحث و کشمکش وجود داشته باشد.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از مهر، برخی رانندگان از کرایه های جدید راضی نیستند و از نصب برچسب قیمت روی ماشین خودداری می کنند و از سوی دیگر برخی مردم نیز میزان افزایش کرایه ها را منصفانه نمی دانند و در نتیجه چندماه زمان می برد تا بحث های هر روزه مردم و تاکسی دارها فروکش کند و سال بعد مجددا به همین منوال ادامه یابد.
یکی از رانندگان تاکسی خمین می گوید: امرار معاش از طریق رانندگی تاکسی هزینه های زیادی دارد. درب خودرو مدام باز و بسته می شود و قاعدتا بعد از مدتی خراب می شود و باید تعمیر شود. وسایل یدکی و جانبی خودروها بسیار گران است و ما هم موظف شده ایم به سالم بودن و تمیزی ماشین اهمیت بدهیم، اما این هزینه ها را چطور تامین کنیم؟ این مشکلات باعث می شود برخی رانندگان تاکسی، اقدام به گرفتن کرایه بیشتری از نرخ مصوب، از مسافران کنند.
راننده تاکسی دیگری می گوید: ما نباید تنها به منافع شخصی خود توجه کنیم و هزینه هایمان را از مسافر بگیریم؛ بعضی از مسافران مجبورند روزانه چهار مرتبه به بیمارستان مراجعه کنند و ما با گرفتن نرخ مصوب و رعایت انصاف، کمکی به کم کردن هزینه های جانبی بیمارشان کرده ایم.
یکی از شهروندان نیز می گوید: هر ساله فقط نرخ تاکسی ها اضافه می شود و ما تغییری در کیفیت ارائه خدمات به مسافران نمی بینیم. برخی از ماشین ها شرایط نامناسبی از لحاظ صندلی ماشین و... دارند و مسافران در مدتی که در ماشین نشسته اند شرایط سختی را تحمل می کنند. از سوی دیگر وقتی راجع به نرخ کرایه مصوب می پرسیم و یا از راننده می خواهیم نرخ قیمت ها را نشان بدهد، رانندگان برخوردهای بدی می کنند و ما مجبور هستیم اعتراض نکنیم و گاهی اوقات هم بیشتر از نرخ مصوب کرایه می دهیم؛ به خصوص در زمانی هایی که نرخ ها تغییر می کنند و هنوز مشخص نیست که چقدر اضافه شده است.
حمیدرضا رضایی مسئول سازمان حمل و نقل و ترافیک شهری شهرداری خمین در این باره به خبرنگار مهر گفت: چسباندن برچسب نرخ مصوب، از اول هفته آغاز و اعلام شده در حین چسباندن برچسب، کارت صلاحیت و کارت معاینه فنی بررسی شده و به ظاهر و داخل ماشین هم توجه شود.
وی اظهار داشت: به همکارانی که این مسئولیت را به عهده دارند، اعلام شده روزانه 40 تا 50 تاکسی را برچسب بزنند و به تاکسی هایی که دارای مشکل هستند تا 48 ساعت مهلت بدهند تا برای رفع عیوب خودرو اقدام کنند، وگرنه به آنها برچسب داده نمی شود که عدم نصب برچسب تخلف محسوب می شود و در نتیجه طبق آیین نامه با آن برخورد خواهد شد.
رضایی گفت: نرخ کرایه در خمین، 15درصد افزایش یافته و مهمترین تخلفات رانندگان تاکنون، دریافت کرایه بیش از نرخ مصوب از مسافران بوده است.
وی افزود: شکایت های ارسالی از سوی مردم، به بازرسی سازمان حمل و نقل شهری فرستاده می شود و طبق قوانین و دستورالعمل ها، ابتدا به رانندگان متخلف تذکر داده می شود و در صورت بی اهمیتی، به کمیته انضباطی معرفی می شوند و و در صورت تخلف مجدد، تشکیل پرونده انتظامی، توقیف خودرو، اعمال جریمه نقدی و درج در پرونده برای متخلفان رقم می خورد.
مسئول سازمان حمل و نقل و ترافیک شهری شهرداری خمین در پاسخ به این سوال خبرنگار مهر که« آیا رانندگان تاکسی این شهر از تاکسی متر استفاده می کنند»، گفت: در حال حاضر رانندگان از تاکسی متر استفاده نمی کنند اما درصدد اجباری کردن آن هستیم و این که تاکنون این مساله انجام نشده، به جهت اختلاف بین ناوگان بی سیم است که جهت یکپارچگی، کار مطالعاتی انجام گرفته و رایزنی با پیمانکاران جهت نصب GPS و تاکسی متر انجام شده است.
رضایی در خصوص این پرسش که آژانس ها زیر نظر کدام موسسه فعالیت می کنند، گفت: طبق قانون، توسعه و نظارت بر حمل و نقل عمومی در محدوده شهری و حومه، به عهده شهرداری است و شهرداری ها موظفند کلیه فعالیت های مربوط به حمل و نقل مسافر و کالا را در محدوده ی شهرها ساماندهی کرده و نظارت کنند اما به خاطر وجود موازی کاری ها این امر محقق نشده بود که با ارائه بخشنامه هیئت دولت مصوب 13 اردیبهشت 94، مقرر گردیده ارائه ی کارت های صلاحیت، نظارت و بازرسی در امور حمل و نقل شهری هم باید بر عهده شهرداری ها باشد که درصدد اعمال این بخشنامه هستیم.
به نظر می رسد انتظار عمومی مردم این است که با تغییر هر ساله نرخ کرایه تاکسی ها، کیفیت این خدمات نیز سال به سال افزایش پیدا کند و رانندگان تاکسی نیز طبیعتا باید برای رفع مشکلات و نارضایتی های خود باید با سازمان های مربوطه تعامل کرده و معضلات خود را مطرح کنند؛ نه اینکه کرایه ها را به طور خودسرانه افزایش دهند چرا که این مساله علاوه بر اینکه اعتماد و احترام متقابل را در میان افراد جامعه از بین می برد، چهره نامناسبی از قشر زحمت کش رانندگان و تاکسی داران در اذهان مردم بر جای می گذارد.