سخنگوی کارگروه سامانه نظارت و پایش تردد ناوگان حمل و نقل خبر داد
اعلام جزئیات سهمیههای سوخت ناوگان جادهای از ۳۰ اردیبهشت
عصر خودرو : معاون سازمان راهداری با بیان اینکه اطلاعات پیمایش ناوگان عمومی جادهای برای اختصاص سهمیه سوخت در مراحل نهایی قرار دارد، گفت: پس از پایش اطلاعات صورت وضعیت و بارنامه، روز چهارشنبه هفته جاری جزئیات سهمیهها اعلام میشود.
دوشنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۷:۰۰
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از فارس، شهرام ادمنژاد درباره سهمیه سوخت ناوگان عمومی جادهای بر اساس پیمایش اظهار داشت: در حال جمعبندی اطلاعات و دیتاها درباره پیمایش، صورت وضعیت مسافر و بارنامهها هستیم.
سخنگوی کارگروه سامانه نظارت و پایش تردد ناوگان حمل و نقل با بیان اینکه هنوز اطلاعات ناوگان و سهمیهها به ستاد سوخت اعلام نشده است، افزود: روز چهارشنبه هفته جاری همه جزئیات در اینباره اعلام خواهد شد.
معاون برنامهریزی سازمان راهداری ادامه داد: در حال اتخاذ تصمیماتی درباره پایش آماری و تهیه دیتاها در اینباره هستیم و این پروژه تا یکی دو روز آینده ادامه خواهد داشت.
به گزارش فارس از اواخر سال گذشته مقرر شد، سهمیه سوخت ناوگان عمومی جادهای بر اساس پیمایش به آنها اختصاص یابد، هدف از اجرای این طرح توزیع عادلانه گازوئیل، جلوگیری از قاچاق سوخت و نظم بیشتر در فعالیت حمل و نقل عمومی اعلام شده است.
بنابراین گزارش اختصاص سهمیه گازوئیل بر اساس پیمایش از ابتدای اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها در دستور کار وزارت نفت قرار گرفت، اما به دلیل هزینه بالای اجرای طرح و مشکلات مربوط به نحوه تامین منابع مالی آن، اجرایی نشد.
با این وجود، از اواخر سال 91 زیر ساخت مهمی در کشور با عنوان «صدور بارنامه الکترونیکی برای خودروهای سنگین» ایجاد شد که کار دولت برای اجرای این طرح را بسیار آسان کرد؛ تجمیع اطلاعات این بارنامهها و اطلاعات کارتهای سوخت کامیونها موجب میشد، تا اجرای طرح تخصیص گازوئیل خودروهای سنگین بر اساس پیمایش به راحتی صورت گیرد.
از طرف دیگر هم مجلس شورای اسلامی در بند «چ» ماده 6 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز (مصوب دی 92)، دولت را موظف کرد تا این موضوع را اجرا کند، در این بند آمده است: «وزارت راه و شهرسازی موظف است با همکاری ستاد وزارت نفت و ستاد مدیریت حملونقل سوخت به تجهیز شناورها و وسایل حملونقل جادهای کالا به سامانه فنی ردیاب و کنترل مصرف سوخت بر مبنای مسافت طیشده اقدام کند».
به هر حال مقرر شد، آغاز این طرح از ابتدای اردیبهشتماه 94 باشد و عملیاتی شدن اختصاص سهمیهها بر اساس پیمایش از خردادماه 94 اجرا شود.
در واقع از اردیبهشتماه این اطلاعات شامل صورت وضعیت مسافر، بارنامه و میزان پیمایش از طرف سازمان راهداری به شرکت پخش ارائه میشود و از خردادماه اجرایی خواهد شد.
طبق هدفگذاری انجام شده مقرر شد اطلاعات همه ناوگان اعم از کامیون، اتوبوس و مینیبوس در سامانه متمرکز سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای ثبت شود و پس از پایش و راستی آزمایی با توجه به مدارک و اطلاعات، بارنامه، پلاک خودرو و صورت وضعیت، این دادهها به شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی برای تخصیص سوخت اعلام شود.
به گزارش فارس برای اجرای طرح تخصیص سوخت به ازای پیمایش، نرم افزاری با هماهنگی دستگاههای متولی نظیر وزارت کشور، سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای و شرکت ملی پالایش و پخش در نظر گرفته شد؛ در این نرم افزار جداولی به صورت پایلوت تعریف شده که براساس آن میزان نفتگاز اختصاص یافته به خودروهای دیزلی (انواع کامیون، کامیونت، کشنده، مینی بوس و اتوبوس) بر اساس صورت وضعیت و بارنامه مشخص شده است.
البته طبق اعلام مسئولان طرح تخصیص سوخت ناوگان عمومی کشور براساس پیمایش، در دو مرحله به اجرا در میآید؛ مرحله نخست این طرح از اول خرداد سال 94 براساس اسناد حمل شامل بارنامه و صورت وضعیت یا CMR بارنامه بینالمللی برای ناوگان ترانزیت کالا و مرحله دوم طرح از اول مهرماه 95 آغاز میشود.
بر این اساس میزان سوخت برای همه ناوگان اعم از درونشهری و برونشهری و تردد براساس سامانه موقعیتیاب جغرافیایی (GPS) نصب شده بر روی تمامی ناوگان حمل و نقلی محاسبه میشود.
البته مسئولان وعده دادهاند تا شهریورماه 1395 تمام ناوگان عمومی کشور در بخش درون و برونشهری به سیستمهایی نظیر GPS مجهز میشوند و به صورت یکپارچه پایش و راستیآزمایی انجام میشود و اطلاعات از سازمان راهداری به شرکت نفت ارسال خواهد شد و سپس بر این اساس سوخت ارائه میشود.
این طرح در دو مرحله اجرا میشود و طی آن عملکرد ناوگان حمل و نقل عمومی جادهای بر اساس بارنامه و صورت وضعیت، ثبت و در تخصیص سوخت مصرفی (بر اساس پیمایش) محاسبه میشود.
بنابراین گزارش 400 هزار دستگاه کامیون، بیش از 20 هزار دستگاه اتوبوس و 36 هزار دستگاه مینیبوس بین شهری در کشور وجود دارد.