با ۴ محصول پرطرفدار برند Opel در بازار دهه ۹۰ میلادی ایران آشنا شوید
۴ تفنـگدارِ ژرمن
عصر خودرو: بازار خودروی ایران در دهه ۹۰ میلادی بیشباهت به اوضاع این روزها نیست. در هر دوی این دورهها خیل عظیمی از برندهای خودرویی مشهور پس از مدتها غیبت به خیابانهای کشور بازگشتند و بدین ترتیب تنوع نسبتا خوبی بر بازار حاکم شد.
شنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۵:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، اما در این بین برخی از برندها قادر به تکرار موفقیت در دوره جدید نبودند. برای مثال، برند آلمانی اُپل که در دهه 90 میلادی (70 شمسی) از فروش بسیار خوبی در بازار بهره میبردند، هنوز هم به صورت گسترده به ایران راه پیدا نکرده است و از آسترایی که 2 سال پیش به بازار عرضه شد، استقبال چندان داغی صورت نگرفت. برند Opel طی تاریخ 150 ساله خود فراز و نشیب و داستانهای فراوانی را تجربه کرده است و با توجه به اینکه در چند دهه اخیر تحت مالکیت گروه جنرال موتورز آمریکا قرار گرفته، طبیعتا اشتراکات فراوانی با دیگر محصولات این مجموعه دارد. در واقع با توجه به اینکه در دهه 90 میلادی «دوو موتورز» هم از زیرمجموعههای GM به شمار میرفت، محصولات اُپل آن روزها نقاط مشترک بسیاری با اسپرو، ریسر و سییلو دارند. در ادامه به بررسی دقیقتر محصولات دهه 90 این برند حاضر در بازار ایران خواهیم پرداخت.
Opel Corsa
کورسا به عنوان کوچکترین عضو از خانواده اپلهای دهه 90 میلادیِ بازار ایران، برای نخستینبار در سال 1994 میلادی با نسل دوم خود به کشور راه پیدا کرد. کورسا B که از 1993 الی 2000 میلادی روی خط تولید این خودروساز قرار داشت، در انواع هاچبک 3درب، هاچبک 5درب، استیشن 5درب، سدان کوچک و در نهایت نوعی پیکآپ کاربردی جمعوجور به تولید میرسید که از بین این موارد، عمده نمونههای واردشده به ایران از نوع هاچبک 5درب و تعداد نسبتا محدودی 3درب هستند. کورسا در این دوره 7 ساله عرضه به بازار جهانی با پیشرانههای مختلفی به فروش رسید که تمامی آنها حجمی بین 1 الی 1.7 لیتر داشتند و نمونههای واردشده به کشور از نمونه 1.2 لیتری بهره میبرد. این پیشرانه ضعیفترین و کوچکترین موتور 4 سیلندر قابل سفارش برای این خودرو بود که با سیستم سوخترسانی انژکتوری TBI طراحی شده است. در این سیستم، سوخت از طریق یک سوزن انژکتور قرار گرفته داخل بدنهای شبیه به کاربراتور به منیفولد ورودی تزریق میشود که بدین ترتیب علاوه بر مصرف سوخت کمتر نسبت به نمونههای کاربراتوری، از خودروهای انژکتور MPFI پیچیدگی کمتری دارد. سیستم تعلیق نرم با توجه به کلاس هاچبک، استهلاک بسیار پایین در صورت انتخاب نمونههای سالم، لذت رانندگی با یک هاچبک تند و تیز و مسائلی از این قبیل از جمله مشخصههای بارز کورسا به شمار میرود. البته لازم است بدانید که در این خودرو تقریبا هیچ آپشن رفاهی مدرنی به چشم نمیخورد. هرچند که تعداد انگشتشمار نمونه هاچبک 3درب این خودرو که با پیشرانه 1.6 لیتری در بازار حضور دارند، امکانات بهتری دارد. این خودرو از حدود 6 الی 13 میلیون تومان قیمتگذاری میشود.
Opel Astra
این سدان دوستداشتنی و جمعوجور که برای نخستینبار در سال 1991 میلادی به بازار جهانی معرفی شد، اگرچه که از دید بسیاری از مصرفکنندگان برادر دوقلوی دوو سییلو محسوب میشود و با این خودرو اشتراکات زیادی دارد اما باید گفت که اینگونه نیست. اپل آسترا از نظر کلاسبندی و ابعاد در زمرهای مشترک با سییلو قرار میگیرد اما از حجم موتوری 0.1 لیتر کمتر از سییلو یا ریسر بهره میبرد. بدین ترتیب شما با انتخاب اپل آسترا در بازار ایران، یک پیشرانه 4 سیلندر خطی 1.4 لیتری با سیستم پاشش سوخت انژکتوری چندنقطهای دریافت خواهید کرد که چه در استفاده شهری و چه در مسیرهای برونشهری از مصرف سوخت بسیار پایینی برخوردار است. اپل آسترا نیز همچون دیگر محصولات اپل از حیث قطعات ظاهری، وضعیت چندان اغواگری ندارد. همچنین علیرغم فراوانی قطعات سییلو در بازار ایران، آسترا با توجه به اختلاف حجم موتور مذکور در برخی از لوازم دچار مشکل است. هرچند که ساختار این پیشرانه چندان پر استهلاک نیست و در صورت انتخاب یک گزینه دستنخورده و فابریک، سواری لذتبخش و بیدردسری تجربه خواهید کرد. آسترا 1994 و 1995 در بازار ایران از حدود 13 الی 18 میلیون تومان قیمت میخورد.
Opel Vectra
وکترا یکی از اعضای بزرگ خانواده دهه 90 کمپانی اپل به شمار میرود که برای نخستین بار در سال 1998 روی خط تولید این خودروساز قرار گرفت. طرح اولیه این خودرو بسیار ساده و به دور از هرگونه نکته جذاب بود به همین خاطر این خودرو در سال 1992 دستخوش فیسلیفت شد و در حدفاصل 1993 الی 1995، وکترا با چهره جدید خود به بازار ایران وارد شد. این خودرو که روی پلتفرمی مشترک با دوو اسپرو به تولید رسیده، علاوه بر اشتراکات فراوان با این خودروی محبوب کُرهای، برتریهایی هم دارد. کالیپرهای ترمز بهتر در جلو و سیستم ترمز دیسکی در اکسل عقب نخستین و اصلیترین تفاوت بین این دو خودروست. همچنین ساختار بهینهتر شاسی که در نتیجه از باز شدن دهانه شاسی در استفاده درازمدت جلوگیری میکند، از جمله دیگر برتریهای اپل وکترا نسبت به دوو اسپرو است. در واقع اپل وکترا از یک پیشرانه 4 سیلندر 2 لیتری بنزینی با سیستم پاشش سوخت انژکتوری MPFI بهره میبرد که بسته به مدل، از 100 الی 115 اسب بخار به شما ارائه میکند. همچنین این خودرو با بهرهگیری از یک جعبه دنده 5 سرعته F16 مشترک با بسیاری از محصولات 4 سیلندر دوو و اپل، شتاب و کشش بسیار خوبی را به راننده ارائه میکند. وکترا از حیث قطعات ظاهری وضعیتی مشابه آسترا داشته و شما برای تامین وسایل یدکی این خودرو تا حدودی به چالش کشیده میشوید. اما در بخش فنی، با توجه به اشتراکات مذکور و البته وضعیت مناسب محصولات دوو در بازار ایران، چندان مشکلی پیدا نخواهید کرد. همچنین امکاناتی همچون فرمان هیدرولیک، شیشههای برقی، تنظیم برقی آینههای جانبی و... از جمله دیگر مشخصههای وکتراست. وکترا در بازار ایران از 14 الی 22 میلیون تومان قیمتگذاری میشود.
Opel Omega
بزرگترین و لوکسترین محصول کمپانی اپل در دهه 90 میلادی، نسل دوم اپل امگا (که با پسوند B شناخته میشود)، خودرویی با نزدیک به 5 متر طول و ساختار دیفرانسیل عقب پلتفرم است. این خودرو که یکی از گرانقیمتترین خودروهای خارجی بازار ایران در دهه 70 شمسی محسوب میشود، جزو نخستین خودروهایی است که از سیستم کنترل لغزش ESP بهره میبرد. همچنین 3 نوع پیشرانه بنزینی 4 سیلندر 2 لیتری، 6 سیلندر V شکل 2.5 لیتری و در نهایت 6 سیلندر خورجینی 3لیتری برای این خودرو در بازار ایران در نظر گرفته شده است. نیرو و گشتاور حاصله از این پیشرانهها با بهرهگیری از جعبه دندههای 4 یا 5 سرعته اتوماتیک و 5 سرعته دستی، به اکسل عقب انتقال پیدا میکند. سیستم تهویه مطبوع دیجیتال، چراغهای موتوردار جلو برای تنظیم راحتتر از داخل، کروز کنترل، ترمز دیسک در چهار چرخ، کول باکس، سانروف، صندلیهای چرم و مواردی از این قبیل از جمله امکاناتی است که روی نمونههای فول آپشن این خودرو قرار گرفته است. هرچند که اپل امگا سواری، امکانات و پرستیژی در حد یک خودروی مدرن را به شما عرضه میکند اما توجه داشته باشید که هزینههای نگهداری از این خودرو را شاید بتوان در حد یک ماکسیمای مدل پایین دانست! در واقع قطعات یدکی کمیاب و بسیار گرانقیمت این خودرو و همچنین نبود تخصص در انجام تعمیرات به ویژه برای نمونه 3 لیتری، از جمله دلایلی است که این روزها کمتر امگایی در سلامت کامل قرار دارد. این خودرو از 22 الی 50 میلیون تومان قیمتگذاری میشود.