نسخه قابل چاپ يکشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۴:۴۱:۴۷
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی «عصر خودرو» رضا رحمانی معاون مالی ایران خودرو، در این نشست در پاسخ به سئوال خبرنگار ما و براساس اعلام شورای پول و اعتبار، میزان بدهی و تعهد غول خودروسازی ایران به سیستم بانکی کشور را 37 هزار و 500 میلیارد ریال اعلام کرد.
وی که در واکنش به برخی اعداد و ارقام خبرنگار موج در خصوص بدهی های ریالی و ارزی این شرکت میزان رسمی بدهی و تعهدات
ایران خودرو را گفت، در خصوص تاثیر نرخ ارز بر این بدهی ها و برنامه های عملیاتی این خودروسازی داخلی اظهار داشت: فقط 20 درصد خریدهای
ایران خودرو خارجی(14 هزار و 647 میلیارد ریال) است و هم اکنون بخش بسیاری از خودروهای
ایران خودرو داخلی سازی(خرید داخلی=59 هزار و 140 میلیارد ریال برای سال89) شده است.
رحمانی ادامه داد: یکی از مهمترین برنامه های امسال
ایران خودرو برای مقابله با تاثیرات نرخ ارز و پوشش بدهی های خود، افزایش ساخت داخلی قطعات به عنوان اولویت اول فعالیت های ما است.
معاون مالی
ایران خودرو همچنین از تغییر ترکیب تولید و فروش محصولات
ایران خودرو به سمتی خبر داد که ارزبری کمتری برای این شرکت داشته باشد و اضافه کرد: با این اقدام شاهد افزایش تولید برای خودروهایی هستیم که ارزبری کمتری دارد و هزینه ها و قیمت تمام شده محصولات مدیریت خواهد شد.
وی همچنین از برنامه ریزی
ایران خودرو برای خرید از سورس ها و منابع بیشتر تامین(قطعات) خبر داد تا با این اقدام و سایر اقداماتی که اشاره شد شاهد به حداقل رساندن افزایش نرخ ارز در ادامه فعالیت های
ایران خودرو باشیم.
رحمانی در ادامه با اشاره به اینکه
ایران خودرو قصد فروش سهام مدیریتی بانک پارسیان را دارد اما هنوز و همچنان شرایط برای این فروش مهیا نیست، تاکید کرد: تاکنون پنج بار اوراق مشارکت از سوی
ایران خودرو انتشار یافته و عرضه شده است و در شرایط فعلی برنامه ای برای عرضه اوراق مشارکت نیز نداریم.
معاون مالی
ایران خودرو با توجه به اینکه در سال گذشته 12 شرکت زیر مجموعه گروه صنعتی
ایران خودرو واگذار شده است از ادامه برنامه واگذاری های این گروه صنعتی در سال جاری خبر داد.
فرهنگ ادغام در ایران جانیافتاده استوی در بخشی دیگر از سخنان خود به موضوع ادغام دو شرکت
ایران خودرو و
سایپا اشاره کرد و گفت: پدیده ادغام در خارج از کشور متفاوت با موضوع ادغام در داخل می باشد و زود است که موضوع ادغام
ایران خودرو و
سایپا را مطرح و پیاده کنیم.
به گفته رحمانی، در حال حاضر شاهد ادغام های گوناگون در صنعت خودروسازی جهانی هستیم اما در عین حال مشاهده می کنیم که به عنوان مثال شرکت پژو با مدیریت مستقل محصولات خود را تولید و عرضه می کند و شریک آن یعنی سیتروئن هم سهم بازار و تولیدات خود را مدیریت می کند و باید گفت که این شرکت ها از ظرفیت های خالی یکدیگر در جهت پیشبرد اهداف استفاده می کنند. متاسفانه هنوز در ایران به این جایگاه از فرهنگ ادغام نرسیده ایم.
معاون مالی
ایران خودرو در خصوص برخی نگرانی ها از روابط غیر عادی تجاری در مسیر تولیدات این شرکت بیان کرد: هیچ دل نگرانی از بابت خریدهای خارجی در
ایران خودرو نداریم چراکه خریدها و سفارش های ما شش ماهه است و همواره به غیر از موجود انبارها، قطعه و قطعات منفصله از سه ماه زودتر در راه ایران قرار دارد.
وی 35 تا 40 درصد فروش های
ایران خودرو را بصورت اعتباری دانست که البته 50 تا 60 درصد
قیمت خودرو در ابتدای این فروش از خریداران دریافت می شود.
رحمانی همچنین در پاسخ به این پرسش که بهترین دوران کاری شما طی این 20 سال که در
ایران خودرو بوده اید چه دوره ای بوده است؟ با بیان دوران های مختلف کاری در بزرگترین شرکت خودروسازی خاورمیانه، سال های 88 و 89 را شکوفاترین سال ها برای این شرکت خودروسازی دانست چراکه در تمام زمینه ها شاهد رشد و ارتقای فعالیت ها بوده است.