عصر خودرو- رئیس انجمن صنفی واردکنندگان خودرو گفت: اگر خودروی غیر استانداردی توسط هر شرکتی خواه رسمی و یا غیر رسمی به کشور وارد شده و پلاک شده است، این نشان از ضعف عدیده ی سازمان حمایت و متولیان وزارت صنعت است، چرا که سازمان ناظر بر این امر سازمان حمایت است.
به گزارشپایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از تسنیم ، در حالی که در ماه های گذشته انجمن صنفی واردکنندگان خودرو به دفعات در مورد رویکرد وزارت صنعت و زیر مجموعه های آن در مورد ساماندهی بازار خودروهای وارداتی و حذف واردکنندگان متفرقه از بازار هشدار داده بود، این بار سازمان حمایت در موضع گیری عجیب خودروهای وارد شده توسط شرکت های گری مارکت را فاقد استاندارد خواند. در حالی که تمامی این خودرو ها زیر نظر همین سازمان و از درگاه های قانونی گمرک به کشور می رسد.
در همین رابطه میثم رضایی رییس انجمن صنفی واردکنندگان خودرو با اشاره به اظهارات سازمان حمایت در مورد خودروهای واردشده توسط گری مارکت و ساماندهی بازار خودرو گفت: اگر خودروی غیر استانداردی توسط هر شرکتی خواه رسمی و یا غیر رسمی به کشور وارد شده و پلاک شده است، این نشان از ضعف عدیده ی سازمان حمایت و متولیان وزارت صنعت است، چرا که سازمان ناظر بر این امر سازمان حمایت است و طبیعی است که در هر بازاری سوداگران درصدد سواستفاده هستند اما این سازمان حمایت است که بر خلاف ادعاهای روی کاغذش، اقدامی عملی در این راستا نداشته و بنا به دلایلی نامعلوم با این امر مماشات کرده است.
وی تصریح کرد: بیانیه سازمان حمایت به وضوح نشان می دهد که این مجموعه قادر به نظارت بر بازار خودروهای خارجی نیست، چرا که در آیین نامه 28 فروردین سال گذشته هیات وزیران مواردی برای وجاهت قانونی فعالیت شرکت های گری مارکت تاکید شده بود که این آیین نامه بازهم توسط دولت دستخوش تغییر شد و به تأمین 3 درصد هزینه گمرکی برای اخذ گارانتی از شرکت های نماینده تغییر شکل داد. این روند نابسامان با تغییرات هر روزه ی قوانین تا جایی پیش رفت که اکنون واردات برای شرکت های فاقد نماینده که سهم بالایی در واردات و رقابتی کردن بازار دارند از گردونه بازار کنار گذاشته شده اند.
رضایی با اشاره به عدم شناخت و تسلط سازمان حمایت از بازار خودروهای خارجی گفت: اکنون شرکت های به زعم وزارت صنعت نماینده رسمی نیز به لزوم حضور شرکت های فاقد نماینده و گری مارکت در بازار اذعان دارند و بارها گفته اند که بدون وجود شرکت های فاقد نمایندگی توانایی تامین عرضه خودرو برای مشتریان این بازار را ندارند، اما سازمان حمایت همچنان اصرار دارد که این شرکت ها نباید در بازار حضور داشته باشند٬ این امر مصداق جاده صاف کنی این سازمان برای برخی از مافیای واردکنندگان است و معنای دیگری ندارد.
رئیس انجمن صنفی واردکنندگان خودرو در ادامه افزود: سازمان حمایت در جایگاهی نیست که فعالیت صنفی شرکت ها را زیر سوال ببرد و در راستای انگیزه های شخصی مدیران خود و وزارت صنعت اهداف اساسی اقتصاد مقاومتی را مورد بی اعتنایی قرار دهد، چرا که سپردن امور به دست مردم و شرکت های که به دنبال رشد و تعالی اقتصاد ایران هستند از جمله محورهای اقتصاد مقاومتی است. در حالی که در بطن عملکرد سازمان حمایت به نوعی فراموشی اقتصاد مقاومتی و پشت کردن به سیاست های اصلی نظام اولویت اصلی آنان است.
این مقام مسول در ادامه با اشاره به چشم انداز برنامه ششم و سیاست های کوچک سازی دولت گفت: همانطور که پیش تر گفته شده بود سازمان حمایت از جمله مجموعه های در آستانه انحلال است که به دلیل نبود توجیه کارشناسی و عملکردی در ماهیت فعالیت هایش به زودی منحل خواهد شد، در همین راستا مدیران وزارت صنعت و این سازمان در راستای تلاش برای ادامه حیات سازمان متبوع شان از هرگونه رویکرد که با منافع مردم و شرکت های کوچک مغایر باشد، دریغ نمی کنند.
رضایی خاطر نشان کرد: اگرچه که وزارت صنعت گروهی را به عنوان شرکت های صاحب نمایندگی معرفی کرد اما همچنان این امر به تایید شرکت های مادر نرسیده است. با این وجود اما وزارت صنعت و سازمان حمایت از هیچ تلاشی برای دامن زدن به انحصار برای این شرکت ها دریغ نمی کنند.
وی افزود: این موضوع با فرار رو به جلوی سازمان حمایت در نسبت دادن خودروهای غیر استاندارد به شرکت های غیر نماینده بار دیگر ضعف این سازمان را در مدیریت و نظارت بر بازار خودروهای خارجی نمایان می کند. چرا که اگر تخلفی هم صورت گرفته در خواب غفلت مدیران این مجموعه بوده است.