فونیکسریمکسبهتام

بررسی و تست هیوندای سوناتا فیس لیفت در عمان

تولد دوباره سوناتا

عصر خودرو - دو هفته قبل، با هماهنگی‌های انجام گرفته میان کرمان موتور و هیوندای، تعدادی از روزنامه‌نگاران حوزه خودرو کشورمان در عمان میهمان هیوندای بودند و در مراسم رونمایی از نمونه‌های فیس لیفت شده هیوندای سوناتا حضور پیدا کردند و در ادامه این خودرو را مورد تست و بررسی قرار دادند و آنچه در ادامه می‌خوانید نتیجه این بررسی است.

تولد دوباره سوناتا
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۴:۰۰

به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، وقتی در میانه تابستان برای تست خودرو در یکی از کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس دعوت می شوید، قطعا دیدن مه و جنگل، آخرین چیزی است که انتظارش را دارید اما سفر به صَلاله در کشور عمان یک غافلگیری تمام عیار بود؛ جایی که ترکیبی از بیابان، جنگل، مه، دریاچه و دریا، همه به فاصله کمتر از 20 دقیقه رانندگی از هم فراهم شده بود. این جذابیت ها اما شاید برای یک توریست مناسب باشد ولی برای یک علاقه مند به خودرو، همه اینها تنها با راندن یک خودرو کامل می شود و اینجاست که هیوندای خاورمیانه و البته کرمان موتور، روزهای خوب را کامل کردند. ایران یکی از بازارهای مهم هیوندای در منطقه است و خوشبختانه کرمان موتور توانست با اتکا به روابط خود با هیوندای و البته پشتوانه بازار بزرگ هیوندای در ایران، زمینه را برای حضور روزنامه نگاران ایرانی در این برنامه فراهم کند. آنچه می خوانید ماحصل بررسی سوناتا فیس لیفت است؛ خودرویی که با تغییرات زیادش امید فراوانی به موفقیت در بازار دارد و البته به زودی وارد بازار ایران هم خواهد شد.
****
    
نسل پیشین سوناتا (YF) با ورودش به بازار توانست روند حرکتی این خودرو را تا حد زیادی متحول کند و با حضورش در بازار شاهد جهش آشکاری در میزان فروش این خودرو بودیم. اصلی ترین عامل این پیشرفت هم طراحی ظاهری جسورانه آن بود؛ طرحی که البته با اغراق هایی در طراحی همراه بود اما میزان فروش نشان داد بازار چنین طرحی را از هیوندای پسندیده است. با ورود نسل فعلی سوناتا به بازار اما روش هیوندای تغییر کرد و نسل فعلی (LF) با طراحی یکدست تر و ساده تری عرضه شد. طراحی این خودرو البته برای برخی دلنشین بود و در آن از خطوط کشیده و اغراقهای طراحی YF اثری دیده نمی شد اما روند فروش و بازخوردهای مشتریان در بازارهای جهانی (بهویژه کره و آمریکا) نشان داد این سادگی در طراحی بیش از آن است که بازار بپسندد و هیوندای نیاز دارد چیزی مابین این دو طراحی خلق کند. شاید برای این مسئله میشد تا معرفی نسل بعدی سوناتا صبر کرد اما مدیران هیوندای میخواستند سریعتر این مسئله را اصلاح کنند و به همین دلیل هم دست به بازطراحی سوناتای فعلی زدند. سوناتا LF در سال 2014 به بازار معرفی شده است و با توجه به چرخه عمر 5 تا 6 ساله محصولات هیوندای، می توانست حداقل یک سال دیگر تا فیس لیفت صبر کند اما هیوندای نمی توانست برای این موضوع تامل کند و به همین دلیل برنامه فیس لیفت آن چندی قبل مطرح شد. از نظرات بازار و البته روند کاری رقبا مشخص بود هیوندای باید طرحی اسپرت تر برای سوناتا تدارک ببیند و این مسئله با یک فیس لیفت جزئی (minor) ممکن نبود و به این ترتیب دستور بازطراحی سوناتا به طراحان هیوندای داده شد تا آنها عملا یک سوناتا جدید را روی پلتفرم نسل فعلی خلق کنند. خودروی جدید آنقدر متفاوت از مدل های پیشین بود که هیوندای و در مراسم معرفی این خودرو برای بازار خاورمیانه آن را نه فیسلیفت، که تولد دوباره (ReBorn) نامید که نشان از عمق تغییرات در سوناتا دارد. در مراسم معرفی این خودرو در عمان، یکی از اعضای طراحی سوناتا فیس لیفت تاکید کرد هدف اصلی تیم طراحی آن بوده که سوناتا به گونه ای بازطراحی شود که بتواند از فواصل دور هم آن را تشخیص داد و المان های بصری و به ویژه چراغ های جلو و عقب آن به گونه ای است که با قاطعیت می توان گفت سوناتا را با هیچ خودرویی در خیابان اشتباه نخواهید گرفت.

قوای محرکه
نسل فعلی هیوندای از آغاز با تنوع مناسبی از موتورها عرضه شده است و همین تنوع را می توان در نمونه های فیس لیفت هم دید؛ هرچند این بار برای بعضی از بازارها شاهد عرضه موتورهای جدیدی هستیم ضمن آنکه یک گیربکس هشت سرعته هم به لیست گیربکس های قبلی اضافه شده است.
موتور 1.6 لیتری توربو: این موتور در بازار خاورمیانه نمونه ای نایاب است چراکه تنها ویژه بازار مصر تولید و عرضه شده. در مصر به دلیل نظام تعرفه ای، واردات خودروهایی با حجم موتور 2 لیتری مقرون به صرفه نیست و به همین دلیل هیوندای نمونه ویژه ای از سوناتا را با موتور 1.6 لیتری توربوشارژ به قدرت 177 اسب بخار برای بازار مصر عرضه کرده است. این موتور با گیربکس 7سرعته دوکلاچه عرضه می شود. این موتور البته هم اکنون در سوناتاهای عرضه شده در آمریکا هم نصب می شود و در آنجا به عنوان یک مدل اقتصادی از سوناتا به فروش می رسد.
موتور 2 لیتری: این مدل هم در منطقه خاورمیانه نمونه کمیابی است. موتور 2لیتری این خودرو مشابه موتوری است که روی الانترا و سراتو و بسیاری دیگر از محصولات خانواده هیوندای و کیا نصب می شود و می تواند 152 اسب بخار قدرت تولید کند. برای این خودرو دو انتخاب در زمینه گیربکس وجود دارد که یکی 6 سرعته اتوماتیک و دیگری 6 سرعته دستی است. این خودرو به شکل محدود و بیشتر برای کاربری های عمومی (تاکسی) در بعضی از کشورهای منطقه عرضه می شود.
موتور 2.4 لیتری MPI: به موتورهای آشنای هیوندای می رسیم چراکه این موتور و 2 موتور بعدی از خانواده «تتا» هیوندای هستند و در ایران هم شاهد نصب آنها روی بسیاری از محصولات خانواده هیوندای و کیا هستیم. این موتور در مدل های MPI (پاشش چندنقطه ای سوخت)، می تواند 169 اسب بخار قدرت تولید کند. این موتور به گیربکس 6 سرعته اتوماتیک (همانند نمونه های موجود در کشور) متصل شده است.
موتور 2.4 لیتری GDI: از نظر ساختار کلی موتور همانند نمونه قبلی است با این تفاوت که در اینجا پاشش سوخت به شکل مستقیم و داخل محفظه اشتعال صورت می گیرد و به همین دلیل مصرف سخت کمتر و توان و گشتاور بالاتری دارد به گونه ای که می تواند 186 اسب بخار قدرت تولید کند. این موتور هم به گیربکس 6 سرعته اتوماتیک متصل شده است. این موتور برای نصب روی سوناتا فیس لیفت مورد بهسازی قرار گرفته است.
موتور 2 لیتری توربو: شاید جذابترین موتور هیوندای برای سوناتا، نمونه های 2 لیتری توربو با فناوری GDI (پاشش مستقیم سوخت) باشد. این موتور که در بازارهای جهانی هم عرضه می شود، میتواند 245 اسب بخار قدرت تولید کند که بالاترین عدد در میان موتورهای سوناتا فیس لیفت است. مهمتر از قدرت بالای این موتور، گشتاور 353 نیوتن متری آن است که عدد بسیار بالایی برای خودرویی در این کلاس است و عملا باعث می شود شتاب و به ویژه شتابگیری میان این خودرو بسیار قابل توجه باشد. این موتور برای نصب روی نمونه های فیس لیفت شده سوناتا مورد بهینه سازی قرار گرفته است. این البته همه ماجرا نیست چراکه هیوندای برای این موتور، نسل جدید گیربکس های خود را تدارک دیده و در حالی که در نمونه های قبل از فیس لیفت، از گیربکس 6 سرعته روی این موتور استفاده می شد، اکنون شاهد نصب گیربکس هشت سرعته اتوماتیک هستیم. نصب این گیربکس باعث شده تعویض دنده ها آرامتر باشد ضمن آنکه فاصله ضریب دنده ها بین دنده یک و دنده نهایی بیشتر شود که عملا می تواند مصرف سوخت پایین و شتابگیری و سرعت نهایی بالاتر را ایجاد کند.

سهم ایران کدام است؟
هرچند هنوز نمونه واردشده به ایران نهایی نشده، اما می توان پیش بینی کرد یکی از دو موتور 2.4 لیتری به بازار ایران وارد خواهد شد و فعلا خبری از نمونه های توربوشارژ نخواهد بود، ضمن آنکه به طور طبیعی مدلهای 1.6 لیتری توربو و 2 لیتری تنفس طبیعی هم به بازار کشورمان نمی آیند. در میان دو موتور 2.4 لیتری فعلا شانس نمونه های GDI بیشتر است و به احتمال زیاد این موتور به همراه گیربکس 6 سرعته روانه بازار ایران خواهد شد.

سوناتا فیس لیفت چه تغییراتی کرده است؟
همانطور که پیش از این گفتیم، حجم تغییرات در سوناتا به عنوان یک خودرو فیس لیفت بالاست و به همین دلیل هیوندای از آن به عنوان تولد مجدد سوناتا یاد کرده است. در کنار تغییرات فنی (که البته چندان زیاد نیست) بیشتر تغییرات در ظاهر خودرو روی داده است تا جایی که شاید برای یک چشم ناآشنا و غیرتخصصی، حتی شاید نسل جدید سوناتا به نظر برسد.

نمای جلو
  یک نوار کرومی به شکل هوشمندانه ای در نمای جلو و جانبی سوناتا به کار گرفته شده است. این نوار کرومی از دور چراغ جلو آغاز می شود و با طی کناره درب موتور و طول بدنه، بار دیگر در کنار ستون C بازمی گردد و در ادامه کلاف دور درها را پوشش می دهد.
  طرح چراغ های جلو جدید است ضمن آنکه این بار علاوه بر چراغ های هالوژن، شاهد نصب چراغ های LED در جلو نیز هستیم. در چراغ های LED جلو که به صورت آپشن نصب می شوند، چراغ نوربالا و پایین روی یک بخش سوار شده است اما در نمونه های هالوژن دو رفلکتور برای این منظور در نظر گرفته شده. چراغ های LED قابلیت تغییر راستا در پیچ ها را دارند.
  جلوپنجره سوناتا فیس لیفت به طور کامل تغییر کرده است. آنگونه که عضو ارشد تیم طراحی سوناتا در گفت وگو با خبرنگاران اشاره کرد، برای این منظور طراحان هیوندای از طرح آبشار الهام گرفته اند و به این ترتیب جلوپنجره کرکره ای با کروم کاری بیشتر در جلوی خودرو نصب شده است. البته در این میان جلوپنجره مدل های توربو به عنوان نمونه های اسپرت تر سوناتا از نمونه با طرح لانه زنبوری انتخاب شده است. علاوه بر اینها، در زیر سپر یک کروم سرتاسری نصب شده که باعث می شود جلوه جلوی خودرو شکیل تر شود.
  لوگوی جلوی هیوندای اندکی بزرگتر شده است اما مهمتر از این، جای دادن رادار سیستم کروز کنترل هوشمند در پشت آن است که باعث می شود نمای جلوی خودرو یکدست تر شود. این راه حلی است که تاکنون در خودروهای لوکس از آن استفاده می شد اما اکنون هیوندای آن را در سوناتا عرضه کرده است. البته این سیستم به صورت آپشن روی سوناتا نصب می شود.
  چراغ های LED رانندگی در روز هم تغییر کرده و شاهد افزودن چراغ هایی متناسب با جلوپنجره آبشاری خودرو هستیم.
  درب موتور هم اندکی تغییر کرده و دماغه خودرو تیزتر شده است ضمن آنکه با خطوط روی درب موتور، خودرو اسپرت تر و تهاجمی تر از نسل پیشین به نظر میرسد.

نمای جانبی
  خطوط کلی بدنه خودرو در نمای جانبی تغییری نکرده است چراکه تغییرات در این بخش نیاز به طراحی دوباره تمامی قالب های بدنه در دو طرف داشته که هزینه بسیار زیادی را ایجاد میکند اما با توجه به تغییر در سپر جلو و عقب و البته رکاب خودرو، در این بخش هم شاهد تفاوتهایی هستیم.
   طرح رینگ ها هم به طورکلی تغییر کرده ضمن آنکه مجموعه ای از رینگهای جدید به لیست سفارش های خودرو اضافه شده است. سایز رینگهای سوناتا فیس لیفت 16 تا 18 اینچ است.

نمای عقب
یکی از اصلی ترین مشکلات طراحی سوناتا پیش از فیس لیفت به نمای عقب آن مربوط بود؛ نمایی که از یکسو اسپرت نبود و از سوی دیگر سوناتا را از هویت عمومی محصولات هیوندای دور کرده بود. به همین دلیل هم طراحان هیوندای اصلی ترین تغییرات را در این بخش اعمال کرده اند تا جایی که با دیدن نمای عقب خودرو به هیچ عنوان نمی توانید آن را نزدیک به مدل های پیش از فیس لیفت بدانید و از این نظر تا حد زیادی یک خودرو جدید است. نمای عقب هم اکنون اسپرت تر شده است ضمن آنکه نمای عقب آن به سبک کلی طراحی محصولات دیگر هیوندای نزدیک شده است و به طور مشخص می توان رگه هایی از الانترا را در آن دید هرچند در مقایسه با دیگر محصولات خانواده هیوندای اسپرت تر است.
  صندوق عقب خودرو تغییر کرده است چراکه باید چراغ های جدید در آن جای می گرفت.
  چراغ های عقب اصلی ترین تغییر در این بخش هستند. طرح کشیده چراغها کاملا اسپرت است ضمن آنکه گرافیک چراغ ها بسیار جذاب است و باعث می شود عملا این خودرو را با هیچ خودرویی در خیابان اشتباه نگیرید. چراغ ها در مدلهای پایه از نوع معمولی هستند اما در مدل های اسپرت تر شاهد نصب چراغهای LED هستیم.
  سپر عقب کاملا تغییر کرده و به روزتر شده است ضمن آنکه این بار پلاک خودرو روی سپر نصب شده است.
  با توجه به آنکه محل نصب پلاک خودرو از صندوق عقب به سپر عقب منتقل شده است، برای نصب دکمه درب بازکن عقب باید فکری می شد و به همین دلیل طراحان هیوندای این دکمه را در پشت لوگوی هیوندای در عقب خودرو نصب کرده اند. البته برای نصب این دکمه ایده جدیدی مطرح شده چراکه بخش بالای داخل لوگوی هیوندای به جای فلز از پلاستیک ساخته شده است و با فشردن آن درب صندوق باز می شود هرچند در نگاه اول قطعا نمی توانید بدون دانستن محل این دکمه آن را پیدا کنید. البته راه حل جایگزین برای این منظور روی ریموت خودرو تعبیه شده است چراکه با نزدیک شدن به درب صندوق به مدت 3 ثانیه، درب عقب باز می شود.
  اگزوزها در اکثر مدل ها دوبل هستند که نمایی اسپرتتر به بخش پشتی خودرو می دهد.

نمای داخلی
همانطور که گفتیم عمده تمرکز طراحان هیوندای بر تغییرات در بدنه خودرو بوده است و در داخل خودرو تغییرات چندان چشمگیر نیست هرچند در اینجا هم شاهد تغییراتی هستیم که درمجموع بیش از زیبایی، کارآیی بخش های داخلی خودرو را افزایش داده است.
  خروجی های هوای جانبی و میانی اندکی تغییر کرده اند و زیباتر شده اند.
  فرمان خودرو هم به طور کامل تغییر کرده است هرچند کلیت کلیدهای روی فرمان مانند قبل است و دسترسی به آنها آسان است. فرمان در مدلهای پیش از فیس لیفت چهارشاخه بود که در مدل های فیس لیفت شده به فرمان سه شاخه تبدیل شده است.
  چیدمان دکمه های کنسول میانی هم در راستای افزایش ارگونومی و دسترسی آسان تر به دکمه ها تغییر کرده و تعداد دکمه ها هم کمتر شده است. هرچند بخشی از تنظیمات خودرو از طریق مانیتور مرکزی قابل دسترس است اما برای راحتی کار، تعدادی از آنها از طریق دکمه ها قابل تنظیم است تا در زمان حرکت، کار با آنها راحت باشد ضمن آنکه دکمه ها بزرگ هستند تا برای یافتنشان مشکلی نداشته باشید.
   در سیستم صوتی شاهد حذف CD Player هستیم.
  نشانگرها هم شاهد تغییراتی در طراحی هستند ضمن آنکه نشانگر LCD میانی بزرگتر شده است.
   در مدلهای توربو علاوه بر اینها، دسته دنده هم با نمونه های دیگر متفاوت است ضمن آنکه رودری ها و داشبورد با طرحی شبیه به فیبرکربن پوشیده شده اند. برای این مدل ها امکان سفارش تودوزی ویژه ای با طرح نوارهای آبی هم وجود دارد ضمن آنکه صندلیها هم تغییر کردهاند و کنارههای صندلی بزرگتر شده اند.

دیگر امکانات
   شارژر بیسیم تلفن همراه به مدلهای فیس لیفت شده سوناتا اضافه شده است.
  امکان استارت خودرو از راه دور برای مدل های بالای سوناتا وجود دارد. به کمک این امکان می توان پیش از ورود به خودرو از طریق سیستم ایرکاندیشن دمای داخلی را تنظیم کرد.

صلاله؛ بهشتی در بیابان
وقتی از سوی کرمان موتور و هیوندای خاورمیانه برای رونمایی و تست هیوندای فیسلیفت در صلاله عمان دعوت شدیم، اولین واکنش شخصیام تعجب از انتخاب محل تست بود. بهطور معمول چنین تستهایی در دوبی (محل استقرار دفتر هیوندای خاورمیانه) برگزار میشود و در سال های قبل (پیش از مسائل سیاسی اخیر) قطر و بحرین هم در چند نوبت میزبان چنین تست هایی بودند اما انتخاب عمان قطعا در این میان عجیب بود. عمان، کشوری در جنوب خلیج فارس با جمعیت 4.7 میلیون نفری و البته مساحت 310هزار کیلومتری است. این کشور موقعیت استراتژیک بینظیری دارد چراکه هم در دریای عمان و هم در خلیجفارس دارای مرز دریایی است و مهمتر اینکه بر تنگه هرمز هم احاطه دارد. مجموع اینها شاید باعث قدرت این کشور شود اما روحیه آرام و صلح جوی سلطان عمان باعث شده این کشور روابط دوستان های تقریبا با تمام کشورهای جهان داشته باشد و هیچگاه وارد منازعات سیاسی نشده است ضمن آنکه رابطه بسیار خوبی میان عمان و ایران حاکم است. موقعیت استراتژیک عمان در زمینه حمل ونقل دریایی و البته وجود منابع نفتی باعث رفاه بالای مردم این کشور شده است و از این نظر یکی از کشورهای ثروتمند منطقه به شمار می رود. همه اینها شاید خوب باشد اما پیش از سفر هنوز معمای تست خودرو در عمان (آنهم نه در مسقط به عنوان پایتخت بلکه در شهری دور از پایتخت) برایم حل نشده بود تا زمانی که برای تست به صلاله رسیدیم. صلاله، شهری در جنوبی ترین نقطه عمان و در حاشیه دریای عمان است؛ جایی در میان بیابان که به شکل عجیبی سبز است! شاید باورش سخت باشد اما صلاله دارای کوهستان (آنهم با مه غلیظ)، جنگل و دریاچه است و مهمتر اینکه همه اینها را هم به صورت طبیعی دارد؛ امری که باعث شده توریست های عرب علاقه زیادی به حضور در آن داشته باشند. مهمتر از این، امکانات گسترده برای تست خودرو در این شهر است؛ جایی که شما می توانید از یکسو کیلومترها جاده مستقیم در بیابان در اختیار داشته باشید و از سوی دیگر مسیرهای پر شیب کوهستانی و پیچهای تند را همزمان ببینید.

سوناتا در جاده
عمده تغییرات انجام گرفته در سوناتا فیس لیفت در بخش ظاهری بوده است و در بخش های فنی غیر از تغییرات اندکی در موتور و افزایش استحکام و پایداری فرمان و مستحکم تر شدن زیربندی، تقریبا تغییرات دیگری روی نداده است. به این ترتیب در عمل سواری مدل های فیس لیفت سوناتا تفاوت چندانی با نمونه های قبل از فیس لیفت (مدل های موجود در ایران) ندارد. با این وجود فرصت تست این خودرو آنهم در شرایط ایجاد شده توسط هیوندای قطعا فرصتی نیست که بتوان به راحتی از دست داد به ویژه آنکه در عمل فضای تست خودرو در شرایط مختلف، از داخل شهر تا جاده های بین شهری و درنهایت جاده های کوهستانی فراهم شده بود و به این ترتیب امکان تست توانایی های خودرو در شرایط مختلف وجود داشت.
در نگاه اول ظاهر خودرو به وضوح اسپرت تر از مدل های پیشین است و این مسئله در نمای عقب خودرو آشکارتر است تا جایی که واقعا می توان آن را یک خودروی جدید دانست. در کنار این ها با توجه به نصب نوارهای کرومی در بخشهای مختلف بدنه، خودرو لوکستر از قبل دیده می شود. مجموع اینها باعث شده طراحی خودرو جذاب تر از مدل های پیشین باشد.
فضای داخلی خودرو نسبت به نسل پیشین تغییرات زیادی نکرده است و هرچند به اندازه بیرون خودرو اسپرت نیست اما درمجموع طرحی یکنواخت و ارگونومی مناسبی دارد. هیوندای در نمای داخلی خودرو تلاش کرده تا حد امکان از پیچیدگی دور باشد و نمای داخلی ساده و یکدستی دارد. مهمترین مزیت سوناتا در این زمینه، ارگونومی مناسب آن است ضمن آنکه به سادگی می توان با کلیدهای مختلف آن کار کرد و از این نظر از برخی از رقبایش برتر است.
صندلی های خودرو راحت هستند و در نمونه های مورد بررسی باوجود گرم کن و سردکن سرنشینان از آسایش کافی برخوردار هستند. سیستم تهویه خودرو دو کاناله و اتوماتیک است و با توجه به آب و هوای گرم عمان می توان کارآیی آن را کاملا مناسب ارزیابی کرد. فضای عقب خودرو هم به اندازه کافی جادار است و 3 نفر به راحتی می توانند از آن استفاده کنند.
در زمان تست، نمونه های 2.4 لیتری GDI و MPI و نمونه 2 لیتری توربو در اختیار ما بود. با توجه به آنکه نمونه های 2.4 لیتری قرار است وارد ایران شود ما نیز تمرکز خود را روی این نمونه ها قرار دادیم هرچند خوشبختانه فرصت تست نمونه توربو هم فراهم شد که آن را در مطلبی جداگانه مرور خواهیم کرد.
صدای موتور در داخل اتاق آزاردهنده نیست و این مسئله در دوره ای موتور بالا هم پابرجاست و این یک مزیت بزرگ برای خودرویی است که باید جنبه های خانوادگی داشته باشد. فرمان خودرو حساس به سرعت است و به این ترتیب در رانندگی شهری کاملا خودرویی نرم در اختیار خواهید داشت و در زمان تردد با سرعت بالا خودرو تحت اختیار است. گوشه های خودرو تا حد زیادی در معرض دید راننده است ضمن آنکه چهارگوشه خودرو با کمک سنسورها نظارت می شود. دورگیری موتورها خوب است ضمن آنکه گیربکس هم بدون آنکه ضربه ای حس کنید موتور را همراهی می کند. موتور تا دوره ای حدود 5500 به خوبی قدرت خود را نشان می دهد اما از آن به بعد به مرور شاهد کاهش کشش آن هستید هرچند در صورت تخته کردن گاز، همچنان دور موتور تا محدوده خط قرمز بالا می رود و موتور تلاش خود را می کند اما به وضوح می توان افت کشش را حس کرد. خودرو قابلیت تنظیم وضعیت رانندگی بین سه مد اسپرت، اقتصادی و عادی را دارد و در حالت اسپرت، شاهد تعویض دنده ها در دوره ای موتور بالاتر هستیم ضمن آنکه واکنش پدال گاز به فرامین راننده تیزتر می شود. در این حالت به طور خودکار فرمان اندکی سفت تر خواهد شد تا کنترل بیشتری بر آن داشته باشید.
در طول تست و در مسیرهای کوهستانی، فرصتی برای آزمودن هندلینگ خودرو بود؛ جایی که درمجموع می توان به سوناتا نمره قبولی داد. پایداری خودرو مناسب است و باوجود پیچ های تند و سرعت های بالا (گاه بیش از 100 کیلومتر)، کمتر شاهد ورود ESP به مدار بودیم هرچند قرار نیست هیوندای سوناتا را یک خودروی اسپرت بدانیم و باید همچنان جنبه های خانوادگی آن را در نظر گرفت. کشش خودرو در شیب های مسیر هم قابل قبول است و در صورت نیاز، خودرو با معکوس های به موقع می تواند از حداکثر توان موتور استفاده کند.
هرچند آسفالت خیابان ها در عمان عمدتا صاف و یکدست است و شاید نتوان آن را با آسفالت خیابان های ایران مقایسه کرد، اما در بخش هایی از مسیر که فرصت تردد در مسیرهای خاکی فراهم شد می توان آرامش کابین را مناسب دانست ضربات چندان به داخل کابین منتقل نمی شود.

جمع بندی
نمونه های فیس لیفت شده سوناتا درمجموع پاسخی است به درخواست های بازار و از این نظر می توان آن را موفق دانست. خودرو به وضوح به روزشده و جوان تر است ضمن آنکه این مسئله در کنار کیفیت مناسب کابین، آرامش در رانندگی، توان مناسب موتور و البته گیربکس مناسب باعث شده مدل های فیس لیفت شده هیوندای سوناتا امید زیادی به موفقیت داشته باشند.
این خودرو به زودی روانه بازار داخلی نیز خواهد شد و با توجه به طراحی به روزتر و اسپرت تر از مدل های فعلی و البته انبوه آپشن هایی که به طور پیش فرض روی خودرو نصب می شود، میتوان پیش بینی کرد تولد دوباره سوناتا بتواند تا حد زیادی موفقیت های نسل پیشین سوناتا (YF) را در بازار ایران تکرار کند. در این میان شاید جای خالی نمونه های توربو همچنان حس شود؛ خودرویی که در صورت ورود به بازار می تواند جوانترها را بیش از گذشته جذب سوناتا کند.

برچسب ها
کرمان موتوراکستریم
مطالب مرتبط