عصر خودرو- اوپل کورسا از سال ۱۹۸۲ و در کلاس خودروهای فوق کوچک شهری به بازار معرفی شد و در حال حاضر در نسل پنجم خود با نام Corsa E تولید و به بازارهای جهانی عرضه می گردد.
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، اوپل کورسا از سال 1982 و در کلاس خودروهای فوق کوچک شهری به بازار معرفی شد و پس از گذر از 4 نسل در حال حاضر در نسل پنجم خود با نام Corsa E تولید و به بازارهای جهانی عرضه می گردد.
اوپل کورسا از سال 1982 توسط شرکت خودرو سازی اوپل طراحی و تا کنون پنج نسل مختلف از آن راهی بازارهای جهانی شده است. این نسل ها عبارتند از:نسل اول با نام Corsa A از سال 1983 تا سال 1993 میلادی؛نسل دوم با نام Corsa B از سال 1993 تا سال 2000 میلادی؛نسل سوم با نامCorsa C از سال 2000 تا سال 2006 میلادی؛نسل چهارم با نام Corsa D از سال 2006 تا سال 2014 میلادی؛نسل پنجم با نام Corsa E از سال 2014 میلادی تا کنون.
نسل پنجم این خودرو در سال 2014 در نمایشگاه خودروی پاریس به بازار معرفی شد ؛اوپل کورسا مدل سال 2017 میلادی خودرویی کوچک و شهری بوده و ابعادی معادل 4.021 طول، 1.736 پهنا، 1.479 ارتفاع داشته و فاصله دو محور عقب و جلوی آن نیز برابر با 2.510 است. برای درک بهتر می توان این خودرو را با هیوندای i20 نسل جدید مقایسه کرد که طولی برابر با 4.035 ، پهنایی برابر با 1.734 و ارتفاعی برابر با 1.474 دارد.
بخش جلویی این خودرو با استفاده از جلوپنجره نسبتا بزرگ دو تکه که با یک نوار کرومی رنگ به دو بخش تقسیم شده، چراغهای جلویی کشیده با بخش پایینی به شکل صاعقه و نزدیک به طرح نماد شرکت اوپل و چراغهای مه شکن واقع در بخش پایینی سپر جلو، طراحی شده است.
در بخش جانبی، خط جانبی بالایی از ابتدای درب جلویی شروع و با شیبی ملایم به قسمت بالایی چراغ های عقبی ختم شده خط جانبی تحتانی نیز با یک شیب تند از بخش جلویی در آغاز و بعد از یک سوم درب جلویی خودرو، تا انتهای بخش پایینی در عقب به صورت موازی با سطح پایینی درها پیش رفته است.
در بخش عقب نیز طراحی ساده و با استاندارد خودروهای رقیب در این کلاس بوده، استفاده از چراغ های عقبی با ابعاد متوسط و سپر عقبی برآمده، که سبب بهبود نمای عقبی این خودرو میان رقیبانش شده است.
برای اوپل کورسا 2017 ، 5 موتور بنزینی و 1 موتور دیزل در نظر گرفته شده که این پیشرانه ها عبارتند از:
موتور 3 سیلندر خطی SIDI بنزینی با حجم 1.0 لیتر و قدرت تولیدی مابین 90 اسب بخار تا 113 اسب بخار
موتور 4 سیلندر خطی بنزینی 1.2 لیتری با قدرت 69 اسب بخار
موتور 4 سیلندر خطی بنزینی 1.4 لیتری با قدرت 90 اسب بخار
موتور 4 سیلندر خطی بنزینی 1.4 لیتری مجهز به سیستم توربوشارژر با قدرت 100 اسب بخار
موتور 4 سیلندر خطی بنزینی 1.6 لیتری مجهز به سیستم توربوشارژر با قدرت 204 اسب بخار
موتور 4 سیلندر خطی CDTI دیزل 1.3 لیتری با قدرت 74 اسب بخار تا 94 اسب بخار
این خودرو در نمونه مجهز به جعبه دنده 6 سرعته اتوماتیک بنا بر اعلام کارخانه توانایی پیمودن مسافتی معادل 48 مایل با هر گالن سوخت (معادل 4.9 لیتر در هر 100 کیلومتر) مسیر بزرگراهی، 31 مایل با هر گالن سوخت (معادل 7.7 لیتر در هر 100 کیلومتر) مسیر شهری و 40 مایل با هر گالن سوخت (معادل 5.9 لیتر در هر 100 کیلومتر) مسیر در سیکل را دارد.
کابین اوپل کورسا فضایی محدود داشته و در ساخت ابزار و ادوات داخلی و داشبورد آن از مواد اولیه با کیفیت متوسط رو به پایین استفاده شده است اما طراحی کلی و جاگذاری ابزار و ادوات کنترلی مناسب بوده فضا در بخش صندلی های ردیف دوم محدود بوده و جای کافی برای افراد بزرگسال وجود ندارد. اشخاص بلند قد نیز هم در بخش جلو به صورت محدود و هم در بخش عقب با مشکل مواجه خواهند بود.
غربیلک فرمان با بخش انتهایی صاف و از دکمههای کنترلی سیستم صوتی و طراحی سه بعدی، مزین شده است فضای موجود برای محفظه بار نیز به 285 لیتر محدود بوده که در صورت جمع شدن صندلی های ردیف دوم به رقم 1.120 لیتر افزایش پیدا خواهد کرد.
قیمت پایین، طراحی نسبتا جذاب و وجود پیشرانه های مختلف از نقاط قوت کورسا و کیفیت نسبتا پایین مواد اولیه استفاده شده در ساخت ابزار و ادوات داخلی کابین، قابلیتهای دینامیکی و توان پایین از جمله نقاط ضعف این خودرو است.
تجهیزات تیپ پایه این خودرو یعنی پیشرانه 1.4 لیتری تنفس طبیعی به شرح زیر است:
غربیلک فرمان اسپرت
سیستم صوتی مجهز به صفحه نمایش رنگی بزرگ
سیستم صوتی مچهز به 4 بلندگوی مجزا
ورودی AUX و USB در بخش زیری داشبورد
سیستم تهویه مطبوع نسل قدیم (Air Conditioning)
رینگهای 15 اینچی آلومینیومی
قابلیت اتصال به گوشی های تلفن همراه از طریق فناوری بدون سیم بلوتوث
قابلیت پخش رادیوهای AM و FM و فایلهای MP3
پوشش پارچه ای صندلی ها
دسته دنده با روکش به رنگ کروم
کیسههای هوا در بخش جلویی