فونیکسریمکسبهتام

اختصاصی «عصرخودرو»

رویارویی مرسدس بنز E۲۰۰ و ب‌ام‌و ۵۳۰i مدل ۲۰۱۷؛ آلمانی‌های کت‌وشلوار پوش!

عصر خودرو- طی سال‌های اخیر بازار سدان‌های Executive کشور در نبود نمایندگان مرسدس بنز و آئودی(!)، رسما به جولانگاه ب‌ام‌و سری ۵ تبدیل شده بود. فرزند خلف باواریا در این مدت از فرصت استفاده کرد و توانست به آمار فروش بسیار خوبی دست یابد. اما در سال جاری با ورود چند دستگاه از نسل جدید کلاس E (کد اتاق W۲۱۳) به دست واردکنندگان متفرقه و نیز رونمایی نسل تازه سری‌۵ توسط پرشیا خودرو (کد اتاق G۳۰)، ورق برگشت!

رویارویی مرسدس بنز E۲۰۰ و ب‌ام‌و ۵۳۰i مدل ۲۰۱۷؛ آلمانی‌های کت‌وشلوار پوش!
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۵:۰۰

به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، حالا دیگر نماینده برج استوانه‌ای هموطن اشتوتگارتی‌اش را پیشِ رو می‌بیند و راه برای تمدید موفقیت‌های گذشته‌ اندکی ناهموارتر شده است. از طرفی، نواده ستاره سه‌بَر نیز پس از چند سال غیبت آمده تا آب رفته را به جوی بازگرداند. همین موضوع بهانه‌ای شد تا سراغ این دو آلمانی شیک‌پوش برویم و جوانب مختلفشان را با یکدیگر مقایسه کنیم.

نمای بیرونی
پیرامون بحث طراحی خارجی یک نکته اساسی در هردو به چشم می‌خورد و آن شباهت بسیار زیاد به سایر هم‌‌خانواده‌هاست. سری 5 جدید عناصر موجود در سری 7 را کاملا به ارث برده و در مقابل، کلاس E تشابه نزدیکی به کلاس‌های C و S دارد!
بهره‌گیری از خطوط قدرتمند، حجم‌پردازی‌ها و تناسبات دقیق، جلوپنجره عریض و چینش زیبای چراغ‌های تمام LED جلو چهره عبوس و جذابی به E200 بخشیده‌ و در کنار طراحی خشونت‌بار سپر جلو، خروجی‌های کرومی سامانه اگزوز و کاپوتِ کشیده، قلَم توانای ستاره سه‌بَر را به نمایش می‌گذارد. در مورد سری 5 اما قضیه کمی متفاوت است. شاکله کلی خودرو استخوانی‌تر می‌نماید و استفاده از سطوح پُف‌کرده و عضلانی اصلا در اولویت نبوده است. از چراغ‌های باریک و کشیده تمام LED و سپر یکدست جلو گرفته تا نیمرخ و چراغ‌های افقی و نمای چند‌‌خطی عقب، همه و همه کاملا شسته رُفته و بدون هرگونه حجم‌پردازی اضافی شکل گرفته‌اند.
حتی نمی‌توان حرفش را به میان آورد که کدام‌یک بهتر و زیباتر است، چراکه هرکدام خط‌مشی و شخصیت خاص و متفاوتی را به نمایش می‌گذارند. کلاس E یک سدان لوکسِ با چاشنی اسپرت و چهره‌ای متشخص و مدرن است و سری 5، یک چهار‌درب اسپرتِ جذاب و البته با خصایص لوکس که شاید بیشتر به مذاق جوانان خوش بیاید.

طراحی داخلی
کابین 530i شباهت زیادی به نسل پیشین داشته و براساس همان اصول شکل گرفته است. نمایشگر دیجیتالی پشت فرمان، حالت افقی و کشیده داشبورد، قرارگیری صفحه‌نمایش اطلاعات و سرگرمی در بالاترین نقطه، دسته‌دنده همیشگی و فوق‌العاده خوش‌دست و کنترل‌های موجود در کنسول میانی عناصری هستند که البته با برخی تغییرات در شکل و چینش، به این نسل هم سرایت کرده و رایحه اصالت را در فضای اتاق دمیده‌اند. بزرگ‌ترین تفاوت را می‌توان به غربیلک فرمان نسبت داد که از طرحی جذابت‌تر سود می‌برد.
با نگاهی به کابین E200 نیز پیش از هرچیز نمایشگرهای دوقلو و تغییر بنیادین سبک طراحی نظرتان را جلب می‌سازد. دورشمار و سرعت‌سنج در تریم‌های کم‌آپشن برخلاف رقیب آلمانی از نوع آنالوگ هستند (در تریم‌های بالاتر با نمایشگر دیجیتالی تعویض می‌شوند). خروجی‌های سامانه تهویه، طرح کنسول میانی و غربیلک فرمان هم به‌طورکلی از کلاس‌های S و C گرفته شده‌اند.
در مجموع کابین 530i را باید اسپرت‌تر، هیجان‌آورتر و پویاتر توصیف کرد، حال آنکه E200 لوکس‌تر و متین‌تر بوده و به نظر می‌رسد جدای از جوانان، در جذب اقشار مسن موفق‌تر از ب‌ام‌و ظاهر شود.
مشخصات فنی
زیر کاپوت سری 5 جدید نمونه به‌روزرسانی شده بلوک 4 سیلندر 1998سی‌سی توربو آرمیده که حداکثر 252 اسب بخار توان در 5200 تا 6500 دور بر دقیقه و 350 نیوتن‌متر گشتاور در 1450 تا 4800 دور بر دقیقه تحویل می‌دهد. این ارقام از گذرگاه جعبه‌دنده هشت سرعته خودکار اِستپ‌ترونیک (Steptronic) به چرخ‌های عقب می‌روند تا شیک‌پوش باواریایی شتاب اولیه را طی 6.2 ثانیه به ثبت رسانده و با خیال راحت تا سقف 250 کیلومتر بر ساعت پیش برود. از طرفی برای دستیابی به این عملکرد، در 100کیلومتر ترکیبی تنها 5.5 الی 5.9 لیتر بنزین می‌سوزاند که در نوع خود قابل‌توجه است.
در مقابل، کلاس E تازه‌وارد از قلب 4 سیلندر توربو با حجم دقیق 1991سی‌سی و بیشینه قدرت و گشتاور به ترتیب 184 اسب بخار در 5500 دور بر دقیقه و 300 نیوتن‌متر در 1200 تا 4400 دور بر دقیقه نیرو می‌گیرد. در ادامه این مجموعه جعبه‌دنده 9 سرعته خودکار 9G-Tronic جدید قرار دارد و با انتقال ورودیِ خود به محور عقب ثبت شتاب اولیه در 7.7 ثانیه و دستیابی به سقف سرعت 240 کیلومتر بر ساعت را میسر می‌سازد. همه اینها نهایتا مصرف سوختی برابر با 5.9 لیتر را رقم می‌زنند که تقریبا تفاوتی با رقیب هموطنش نمی‌کند.

تجهیزات ایمنی و رفاهی
به دلیل عدم عرضه رسمی کلاس E در بازار کشور، فهرست دقیقی از امکانات آن در دسترس نیست، در نتیجه برای بررسی این مورد باید سری به بازار آزاد بزنیم. از تجهیزات اولیه موجود می‌توان سقف پانوراما، گرمکن و سردکن صندلی‌های جلو، هدآپ دیسپلی، سامانه هشدار نقاط کور اطراف خودرو، تودوزی چرم، حسگر باران، نورپردازی داخل اتاق، سامانه حفظ خط حرکت، رهیاب، پارک خودکار، تغییر چینش نمایشگرها، پدال‌های تعویض دنده پشت فرمان، تنظیم برقی صندلی‌های جلو، دوربین دید عقب، حسگر پارک جلو و عقب و قابلیت انتخاب حالت‌های مختلف رانندگی را نام برد. همچنین لابه‌لای نمونه‌های موجود در بازار مواردی نظیر کیت اگزوز و رینگ‌های آاِم‌گ، دوربین دید 360 درجه اطراف خودرو، پرده عقب خودکار، قابلیت دریافت فرمان صوتی، سیستم صوتی بورمِستِر (Burmester) و کروز کنترل انطباقی نیز به چشم می‌خورند. از طرفی به نظر می‌رسد بازاری‌ها بعضا از نمایشگر دیجیتال پشت فرمان بی بهره‌اند.
پرشیا خودرو برای سری 5 دو نسخه Sport Line و M Sport و سه تیپ تجهیزاتی کُلی Premier ،‌Frontier و Superior در نظر گرفته است. تهویه هوای چهار‌منطقه‌ای خودکار، فرمان‌پذیری هوشمند چرخ‌های جلو، رینگ‌های 20 اینچی Individual، نمایش فشار باد لاستیک‌ها، نورپردازی داخل اتاق، درب خودکار صندوق عقب به همراه حسگر زیر سپر، ریموت هوشمند ب‌ام‌و مجهز به نمایشگر، پرده جانبی ردیف عقب، خوشبو‌کننده اتاق با رایحه‌های متنوع، بسته آیرودینامیک اسپرت M، گرمکن صندلی‌های جلو و عقب، ماساژور و حافظه صندلی‌های جلو، سامانه تشخیص عابر پیاده، سامانه حفظ خط حرکت، سامانه هشدار نقاط کور اطراف خودرو، قابلیت انتخاب حالت‌های مختلف رانندگی، دوربین دید 360 درجه اطراف خودرو، کنترل نمایشگر داشبورد با اشاره دست، نوربالای هوشمند، سامانه ترمز و تعلیق اسپرت M، پارک خودکار، پارک از راه دور با ریموت هوشمند، رهیاب، هدآپ دیسپلی، سیستم صوتی بوئِرز اند ویلکینز (Bowers & Wilkins)، شارژر بی‌سیم تلفن همراه و تابلو‌خوان برخی تجهیزات موجود در تریم‌های مختلف مدل‌های شرکتی هستند. طبق بررسی‌های انجام‌شده شرایط نمونه‌های موجود در بازار هم عموما به همین منوال است؛ تنها با این تفاوت که بعضی‌شان از کیت بدنه M سود می‌برند.
قیمت و شرایط خرید
هم‌اکنون تیپ‌های مختلف ب‌ام‌و 530i مدل 2017 با قیمت 489 الی 579 میلیون تومان، شرایط نقدی و اقساطی 6 الی 24 ماهه و موعد تحویل 30 روز کاری توسط پرشیا خودرو به فروش می‌رسند. اما در بازار آزاد نمونه‌های صفرکیلومتر برچسبی برابر با 470 تا 610 میلیون تومان دارند! جالب اینجاست آنهایی که نزدیک به 600 میلیون تومان یا حتی بیشتر قیمت خورده‌اند، طبق ادعای فروشندگان از ضمانت دو‌ساله خدمات رایگان پرشیا خودرو سود می‌برند؛ در حالی که ارزان‌ترها انگار از این مورد بی‌بهره‌اند!
شرکت ستاره ایران در نمایشگاه بین‌المللی خودروی شیراز پس از رونمایی رسمی E200 جدید، از فروش مدون آن با بهای حدودا 600 میلیون تومان خبر داد. اما هنوز عرضه آن کلید نخورده و ناچارید برای داشتنش سراغ بازار آزاد بروید؛ جایی که از 720 تا 770 میلیون تومان(!) برایش می‌طلبند و تفاوت فاحشی هم از نظر تجهیزات و امکانات بین نمونه‌های مختلف به چشم نمی‌خورد. به نظر می‌رسد اگر فروش شرکتی این خودرو هرچه زودتر توسط ستاره ایران آغاز شود، قیمت‌های حبابی و غیرواقعیِ اینچنینی هم شکسته خواهند شد و بازار وضعیت متعادل‌تری به خود خواهد دید.

کلام آخِر
مرسدس بنز کلاس E و ب‌ام‌و سری 5 هردو از خودروهای محبوب جهان خودرو هستند؛ یکی سنگین، متین و با وقار و دیگری جذاب، چشم‌نواز و دلرُبا. اما در شرایط کنونی نماینده ب‌ام‌و از امتیاز عرضه مدون، قیمت پایین‌تر و خدمات پس از فروش قابل‌قبول برخوردار است؛ مواردی که متأسفانه در بازار بلبِشوی کلاس E و عدم فعالیتِ جدیِ نمایندگی فروش و خدمات پس از فروش مربوطه، پایین‌ترین اولویت را به خود اختصاص داده‌اند.
جدای از اینها اما فرزند اشتوتگارت هیچ چیز از رقیب خود کم ندارد و در هر زمینه‌ای می‌تواند قدرتمندانه به مصافش بتازد. تا انتخاب شما چه باشد.

نویسنده: امین قوام

برچسب ها
کرمان موتوراکستریم
مطالب مرتبط