فونیکسریمکسبهتام

گزارش اختصاصی "عصرخودرو" از همایش یادبود آسیب‌دیدگان تصادفات جاده‌ای؛

به کمپین «با احتیاط میرانم» بپیوندید

عصر خودرو- آمار تصادفات در ایران هرچند در سال‌های اخیر روند کاهشی داشته است اما همچنان شمار زیادی از هم‌وطنانمان همه‌ساله در تصادفات رانندگی جان خود را از دست می‌دهند. بخشی از این مسئله به فرهنگ رانندگی ما بازمی‌گردد و این دقیقا چیزی است که پلیس راهور با کمپین #با_احتیاط_میرانم به دنبال تغییر آن است.

به کمپین «با احتیاط میرانم» بپیوندید
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۶ - ۱۷:۲۲:۰۰

به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، تصادفات رانندگی در کشور روزانه به‌طور متوسط 43 نفر کشته و 900 نفر مجروح بر جای می‌گذارد. برای بررسی بزرگی این عدد بد نیست بدانید تصادفات جاده‌ای در ایران معادل سقوط هفتگی یک هواپیمای ایرباس کشته برجای می‌گذارد، آماری تکان‌دهنده که سال‌هاست به‌طور مکرر شاهد آن هستیم. این آمار که 70 درصد آن را مردان و 30 درصد را زنان تشکیل می‌دهند، نشان‌دهنده وضعیت رانندگی اکثر افراد با توجه به تمام سخت‌گیری‌های اعمال شده از قبیل جرائم سنگین و افزایش تعداد دوربین‌های نظارتی است. بر اساس اعلام پلیس، در سال 95 به‌صورت دقیق 15.932 نفر در تصادفات جاده‌ای جان خود را از دست داده‌اند که با توجه به کاهش فاحش این عدد به نسبت سال قبل، همچنان هم ایران را در لیست 10 کشوری قرار می دهد که بالاترین میزان تلفات جاده‌ای را در دنیا دارند. عدم تسلط به قوانین، عدم توانایی در کنترل خودرو، تجاوز از سرعت مجاز و سرعت مطمئنه و بسیاری از موارد دیگر را می‌توان دلیل اصلی کشته شدن 210 هزار نفر در 10 سال گذشته دانست. تمام این آمارها تنها و تنها گویای یک مساله هستند و آن اینکه باید برای این فاجعه چاره‌ای فرهنگی اندیشید.

#با_احتیاط_میرانم

در همین راستا، پلیس راهور ناجا با همکاری برخی از مسئولین دولتی، ورزشکاران و اصحاب رسانه، اقدام به آغاز یک کمپین فرهنگی در فضای مجازی کرده است که تحت عنوان #با_احتیاط_میرانم، قرار است نسبت به فرهنگ‌سازی رانندگی درست و در جهت کاهش تصادفات و مرگ‌ومیرها اقدام کند. این عبارت که تحت عنوان یک هشتگ به انتشار در می‌آید، از حمایت مستقیم بسیاری از افراد ذیربط در دستگاه‌های دولتی، ورزشی، هنری، فرهنگی و همچنین بسیاری از قربانیان تصادفات جاده‌ای برخوردار است.
در روز پنجشنبه، 13 مهرماه 96، معاونت روابط عمومی سازمان راهور ناجا همایشی در مرکز فرهنگی ورزشی غدیر واقع در اتوبان شهید خرازی و در مجاورت دانشکده نیروی انتظامی برگزار کرد که در این مراسم مسئولین دولتی، وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی، ورزشکارانی همچون علی دایی، آرش برهانی، رضا عنایتی و فرشاد پیوس، تعداد زیادی از قربانیان تصادفات جاده‌ای از جمله سارا عبدالملکی (عضو تیم ملی راگبی بانوان ایران که در سال 94 در تصادف جاده‌ای در محور کرمانشاه دچار مصدومیت شدید از ناحیه پا و سر شد) و اصحاب رسانه‌های خبری و خودرویی حضور داشتند. اصلی‌ترین دلیل برگزاری این همایش، فرهنگ‌سازی در راستای کاهش تصادفات جاده‌ای و همچنین رونمایی از هشتگ با احتیاط میرانم بود. برنامه با تلاوت قرآن کریم و سرود جمهوری اسلامی آغاز شد و پس از سخنرانی سردار تقی مهری رئیس پلیس راهور در خصوص آمار تلفات جاده‌ای و همچنین میزان اهمیت هر فاکتور در بروز یک حادثه رانندگی و سخنرانی دکتر علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص اهمیت نقش فرهنگ‌سازی در بهبود یک معضل اجتماعی، مراسم تقدیم تندیس‌ها به ورزشکاران انجام شد که در آن ورزشکاران پیشکسوت به‌عنوان سفیر راهنمایی و رانندگی انتخاب شده و به نمایندگی از جامعه ورزشی کشور متعهد شدند تا نسبت به رعایت و اجرای قوانین راهنمایی و رانندگی حساس بوده و در راستای گسترش فرهنگ درست رانندگی بکوشند.

یک پویش همگانی

بر اساس آمار دقیق پزشکی قانونی کشور، تا پایان سال 1395 تعداد 15.932 نفر جان خود را بر اثر حوادث رانندگی از دست داده‌اند، این در حالی است که با توجه به سیاست‌های پلیس و نهادهای مربوطه برای کاهش میزان تصادفات، در دهه گذشته تعداد 210.677 نفر از هموطنانمان در جاده‌ها کشته شده‌اند که تعدادشان برابر با جمعیت یک شهر کوچک است. این آسیب‌ها علاوه بر ضرر و زیان مالی وارده، باعث بروز عوارض روحی و روانی در افراد دخیل در طرفین این تصادف‌ها خواهد شد که هزینه ترمیم این آسیب‌ها حدود 7 درصد از تولید ناخالص ملی است. به‌منظور کاهش میزان آسیب‌های وارده به مردم، به‌خصوص کودکان و افراد آسیب‌پذیر، پویش مردمی و ملی #با_احتیاط_میرانم در شبکه‌های اجتماعی به راه افتاده است که با در نظر داشتن شعار "به احترام آن‌هایی که دوستم دارند و دوستشان دارم، با احتیاط رانندگی می‌کنم" قصد دارد با هم‌افزایی در راستای کاهش تلفات جاده‌ای تلاش کند. در این راستا از جمعی از پیشکسوتان ورزشی به‌عنوان سفرای راهنمایی و رانندگی درخواست شده که تا پایان سال 96، در راستای ترویج رفتارهای صحیح رانندگی و نهی از ارتکاب تخلفات خطرناک فعالیت کنند.

جاده، اتومبیل، و راننده

در بروز یک حادثه رانندگی سه عامل مهم تاثیر مستقیم دارند. میزان تاثیر این 3 عامل که "جاده"، "اتومبیل" و "راننده" هستند در شرایط مختلف آب و هوایی با یکدیگر تفاوت دارد ولی تقریبا در تمام شرایط ضریب اهمیت راننده از دو فاکتور دیگر بالاتر است زیرا وی می‌تواند با درایت خود تاثیر عوامل دیگر را در بروز حادثه کاهش دهد.
اگر یک رانندگی عادی در یک آزادراه بین‌شهری را در نظر بگیریم، اصلی‌ترین فاکتوری که می‌تواند باعث کاهش فاحش میزان خطر باشد، وجود راننده باتجربه و پایبند به قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی است که در ابتدا با اطمینان حاصل ‌کردن از سلامت فنی خودرو خود می‌تواند تاثیر عامل "اتومبیل" را به حداقل برساند و سپس با انتخاب زمان مناسب برای سفر و همچنین رعایت سرعت مطمئنه، تاثیر عامل "جاده" را نیز کاهش دهد. رانندگی اصولی لزوما به معنی رانندگی با سرعت پایین نیست، چراکه در بسیاری از اتوبان‌ها و جاده‌های بین‌شهری، رانندگی با سرعت پایین‌تر از حد مجاز می‌تواند به‌مراتب خطرناک‌تر از رانندگی با سرعت بالا باشد بنابراین در ابتدا باید در نظر داشت که سرعت استاندارد و مطمئنه باید بر اساس محدودیت‌های هر جاده تنظیم شود. در یک رانندگی اصولی، راننده علاوه بر عدم تجاوز از سرعت مجاز و متناسب با جاده، از انجام حرکات خطرناک مانند تغییر مسیرهای ناگهانی و رعایت نکردن فاصله طولی و عرضی با خودروهای اطراف هم می‌پرهیزد. بر اساس آیین‌نامه راهنمایی و رانندگی، به ازای هر 20کیلومتر بر ساعت سرعت در جاده‌های خشک و در شرایط ایده‌آل خودرو، باید حداقل 5 متر فاصله طولی با خودرو مقابل داشته باشید، این بدان معنی است که با سرعت 100 کیلومتر بر ساعت باید بیش از 20 متر فاصله با خودرو جلویی داشته باشید تا بتوانید در هنگام خطر از بروز حادثه جلوگیری کنید. در مورد تغییر مسیر ناگهانی و انحراف به چپ که جز اصلی‌ترین علل بروز تصادفات جاده‌ای است هم باید گفت که با انجام این کارها تنها احتمال بروز حادثه را افزایش می‌دهید زیرا رانندگی عادی و با سرعت مجاز با رانندگی پرسرعت و همراه با حرکات غیرمنتظره در یک سفر بین‌شهری می‌تواند در حد چند دقیقه اختلاف زمانی در رسیدن به مقصد داشته باشد ولی در صورت بروز حادثه ممکن است به هرگز نرسیدن منجر شود!

یک هدیه جالب!

راهنمایی و رانندگی در یک اقدام جالب در پایان همایش پیکچ هدیه‌ای را برای حضار در نظر گرفته بود. علاوه بر مجموعه فرهنگی هدیه داده شده توسط راهور، یک کلاه کاسکت مخصوص موتورسواری هم به حضار تقدیم شد. مجری برنامه در خصوص این کلاه ایمنی گفت که این هدیه متفاوت به‌منظور ترویج فرهنگ رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی تقدیم شده است و از حضار درخواست کرد که اگر خودشان بر روی موتورسیکلت می‌نشینند این کلاه رو روی سرشان بگذارند و در غیر این صورت آن را به نخستین موتورسوار بدون کلاهی که در خیابان دیدند تقدیم کنند.

بپیوندید و با احتیاط برانید

این کمپین تلاش دارد که با همت ملت شریف ایران، گامی استوار در مسیر اصلاح فرهنگ ترافیک بردارد. تا در نوروز سال 97 کمترین میزان حوادث ترافیکی را داشته باشیم. برگزارکنندگان این کمپین از همه‌ی مردم عزیز و مسئولیت‌پذیر کشورمان دعوت می‌کنند در این کمپین ملی شرکت کرده و برگزارکنندگان را در این مسیر یاری کنند. برای اطلاعات بیشتر در زمینه این کمپین می‌توانید به لینک پویش مردمی با احتیاط میرانم به آدرس ehtiat.ranande.ir مراجعه نمایید.

 

نوشته و عکس: روزبه نوروزیان

برچسب ها
کرمان موتوراکستریم
مطالب مرتبط