عصر خودرو- شهردار تهران با اشاره به ضرورت تعیین جایگاه حکومت های محلی در کشور، تصریح کرد: قانون اساسی عنوان می کند که اداره شهرها باید به سمت حکومت محلی رفته و اختیارات از دولت به مدیریت شهری انتقال پیدا کند. در کنار آن مسئله مدیریت یکپارچه شهری وجود دارد که از برنامه سوم توسعه مورد پیشنهاد قرار گرفته بود.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا، محمد علی نجفی امروز طی سخنانی در مراسم افتتاحیه نخستین اجلاس شهرداران کلانشهرهای کشور در دوره پنجم مدیریت شهری، به چالش های مشترک کلانشهرها در کشور اشاره کرد و گفت: در طول دو ماه گذشته به نمایندگی از کلانشهرها و شهرداری ها در دولت شرکت کرده و در حد ممکن نظرات خود را از موضع شهرداران کشور درباره مسایل مختلف بیان کردم؛ همچنین در این مدت ارتباطات وسیعی با کمیسیون ها، فراکسیون ها و نمایندگان مجلس برقرار شده است.
وی با اشاره به حضور خود در کمیسیون های عمران، امور شوراها و برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی به منظور ارایه گزارش از وضعیت کلانشهرها، منابع مالی شهرها و مسایل مربوط به تهران، تصریح کرد: همچنین در این مدت جلسه ای با نمایندگان شهر تهران در مجلس شورای اسلامی برگزار شده که این جلسات می تواند در سایر شهرها نیز ادامه پیدا کند.
نجفی در ادامه پیگیری سهم شهرداری ها از مالیات بر ارزش افزوده، تامین درآمد های پایدار شهری، اختصاص دو میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی به منظور گسترش حمل و نقل ریلی در کلانشهرها و پرداخت ردیف های بودجه ای شهرداری ها را از مهم ترین مسایل پیش روی کلانشهرها عنوان کرد.
شهردار تهران با اشاره به شکل گیری کمیته ای مشترک برای پیگیری مطالبات متقابل دولت و شهرداری تهران، تصریح کرد: در کنار این موارد تخصیص عوارض بنزین و گازوئیل به منظور توسعه حمل و نقل عمومی در کنار توجه به ماده 12 قانون حمایت از تولید داخلی از دیگر مواردی است که در این دوره قابلیت پیگیری دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ضرورت تعیین جایگاه حکومت های محلی در کشور و توجه به مسئله مدیریت یکپارچه شهری، عنوان کرد: در مرحله اول ضروری است، مدیریت هماهنگ شهری را داشته باشیم تا شهرداری ها محور هماهنگی همه خدمات ارایه شده در شهر شوند و سپس به صورت تدریجی به سمت مدیریت یکپارچه شهری حرکت کنیم تا هر بخشی که آمادگی دارد، به شهرداری ها واگذار شود.
بنا براعلام سایت شهرنوشت، شهردار تهران در پایان ضمن تاکید بر ضرورت تعیین تکلیف مسئله درآمد های پایدار شهری، تصریح کرد: سهم شهرداری ها از مالیات های ملی، درآمد شهری از محل عوارض و تعرفه ها در کنار سهم مردم از تامین درآمد ها سه جزء اصلی درآمد های پایدار شهری را تشکیل می دهد.