فونیکسریمکسبهتام

وضعیت صادرات در صنعت تایرخودرو

عصر خودرو- فقدان تعرفه‌های ترجیحی با هیچ‌یک از کشورهای منطقه، صادرات ما به کشورهای همسایه را دشوار کرده است.

وضعیت صادرات در صنعت تایرخودرو
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۰:۲۳:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، عباس عباسی‌ابیانه، مدیرعامل گروه صنعتی بارز با اعلام این مطلب گفت: سه سال است که بخش صادرات را تقویت کرده‌ایم. همچنین به واحد بازرگانی نیرو فرصت دادیم تا بازار خارج از کشور، به‌ویژه کشورهای اطراف را بررسی کنند، اما برای صادرات موانع بسیار زیادی وجود دارد.
    وی افزود: اولین آن قیمت پایین تایرهای چینی در منطقه است، ضمن اینکه کشورهای اطراف ما درآمد سرانه بالایی ندارند و به همین دلیل خودروی ارزان استفاده کرده و به دنبال تایرهای ارزان هستند. عباسی‌ابیانه گفت: بازار صادرات برای تایر باری کمی متفاوت و بهتر است. به همین دلیل ما برای صادرات، بازار را به چند دسته تقسیم‌بندی کرده‌ایم. «گروه محصولی سبک» که شامل خودروهای سواری می‌شود، «گروه محصولی سنگین» که همان کامیون و کامیونت و اتوبوس است و دسته سوم هم «تایر کشاورزی و راه‌سازی». وی تصریح کرد: در مجموع می‌توان گفت قیمت، ساختار حمل و نقل و ساختار تایری که موردنیاز کشورهای منطقه است و همچنین تعرفه‌ها، صادرات به این کشورها را دشوار کرده است. ما تعرفه‌های ترجیحی با هیچ‌یک از کشورهای منطقه نداریم و معتقدم دولت‌ باید در این زمینه بیشتر کار کند. به‌عنوان مثال هنگامی که چین و پاکستان با هم تعرفه ترجیحی می‌بندند، دیگر نمی‌شود وارد بازار پاکستان یا ترکیه شد. عباسی افزود: در سال 1384 تا 1385 اولین تایر رادیال باری تمام سیمی را در کشور تولید کردیم. فرآیند رادیال شدن تایرها بر حسب مطالعه‌هایی بود که تغییر بازار را بررسی می‌کرد.

    ما درست زمانی که مصرف رادیال باری در کشور شروع شد، خط تولید آن را داشتیم زیرا از پیش به آن فکر کرده و زیرساخت‌های تولید آن را فراهم کرده بودیم. وی ادامه داد: در حال‌حاضر با به حساب آوردن طرح‌های آج‌تایر بیش از 150 نوع محصول داشته و بیشتر از 60 سایز تایر تولید می‌کنیم. این تنوع تولید باعث شده در تمام بخش‌های بازار حضور داشته باشیم. مدیرعامل گروه صنعتی بارز درخصوص ورود به بازارهای کشورهای عربی حاشیه خلیج‌فارس، گفت: برای ورود به کشورهای عربی حاشیه خلیج‌فارس هم به دنبال دریافت استاندارد «GSO» هستیم و از آنها می‌خواهیم به ما این استاندارد را بدهند.  وی درباره افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌های خود جهت رقابت با تایرهای چینی، گفت: قیمت تمام‌شده بحث بسیار مهمی است. باید به سطحی از قیمت تمام‌شده برسیم که نخواهیم با دیوار تعرفه خود را بپوشانیم. عباسی ادامه داد: در خط رادیال بارز، تنها با 500 نفر حدود 30 هزار تن تایر تولید می‌کنیم؛ این نشان می‌دهد که بهره‌وری خوبی داریم. وی در پاسخ به این سوال که چقدر استانداردها و قانون‌ها در صنایع تایر ایران اجرایی می‌شود، گفت: در زمینه قانون مشکلی نداریم. اما باید به تولیدکنندگان مواد اولیه الزام کنیم که موادی به ما بدهند که الزام‌های قانون REACH را برآورده کرده باشند.  عباسی افزود: یک‌سری روغن‌های آروماتیک هستند که ممکن است مشکل داشته باشند و اگر شرکت‌های تولیدکننده داخلی این قانون را رعایت نکنند، این مواد را باید از خارج وارد کنیم و طبیعی است که در آن صورت ممکن است قیمت محصول بالا هم برود.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط