فونیکسریمکسبهتام

دسترسی خودروسازان آمریکا به بازار کره جنوبی گسترش یافت

عصر خودرو- خبرگزاری آسوشیتدپرس روز چهارشنبه اعلام کرد که آمریکا ضمن محدودکردن امکان واردات خودرو به این کشور، امکان دسترسی خودروسازان آمریکایی به بازار کره جنوبی را گسترش داد.

دسترسی خودروسازان آمریکا به بازار کره جنوبی گسترش یافت
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۰۸ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۱:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایرنا، واشنگتن و سئول توافق کردند با تجدیدنظر در قرارداد شش سال قبل تجارت آزاد دو کشور، شرایط را برای تولیدکنندگان آمریکایی با هدف دسترسی به بازار کره جنوبی فراهم کنند.
    یک مقام ارشد آمریکایی که خواست نامش فاش نشود در این باره گفت: از آنجا که دونالد ترامپ توافق امضا شده قبلی را عامل کاهش اشتغال در آمریکا می داند، تصمیم گرفت برای اشتغال زایی در بخش خودرو، واردات از کره جنوبی را بسیار محدود و در عین حال دسترسی خودروسازان آمریکایی به بازار آن کشور را تسهیل کند.
    براساس توافق جدید دوجانبه، خودروسازان آمریکایی مجازند با برطرف شدن محدودیت های بروکراتیک، سالانه 50 هزار محصول به کره جنوبی صادر کنند و در عین حال به مدت 20 سال یعنی تا سال 2041 از 25 درصد معافیت تعرفه صادراتی کالا به این کشور برخوردار باشند.
    دولت کره جنوبی نیز در مقابل از 25 درصد تخفیف در تعرفه جدید صادرات فولاد به آمریکا بهره مند می شود.
    آمریکا و کره‌جنوبی 15دی 96 به نخستین دور از مذاکرات درباره قرارداد تجاری دوجانبه پایان دادند. ترامپ از زمان آغاز به کار درکاخ سفید بحث خروج واشنگتن از توافق ‌های چندجانبه را داغ کرد و در عین حال تجدیدنظر در موافقتنامه با کره‌جنوبی را که سال 2012 اجرایی شده بود، کلید زد.
    میزان ارزش تجارت کالا و خدمات گوناگون بین دو کشور در سال 2016 (95-1394) 150 میلیارد دلار بود که کره‌جنوبی را به ششمین شریک تجاری آمریکا تبدیل کرد.
    اما کسری ارزش تجاری کالاهای آمریکایی نسبت به کره‌جنوبی از سال 2012 (91-1390) یعنی همان سالی که «توافقنامه تجارت آزاد دو کشور» (Korus)، اجرایی شد، دو برابر شده است.
    به‌طور تقریبی 90درصدکسری تجاری سال 2016 (95-1394)امریکا که معادل 27/6 میلیارد دلار است، در بخش خودرو بود. به زبان ساده‌تر درسال 2016 (95-1394)
    از کل کسری تجاری امریکا در برابر کره‌جنوبی 90 درصد به بخش خودرو اختصاص داشت یعنی کره‌ای‌ها در این سال‌ها تا بالاترین حد ممکن صادرات پرشمار خودرو به آمریکا داشته اند.
    با این حال براساس آنچه مقام‌های دو طرف تاکنون گفته‌اند، اولویت نخست آمریکا حفظ تعرفه 25 درصدی واردات پیکاپ‌های کره‌ای به آمریکا است که این قرارداد از سال 2019 (98-1397) به مرحله اجرا می‌رسد.
    صنعت خودرو کره‌جنوبی اکنون با دو خودروساز بزرگ یعنی هیوندای موتور و کیا موتورز شناخته می‌شود.
    منتقدان می‌گویند سئول با سیاست اعمال طیفی از تعرفه‌ها برای واردات به کره جنوبی میان کشورها تبعیض قائل می‌شود. شرکت‌های خودروسازی کره‌ای بر این باورند که واشنگتن نیز به‌دنبال افزایش انتقال 25هزار خودرو به ازای هر خودروساز به کره‌جنوبی بدون در نظر گرفتن قوانین داخلی صنعتی این کشور است.
    برخی کارشناسان هم بر این باورند که ترامپ موضوع خودرو را برای قرارداد دوجانبه بهانه کرده تا به امتیازهای بزرگ تری برسد.
    بازار خودرو در کره‌جنوبی یک‌دهم آمریکا گنجایش دارد. یعنی این کشور نمی‌تواند آنچنان که آمریکایی‌ها می‌خواهند خودرو وارد و تفاوت قابل‌توجهی در کسری تجاری این کشور ایجاد کند.
    تمام تلاش آمریکا اکنون این است کسری تجاری خود با کره‌جنوبی را کاهش دهد که بخش بزرگ آن به حوزه خودروسازی برمی‌گردد.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • خودرو امروز ۶۷۱
        • خودرو امروز ۶۶۹
        • خودرو امروز ۶۶۸
        • خودرو امروز ۶۶۷
        • خودرو امروز ۶۶۶
        • خودرو امروز ۶۶۵
        • خودرو امروز ۶۶۴
        • خودرو امروز ۶۶۳
        • خودرو امروز ۶۶۲
        آخرین بروزرسانی ۴ روز پیش
        آرشیو