فونیکسریمکسبهتام

معاون حمل و نقل شهرداری تهران:‌

سوختگیری کامیون‌های درون‌شهری منوط به داشتن بارانه شود

عصر خودرو- معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره به اینکه تعداد روزهای سالم تهران امسال ۲۰ روز بیشتر از سال گذشته بوده است، در مورد سامانه بارانه برای تردد کامیون‌های درون شهری گفت: پیشنهاد ما این است که دریافت سوخت توسط کامیون‌های درون شهری منوط به داشتن بارانه شود.

سوختگیری کامیون‌های درون‌شهری منوط به داشتن بارانه شود
نسخه قابل چاپ
پنجشنبه ۰۸ آذر ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۹:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایسنا، محسن پورسیدآقایی در سی و دومین جلسه کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا که در سازمان محیط زیست برگزار شد، در مورد ابطال معاینه فنی خودروها به هنگام دود زا بودن و داشتن نقص فنی اظهارکرد: ذات صدور گواهی معاینه فنی متکی به داشتن مجموعه‌ای از شرایط است. به عبارت ساده‌تر معاینه فنی گواهی است که بر مبنای آن تعیین شود که یک خودرو استانداردهای مجاز را رعایت می‌کند.

    وی ادامه داد: اگر به هر دلیلی به این حدود مجاز خدشه‌ای وارد شود، خود به خود گواهی معاینه فنی نامعتبر می‌شود و این موضوع نیاز به قانون جدیدی ندارد؛ البته در این جلسه پلیس تاکید داشته باید مصوبه‌ای داشته باشیم تا برای خودروهای دودزا و دارای نقص فنی ابطال معاینه فنی اجرایی شود.

    پورسید آقایی اظهار کرد: وقتی خودرو شرایط استاندارد قبلی را از دست می‌دهد خود به خود مجوز معاینه فنی آن باطل می‌شود و نیازی به آیین نامه و مصوبه جدید برای ابطال این گواهی نیست و تنها باید روی این موضوع تاکید شود که چنانچه شرایط استاندارد احراز شده توسط خودرو از بین برود ، گواهی معاینه فنی دیگر معتبر نخواهد بود و قانونا باید نسبت به اخذ برگه معاینه فنی جدید اقدام شود وگرنه خودرو جریمه می‌شود.

    معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در مورد اختلاف نظرهای ایجاد شده برای حضور بازرسان حقیقی در مراکز معاینه فنی گفت: وزارت راه اعلام کرده که قرار بود نظارت و بازرسی از مراکز معاینه فنی به شکل شرکتی باشد و نباید شخص حقیقی معرفی می‌شده بنابراین لازم است در کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا تصریح شود که نظارت بر مراکز معاینه فنی بر عهده سازمان محیط زیست است و این سازمان می‌تواند از طریق شخص حقیقی و حقوقی نظارت را انجام دهد.

    پورسید آقایی در ادامه جلسه با اشاره به تأثیر سیاست‌های کاهش آلودگی هوا در بهبود کیفیت هوای تهران در سال جاری اظهار کرد:‌ در مهر و آبان سال گذشته 24 روز آلوده در تهران داشتیم که از این تعداد 23 روز ناسالم برای گروههای حساس و یک روز بسیار ناسالم بوده است. این در حالی است که امسال در 60 روز ابتدایی پاییز مهر و آبان 97 تنها 4 روز ناسالم داشتیم که همین  موضوع نشان دهنده بهبود کیفیت هوای تهران است.

    معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با طرح این پرسش که آیا بهبود کیفیت هوای تهران در سال جاری معلول سیاست‌های کاهش آلودگی هوا مثل معاینه فنی و طرح ترافیک و طرح کاهش است یا معلول شرایط جوی و افزایش بارش؟ گفت: در این باره مطالعه‌ای انجام شده تا میزان اثرات شرایط جوی و سیاست‌گذاری‌های کاهش آلودگی هوا در بهبود کیفیت هوای تهران بررسی شود که نتایج نشان می‌دهد که بهبود هوای تهران، بخشی ریشه در سیاست‌های اتخاذ شده و بخشی هم ریشه در شرایط جوی دارد.

    وی تصریح کرد: در 60 روز ابتدایی پاییز سال گذشته تنها دو روز بارانی در تهران وجود داشت اما امسال 12 روز بارانی طی 2 ماه مهر و آبان ثبت شده اما با این وجود، تعداد روزهای سالم در تهران امسال 20 روز بیشتر از سال گذشته شده است. همچنین امسال 2 روز باد شدید داشتیم که باعث آلودگی گرد و غباری در تهران شد.

    معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران تاکید کرد:‌ تأثیر سیاست‌های اتخاذ شده در حوزه‌ آلودگی هوا غیر قابل چشم پوشی است. بخصوص این که جلوی کامیون‌ها و اتوبوسهای دوزا گرفته شده است. چون دیزل‌ها شامل کامیون‌ها و اتوبوس‌ها و ماشین‌های خدمات شهرداری، سهم 54 درصدی در آلودگی هوای تهران دارند که امسال خوشبختانه برخورد لازم با این دستگاهها صورت گرفته است.

    پورسید آقایی در ادامه جلسه در مورد پیشنهاد شهرداری تهران برای استفاده از سامانه بارانه به منظور کنترل و کاهش آلایندگی خودروهای حمل بار و کالا در تهران گفت: از اول آبان الزام کرده‌ایم که تردد کامیون‌ها در شهر تهران منوط به داشتن بارانه است.

    وی  ادامه داد: یک سایت و اپلیکیشن راه اندازی شده است و هر فردی که قصد حمل بار دارد باید در این سایت مبداء و مقصد خود را حداقل به شکل منطقه‌ای وارد کند تا بتواند برای تردد در شهر تهران بارانه دریافت کند.

    معاون امور حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره به این که پلیس هم به سامانه بارانه دسترسی دارد، گفت: پلیس نیز می‌تواند هر خودرویی که در تهران تردد می‌کند به لحاظ داشتن بارانه کنترل کند. اما دقت داشته باشیم که تا زمانی که پلیس در این کار ورود جدی نداشته باشد و با کامیون‌های متخلف برخورد نکند؛ این طرح اثر گذار نخواهد بود و جدی گرفته نمی‌شود. عملیاتی شدن سامانه بارانه نیازمند همکاری پلیس راهور است.

    پورسید آقایی گفت: در شرایط حاضر می‌توانیم برنامه‌های مشترک بین پلیس و شهرداری تهران برای کامیون‌های در حال تردد در تهران داشته باشیم تا ببینیم که آیا کامیون‌ها بارانه دارند یا خیر؟ اگر خودرویی معاینه فنی معتبر نداشته باشد سامانه اجازه صدور بارانه نمی‌دهد.

    وی اظهار کرد: این شرایط برای کامیون‌های برونشهری وجود دارد و ملزم به دریافت بارانه هستند. پیشنهاد دیگر ما این است که سوختی که در اختیار کامیون‌ داران قرار می‌گیرد منوط به داشتن بارانه شود. همان طور که دریافت سوخت کامیون‌های برون شهری منوط به داشتن بارنامه است.

    پورسیدآقایی ادامه داد: به طوری که کامیون‌های برون شهری اگر بارنامه نداشته باشند سوخت 600 تومانی دریافت نمی‌کنند و اگر داشته باشند می‌توانند از سوخت 600 تومانی استفاده کنند. توقع داریم این اتفاق برای تردد کامیون‌های درون شهری نیز اجرا شود.

    معاون امو ر حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در بحث اسقاط موتور سیکلت‌های فرسوده نیز اظهار کرد: وضعیت موتور سیکلت در ایران و تهران فاجعه آفریده است. بنابراین باید صنایع موتور سیکلت سازی به سمت اجرای مصوبه دولت مبنی بر اسقاط یک موتور در ازای شماره گذاری و تولید یک دستگاه جدید موتور سیکلت حرکت کنند همچنین موتور سیکلت سازان باید تولید موتور سیکلت برقی را مورد توجه قرار دهند.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط