عصر خودرو-کیا سورنتو با طراحی جدید و استفاده از دانش مدیر ارشد دپارتمان ام. بی.ام.و، به دنبال رقابت در بازار کراساورهای خانوادگی و ۷ سرنشین است.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از باشگاه خبرنگاران ، کیا سورنتو با طراحی جدید و استفاده از دانش مدیر ارشد دپارتمان ام. بی.ام.و، به دنبال رقابت در بازار کراساورهای خانوادگی و 7 سرنشین است.
سال 2003 بود که شرکت خودروساز کرهای کیا (Kia) شاسیبلند سورنتو (Sorento) را با پیشرانهی 6 سیلندر V. شکل 3.5 لیتری هیوندای به قدرت 192 اسب بخار در بازار جهانی عرضه کرد. نسل اول سورنتو که درحقیقت اولین و آخرین نسل از سورنتوی شاسیبلند بود، در سالهای 2007 و 2009 دو فیسلیفت دریافت کرد.
برخلاف نسل اول، سورنتو در نسل دوم (2009) شاسی یکپارچه را کنار گذاشت، وارد کلاس خودروهای کراساور سایز متوسط شد و نمایندهای شایسته جهت نمایش زبان طراحی کیا لقب گرفت. سال 2014 نسل سوم سورنتو پلتفرم خود را با مینیون کیا کارنیوال (سدونا) به اشتراک گذاشت و مجوز ورود به باشگاه پرافتخار ایمنترین کراساورهای بازار جهانی را به دست آورد.
مدل جدید سورنتو تغییرات اندکی در بدنه و قوای فنی داشته است. در واقع این تغییرات در بازطراحی نمای جلو و عقب و استفاده از گیربکس 8 سرعتهی اتوماتیک جدید در تیپهای V6 سورنتو خلاصه میشود. از آنجایی که مدل سال قبل تجهیزات ایمنی و گجتهای مناسبی داشت، انتقال تمام آنها به مدل جدید خبری خوشحالکننده برای طرفداران بزرگترین کراساور کیا خواهد بود.
ظاهر و طراحی بدنه؛ کمترین تغییرات، بزرگترین پیشرفت
صادقانه باید گفت که در نگاه اول، به احتمال زیاد متوجه تغییرات مدل جدید سورنتو نخواهید شد. اما با قرار دادن مدل سال گذشته و جدید در کنار هم، تلاش تیم طراحی کیا در بهینه کردن زیبایی بدنه و کابین سورنتو قابل مشاهده است. بااینحال همچنان استفادهی فراوان از تزئینات کروم، بهخصوص در جلوپنجره و رینگها از اولویتهای مهم دستور کار طراحان بوده است. نمای جلوی سورنتو جدید با چراغهای جدید و مهشکنهای LED با تزئینات کروم در تیپ SXL جذابتر شده است.
در نمای جانبی بیشترین تغییر را باید به رینگهای 19 اینچی جدید نسبت داد. سورنتو در نمای عقب به چراغهای LED، دیفیوزر جدید و همانطور که انتظار میرفت تزئینات کروم بسنده کرده است. در مجموع بازطراحی بدنهی سورنتو حداقل بوده است؛ اما اگر طرفدار انواع جزئیات ریز و درشت کروم باشیم، جذابتر جلوه میکند.
کابین و فضای داخلی؛ ردیف سوم صندلی استاندارد، بزرگترین تغییر
کابین و فضای داحلی سورنتوی جدید نیز در بخشهای مختلف بازطراحی شده است. فرمان و دریچههای هوای جدید در کنار پنل دیجیتال فرمان بهینهشده، بخشی از تغییرات کابین هستند. قرار دادن سانروف پانورامیک در کنار چرم ناپا، ترکیب رنگهای جدید روکشهای صندلی و سیستم تنظیم برقی بخش میانی صندلیها برای تمام سرنشینان در تیپهای SX و SXL کابین سورنتو را راحت و کاربرپسند میکند، ولی کیفیت متریال استفادهشده در کابین در برابر تویوتا هایلندر یا سوبارو اسنت (Ascent) ناامیدکننده است. کیا سورنتو بهصورت استاندارد در تمام تیپها با طرح 7 سرنشینه عرضه میشود؛ مدل 2018 سورنتو فقط در تیپهای LX V6، EX V6، SX و SXL بهصورت استاندارد با ظرفیت 7 سرنشین بود. البته باید گفت: دسترسی به صندلیهای ردیف سوم کمی مشکل است و باوجود فضای پای حداکثر 80.5 سانتیمتر، چندان هم جادار نیست.
البته صندلیهای ردیف اول و دوم کاملا جادار و راحت است. برای درک جادار بودن صندلیها، کافی است که به فضای پای 112 سانتیمتری در جلو و 100 سانتیمتری در عقب (ردیف دوم) توجه شود. درواقع کیا سورنتو فضای پای بیشتری از اصلیترین رقبای خود، یعنی هوندا پایلوت (Pilot) و تویوتا هایلندر (Highlander) در اختیار سرنشینان ردیفهای اول و دوم قرار میدهد. فضای بار سورنتو 1076 لیتر است که با خواباندن صندلیهای ردیف سوم، این حجم به 2067 لیتر افزایش پیدا میکند.
فرمانپذیری و تست رانندگی؛ کراساور راحت و خانوادگی
باید در نظر داشت که کیا سورنتو، اصلاً یک کراس اور اسپرت و به دنبال ثبت زمانهای سریع در پیست نیست و در بخش رانندگی و فرمانپذیری اسپرت، کاملاً از رقبای خود عقبتر خواهد بود. سورنتو سواری راحت و آرامبخش را در کنار پاسخدهی نسبتاً حساس فرمان ارائه میکند. تکانهای بدنه در کمترین حد ممکن است و سیستم تعلیق بدون شلوغکاری در کنار گیربکس 8 سرعتهی اتوماتیک که البته چندان هم عملکرد پرسرعتی ندارد، ناهمواریهای جاده را جذب میکند.
سیستم تمام چرخ محرک با قابلیت پیشبینی و تشخیص قدرت مورد نیاز هر محور در مسیرهای خاکی، برفی یا حتی یخی، رانندگی را با سورنتو جدید را آسانتر کرده است. تیم مهندسی کیا برای طرفداران طبیعتگردی و کاروان، ظرفیت کشش تا 2268 کیلوگرم را در سورنتو با پیشرانهی V6 و سیستم تمام چرخ محرک تدارک دیده است. سورنتو دقیقاً مناسب مصرفکنندگان اصلی خود، یعنی یک خانوادهی تقریباً پرجمعیت ساخته شده است.
پیشرانه، قوای فنی و مصرف سوخت؛ مصرف کمتر با گیربکس جدید
مدل جدید سورنتو پیشرانهی 2 لیتری توربوشارژ را از لیست پیشنهادات خود خط زده است؛ اما همچنان پیشرانههای 4 سیلندر 2.4 لیتری و 6 سیلندر V. شکل 3.3 لیتری با قدرتهای به ترتیب 185 و 290 اسب بخار، در کنار این کراساور کرهای باقی ماندهاند. باید در نظر داشت که پیشرانهی 2.4 لیتری با مصرف سوخت در هر 100 کیلومتر شهر، بزرگراه و ترکیبی به ترتیب 10.6، 8.1 و 9.4 لیتر از پیشرانهی V6 و مدل سال قبل سورنتو با همین پیشرانه کممصرفتر است. در واقع سورنتو 2018 با پیشرانهی 2.4 لیتری و گیربکس 6 سرعتهی اتوماتیک در هر 100 کیلومتر شهر، بزرگراه و ترکیبی بهترتیب 11.2، 8.4 و 9.8 لیتر سوخت مصرف میکرد.
پیشرانهی V6 سوخت بیشتری مصرف میکند؛ اما به لطف وجود گیربکس جدید، سورنتو جدید در هر 100 کیلومتر جادههای شهر، بزرگراه و ترکیبی به ترتیب 12.3، 9 و 11.2 لیتر بنزین مصرف میکند که در برابر مصرف مدل 2018 شهر، بزرگراه و ترکیبی 13.8، 10.2 و 12.3 پیشرفت قابل توجهی محسوب میشود.
گجتها، سیستمهای ایمنی و کمکراننده؛ سورنتو با تجهیزات بیشتر استاندارد
تمام تیپهای سورنتو جدید بهصورت استاندارد به سیستم اتصال اپل کارپلی و اندروید اتو و نمایشگر لمسی 7 اینچی مجهز هستند. سیستم اطلاعات و سرگرمی کیا یووو (Uvo) نسخهی سوم قابلیتهایی، چون سیستم رهیاب و رادیوی ماهوارهای را با نمایشگر 8 اینچی لمسی (بهصورت استاندارد در تیپ SXL) در اختیار سرنشینان قرار میدهد. از دیگر تجهیزات جدید مدل جدید سورنتو که بهصورت آپشن ارائه میشوند، میتوان به پد شارژ بیسیم و سیستم صوتی هارمن کاردون کوانتوملاجیک (Harmon Kardon QuantomLogic) اشاره کرد.
تیپهای EX و گرانتر سورنتو جدید به سیستمهای ایمنی و کمکراننده، چون سیستم هشداردهندهی برخورد از روبرو، کروز کنترل هوشمند، سیستم هشداردهندهی نقطه کور و ترافیک عقب خودرو و سیستم نظارت فضای پیرامون خودرو مجهز شدهاند. سیستم نظارت فضای پیرامون خودرو، یکی از بهترین سیستمهای ایمنی سورنتو است که در نگهداشتن خودرو در بین خطوط و حفظ فاصلهی مناسب با خودروی روبرو بدون هشدارهای آزاردهنده به راننده کمک میکند.
بدون شک مدل جدید کیا سورنتو را باید پیشرفتی قابل قبول، هرچند اندک، برای نسل سوم این کراساور کرهای در نظر گرفت. صندلیهای ردیف سوم که بهصورت استاندارد ارائه میشوند، در کنار مصرف سوخت کمتر و دیگر تجهیزات و قابلیتهای استاندارد مانند اپل کارپلی و اندروید اتو، سورنتو را به یک کراساور جادار و خانوادگی ایدهآل برای مشتریان این کلاس از خودروها تبدیل میکند. کیا سورنتو مدل جدید به دنبال انقلابی جدید در کلاس کراساورهای سایز متوسط نیست؛ اما هنوز هم رقیبی سرسخت و شاید بیادعا برای رقبای ژاپنی، آمریکایی و اروپایی خود محسوب میشود.