فونیکسریمکسبهتام

نوبخت پاسخ داد؛

قیمت بنزین در سال آینده چقدر است؟

عصر خودرو- رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره احتمال افزایش قیمت حامل‌های انرژی از جمله بنزین توضیحاتی داد.

قیمت بنزین در سال آینده چقدر است؟
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۰۵ دی ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۲:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا، محمدباقر نوبخت که در یک برنامه زنده تلویزیونی شرکت کرده بود، در سخنانی درباره اینکه آیا قرار است قیمت حامل‌های انرژی از جمله بنزین افزایش یابد؟ گفت: الان ما در بودجه هیچ پیش‌بینی‌ای برای این کار نکردیم. یعنی یک ریال از این 407 هزار میلیارد تومانی که برای منابع‌مان دیدیم یا آن 142 هزار میلیارد تومانی که در تبصره 14 برای هدفمندی یارانه‌ها دیدیم مرتبط با افزایش قیمت حامل‌های انرژی نیست. ولی این مطالبه‌ای است که یک عده برای اینکه جلوی قاچاق گرفته شود دارند. چون الان به طور متوسط قیمت هر لیتر بنزین حدود 52 تا 54 سنت است ولی ما در 12 سنت عمل می‌کنیم. مردم می‌گویند اگر قرار است با قیمت منطقه‌ای بنزین را قیمت‌گذاری کنید حقوق ما را هم با آن نسبت دهید که حرف درستی است و ما باید بپذیریم به همین علت آسان نیست که ما بخواهیم در این مورد تصمیم بگیریم.

    وی افزود: اگر بخواهیم این 52 سنت را قایل شویم چه براساس نرخ دلار 4200 چه براساس نرخ ارز نیمایی بین 7 تا 8 هزار تومان ما این مطالبه را از اقتصاددان‌ها داریم. مجوزش در قانون برنامه وجود دارد ولی ما الان در بودجه حتی یک ریال هم بابت ما به تفاوت‌ها ندیدیم. یارانه پنهان الان 934 هزار میلیارد تومان است. یکی از بخش‌هایش هم همین است.

    وی در پاسخ به مجری برنامه که گفت چطور ممکن است در چینین شرایطی که شما دنبال منابع جدید هستید؟ گفت: اگر شما اصرار دارید که ما قیمت بنزین را گران کنیم چشم!

    نوبخت در پاسخ به اینکه چرا در لایحه بودجه حقوق و دستمزد 20 درصد افزایش پیدا کند در حالی که تورم 50 درصد افزایش داشته گفت: برای تورم نرخ تعیین نکنید. قیمت‌ها خود را تخلیه کردند قرار نیست سال آینده هم به مقدار امسال نسبت به سال گذشته، قیمت‌ها افزایش پیدا کند ما سعی کردیم کاهش قدرت خرید را کم کنیم. البته الان فشاری به سبد مصرف خانوارها آمده و ما باید به طرق مختلف آنها را جبران کنیم.

    وی افزود: ما با 14 میلیارد دلار قرار است با ارز 4200 تومان نیازهای معیشتی مردم را برای 25 قلم کالا تامین کنیم. اگر این گونه حساب کنیم ما بیش از 50 درصد داریم این را انجام می‌دهیم.

    رئیس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به اینکه در لایحه چه اقداماتی برای کنترل تورم خواهید کرد؟ گفت: ما باید نظارت را بیشتر کنیم از همان سه مسیری که تورم در اقتصاد ما ظاهر می‌شود آن را کنترل می‌کنیم، یک بخش افزایش نقدینگی است. دولت بدهی‌هایش را به بانک‌ها بتواند پرداخت کند. بخشی دیگر فشار هزینه را از عوامل تولید کم می‌کنیم تا بتوانیم به صورت وام‌های بلاعوض یا ارزان‌قیمت به واحدهای تولیدی کمک می‌کنیم. ما سعی می‌کنیم انتظارات تورمی را مورد توجه قرار دهیم.

    وی در پاسخ به اینکه چرا امسال 15 آذر بودجه را به مجلس ندادید؟ گفت: ما همان روز هم لایحه بودجه را با پیوست‌هاش تقدیم مجلس کردیم. ما با توجه به محدودیت منابع به‌گونه‌ای بودجه را طراحی کردیم که بتوانیم که یک دوازدهم از ارزی که به صندوق توسعه واریز می‌کنیم؛ برداشت کنیم به طوری که کف صندوق 10 درصد شود.

    نوبخت ادامه داد: بودجه دو ساله دیده شود هر چه ما به صندوق توسعه ملی بیشتر واریزی داشته باشیم شرایط بهتر خواهد بود ما 27 هزار میلیارد تومان اضافه واریزی داشتیم که برای سال 1399 دیده شده است. ما نقشه راه تعیین کردیم، در سال جاری ما با واریزی به صندوق وابستگی به نفت را کم کردیم.

    وی تاکید کرد: ما برای افق دو ساله هم اصلاحاتی را انجام دادیم گفتن اصلاحات آسان است ولی اجرا سخت است وقتی به سراغ جاهای مختلف می‌رویم با مقاومت‌هایی رو به رو می شویم.

    صحبت کردن از اصلاح ساختاری آسان است ولی باید گفت از کجا؟ آموزش و پرورش؟ بهداشت و درمان؟ دفاعی؟ از کجا؟

    وی اضافه کرد: گفته شد که بودجه‌ریزی بر مبنای عملکرد باشد یعنی بگویید شما چه ماموریتی قرار است انجام دهید و قیمت تمام‌شده فعالیت‌ها چقدر است. برای آموزش و پرورش این کار را کردیم. من برای آموزش و پرورش را می‌گویم به ازای هر دانش‌آموز یک میلیون باید باشد اما الان 3 تا 4 میلیون تومان است ولی وقتی رییس‌جمهور این موضوع را در مجلس گفت عزیزی به آن انتقاد کرد. همه باید کمک کنند که این اصلاح ساختاری انجام شود.

    وی افزود: سال جاری ما 27 میلیارد دلار درآمدهای نفتی را در بودجه آوردیم سال بعد 21 میلیارد دلار است. یعنی 28 درصد وابستگی را به نفت کم کردیم این اراده ما نبود اجباریست که شده است.

    نوبخت افزود: ما باید برای تقویت بودجه دفاعی 5 درصد از بودجه عمومی را ببینیم یعنی منابع عمومی به علاوه درآمدهای اختصاصی. بودجه ما دو سقفی است و در سقف دوم ما این را دیده‌ایم. اگر تحریم‌ها برطرف شود اگر از بابت فروش نفت یا روش‌های دیگر منابعی داشته باشیم سقف دیگری دیده‌ایم.

    رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره اشتغال و تولید نیز گفت: در سال جاری 65 هزار میلیارد تومان برای اشتغال و تولید منبع قایل شدیم این عدد را برای سال آینده هم در نظر گرفتیم ولی قرار نیست که همینطور پول دهیم. ما با وزارای مختلف تفاهمنامه امضا کردیم که فرصت‌های شغل‌هایی را به وجود آورند. برای یک میلیون و 77 هزار فرصت شغلی برای سال آینده برنامه‌ریزی کردیم.

    نوبخت تاکید کرد: دولت به دنبال افرایش قیمت و به دست آوردن درآمد به هر قیمت نیست. ما می‌توانیم آنچه که از مردم می‌گیریم به مردم برمی‌گردانیم ما یک بسته جبرانی انجام دادیم و یک ریال از بودجه استفاده نکردیم. همه این ها باید با رعایت حال معیشت مردم باشد.

    نوبخت در پاسخ به اینکه سقف معافیت مالیاتی در سال آینده چقدر تعیین شده؟ اظهار کرد: ما این رقم را در حد دو میلیون و 760 هزار تومان تعیین کرده‌ایم. همان چیزی که برای سال جاری است برای سال آینده هم لحاظ کردیم. درآمدهای مالیاتی 126 هزار و 700 میلیارد تومان است که نسبت به سال جاری که 114 میلیارد تومان است چیزی حدود 11 درصد رشد دارد.

    وی در پاسخ شما چطور می‌خواهید در حالی که بیم رکود می‌رود افزایش 11 درصدی مالیات را هم داشته باشید؟ اظهار کرد: به اندازه نرخ تورم عدد مالیاتی را 11 درصد افزایش دادیم وقتی می‌گویید از نفت وابستگی را قطع کنیم تنها چیزی که می‌ماند مالیات است و اقتصاد مقاومتی هم همین را می‌گوید شما باید هزینه‌ها را از مالیات‌ها بدهید. دولت رعایت حال تولیدکنندگان خود را می‌کند و هیچ وقت راضی نیست برای افزایش درآمد مالیات را بالا ببرد. ما باید رعایت حال تولیدکنندگان را داشته باشیم. همیشه باید نرخ تورم به علاوه رشد اقتصادی را در نظر بگیریم که می شود یک کوشش مالیاتی که باید انجام شود.

    وی ادامه داد: یکی از روش‌هایی که جلوی رشد نقدینگی را بگیریم این است که اموال مازاد مدیریت کنیم ولی اینکه چقدر امکان فروش باشد بحث‌های بعدی است.

    نوبخت در پاسخ به اینکه آیا در سال آینده با کسری بودجه روبه‌رو خواهیم بود؟ گفت: آیا از سال 92 تا الان ما یک ریال از بودجه را از طریق استقراض از بانک مرکزی کرده‌ایم؟ اوراق مشارکت و اسناد خزانه از بانک مرکزی نیست.

    وی افزود: من قول به فرهنگیان دادم که تا پایان شهریورماه 3400 میلیارد تومان پاداش بازنشستگان را دهیم.  تلاشمان این است که به‌گونه‌ای عمل کنیم که هیچ شوکی از این جهت نداشته باشیم و به نظم پرداخت‌ها را انجام دهیم من متعهد میشم با همین عدد 407 هزار میلیارد تومانی که الان هست این موضوع را انجام دهیم. همیشه پیش‌بینی دولت قرین به صحت است.

    رئیس سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: من از بابت تمام مشکلاتی که ناشی از مسایل اقتصادی به مردم وارد شده واقعا شرمنده‌ام و عذرخواهی می‌کنم ولی هیچ‌یک از اینها ناشی از بی‌توجهی کارگزاران مردم در دولت نیست. ما همه تجربه را استفاده می‌کنیم که کمترین زحمت برای مردم ایجاد شود.

     

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • خودرو امروز ۷۰۷
        • خودرو امروز ۷۰۶
        • خودرو امروز ۷۰۵
        • خودرو امروز ۷۰۴
        • خودرو امروز ۷۰۳
        • خودرو امروز ۷۰۲
        • خودرو امروز ۷۰۱
        • خودرو امروز ۷۰۰
        • خودرو امروز ۶۹۹
        آخرین بروزرسانی ۱ روز پیش
        آرشیو