عصرخودرو : معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران در پاسخ به انتقادات مطرح شده در خصوص واردات کامیونهای دست دوم به کشور، اظهار کرد: آزادسازی واردات کامیونهای تا سه سال کارکرد مصوبه قانون برنامه پنجم توسعه بوده و ما مکلف به اجرای آن هستیم.
وی ادامه داد: طبق دستورالعمل های تعیین شده، برای واردات کامیون تا سه سال کارکرد خارجی دو الزام در نظر گرفته شده است. الزام اول آن است که از همان برند و مدل کامیون دست دوم مورد نظر برای واردات باید در گذشته نمونه هایی به صورت نو وارد کشور شده و مستندات کیفی و استانداردی آن ها به تایید سازمان استاندارد ایران رسیده باشد که در آن صورت نیز آن برند دارای سیستم خدمات پس از فروش در ایران خواهد بود.کاظمی افزود: الزام دوم نیز تایید مشخصات و استانداردهای ظاهری کامیون توسط شرکت های بازرسی است؛ به گونه ای که بازرسان شرکت های بازرسی، کامیون را در مرزهای ورودی بر اساس چک لیست ها کنترل کرده و با استانداردهای مربوطه تطبیق می دهند.
وی با بیان این که کامیون تا سه سال کارکرد در صورت رعایت این دو ضابطه مجوز ورود به کشور را پیدا خواهد کرد، خاطرنشان کرد: همچنین به دنبال آن هستیم که علاوه بر الزامات یاد شده، معاینه فنی نیز از این خودروها در مرزهای ورودی کشور صورت گیرد تا پس از تایید فنی اجازه واردات صادر شود.معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد ادامه داد: از سازمان راهداری خواسته ایم که امکان انجام معاینه فنی از این کامیون ها را بررسی کند که در صورت وجود امکانات لازم، سیستم های عملکردی از جمله سیستم ترمز و موتور خودرو و دیگر شاخص های مربوط به معاینه فنی در کامیون های وارداتی کنترل خواهد شد.
او خاطرنشان کرد: به هر حال واردات کامیون تا سه سال کارکرد مصوبه قانون برنامه پنجم توسعه است که ما سعی کرده ایم شرایط اجرای این قانون را به گونه ای فراهم کنیم که حداکثر نظارت بر کیفیت و استاندارد این خودروها صورت گیرد.
به گزارش ایسنا، برخی کارشناسان و تولیدکنندگان داخلی پیش از این انتقاداتی را به واردات کامیون های دست دوم به کشور وارد کرده بودند. از جمله مدیرعامل ایران خودرو دیزل اظهار کرده بود که سود واردات کامیون های دست دوم خارجی نصیب دلالان و واسطه های واردات شده و مضررات آن ها نصیب خریداران این خودروها و منافع عمومی کشور می شود.به گفته هاشم یکه زارع، حتی اگر قرار باشد کامیون های دست دوم ارزان تر از کامیون های تولید داخل فروخته شود نیز هزینه های تعمیر و نگهداری آن ها به قدری بالاست که در نهایت هزینه هایی چندین برابر یک کامیون داخلی را به خریدار تحمیل خواهند کرد.