نسخه قابل چاپ دوشنبه ۰۲ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۴:۰۹:۰۰
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی «عصرخودرو» به نقل از ایسنا حمیدرضا فولادگربا اشاره به سیاست های اخیر انقباضی بانک ها در ارائه تسهیلات بانکی گفت: همانطور که مسئولان شرکت های خودروسازی اعلام کردند تاکنون در سال جاری نتوانستند از تسهیلات بانکی استفاده کنند، این موضوع نیز به دلیل سیاست های اخیر انقباضی بانک ها است که باعث شده تولیدات خودرو کاهش یابد.
وی ادامه داد: به دنبال کاهش تسیهلات بانکی به خودرو سازان آنها قادر به عمل به یکسری از تعهداتشان نبوده و نتوانستند پرداخت های به موقع به
قطعه سازان داشته باشند که این موضوع باعث شده قطعات را به موقع تحویل نگیرند، این عوامل زنجیره ای باعث کاهش تولیدات خودرو شده است.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن
مجلس با بیان اینکه شرکت های خودروسازی بسیاری از منابع درآمدی شان را به بانک ها وابسته کرده اند، گفت: سیستم ها و شرکت های مختلف منابع خود را از محل هایی همچون افزایش سرمایه وسهامداران، درآمد ناشی از تولید و فروش اوراق مشارکت و همچنین منابع بانکی تامین می کنند که در خصوص شرکت های خودروسازی به نظر می رسد که وابستگی بسیاری به منابع بانک ها داشتند که عدم اختصاص این منابع باعث بروز مشکلات در تولید خودرو شده است.
فولادگر در ادامه با بیان اینکه اثرات تحریم در تولید خودرو بسیار کم بوده است، گفت: قطعات مکانیکی و صنعتی خودرو بیشتر در داخل کشور تولید می شود و تنها برخی از مواد اولیه و قطعات مربوط به سیستم ها کنترل اتوماتیک خودرو از خارج کشور وارد می شود از این رو به تعبیری تحریم ها در کاهش تولید خودرو اثرگذار نبوده است.
وی در عین حال خاطر نشان کرد: در جمع بندی می توان گفت که درصد کمی از عوامل کاهش تولید خودرو به تقاضای مشتری، واردات قطعات و یا تحریم ها مرتبط است،عمده دلیل رخ دادن کاهش تولید عدم تامین منابع مالی از سوی سیتسم های بانکی به شمار می آید.
این عضو صنایع و معادن در پایان با تاکید بر اینکه این کمیسیون جلساتی با دو شرکت مهم
ایران خودرو و
سایپا برای بررسی دلایل کاهش تولید خودرو خواهد داشت، گفت: البته جلساتی با مدیران عامل بانک ها برگزار کردیم تا با افزایش حمایت خود از تولیدات مشکلات برطرف گردد.