عصر خودرو- در حالی مهلت سه روزه ثبتنام در مرحله دوم طرح فروش فوقالعاده محصولات گروه صنعتی ایرانخودرو رو به اتمام است که بسیاری از مردم از شرط عدم پلاک فعال در خانواده، طی تماس با ایسنا، با بیان شرایط خود ابراز نارضایتی کردند.
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایسنا، گروه صنعتی ایرانخودرو مرحله دوم فروش محصولات خود را در قالب فروش فوقالعاده با موعد تحویل حداکثر سه ماهه و با قیمت قطعی از روز پنجشنبه (9 مردادماه) آغاز کرده است.
در این طرح که با عرضه پنج محصول پرتقاضا این شرکت اجرا شده است، شرایط سابق برای ثبتنام در طرح نخست فروش فوقالعاده و پیشفروشها همچنان باقی است، در راستای برنامههای وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) به منظور حذف واسطهگران و سودجویان در فرآیند فروش، محدودیتهایی همچون اختصاص هر دستگاه خودرو به یک شماره ملی، عدم خرید خودرو طی 48 ماهه اخیر از ایران خودرو و سایپا، دارا بودن سن حداقل 18 سال و ارائه گواهینامه رانندگی لحاظ شده است. ضمن اینکه در این طرح در لیست شرایط، نداشتن پلاک فعال در خانواده لحاظ شده است.
این شرط، سوالات و گلایههای زیادی را برای مشتری ایجاد کرده است که در این گزارش به آنها خواهیم پرداخت:
برخی معتقدند که " اینها ماشین ندارند؛ شرایط را سختتر میکنند که تعداد ثبت نامیها کم شود"
یا بیشتریها از این موضوع گلایه داشتند که " وقتی پراید مدل 84 پدر من که در یک شهر دیگر است، چرا باید مانع ثبتنام من برای خرید از کارخانه باشد؟ " یا گفتهاند " این چه روندی است که یک خانواده شش نفری باید از ماشین 15 سال پیش استفاده کنند و اگر ماشین جدید بخواهند باید با این قیمتهای گزاف از بازار آزاد تهیه کنند؟ آیا اعضای این خانوتده مشتری واقعی به حساب نمیآیند؟ "
یکی دیگر از مشتریان میگویید " در حال حاضر پدر من پیکانی دارد که مدل 83 است؛ گناه من چیست که نمیتوانم ماشین ثبت نام کنم؟ مسئول محترم این که نشد شرایط ثبتنام؛ خواهشا فکری کنید"
مشکل بسیاری از مردم این بود که خانواده بیش از سه نفر بودند که یک خودروی بیش از 10 سال کارکرد داشتند. آنها میگفتندچون پلاک فعال است، از ثبتنام خودروی جدید محروم هستیم؛ از سوی دیگر اگر بخواهیم این خودرو فعلی را که فرسوده نیز به حساب میآید را فروخته تا ثبتنام جدید داشته باشیم؛ با وجود قرعهکشی وباتوجه به حجم بالای تقاضا، چنانچه برنده نشویم؛ چه کنیم؟ خودروی جدید که نخواهیم داشت؛ خودروی فعلی را هم از دست دادهایم و همه خانواده از وسیله نقلیه محروم خواهند شد.
تعدادی زیادی هم بودند که میگفتند؛ ما فرزندی مجرد در خانه هستیم که خود کار کردهایم و ماشین خریدهایم و پلاک فعال داریم؛ پدر یا مادر ما که به قصد تعویض، خودروی فرسوده خود را فروختهاند تا خودرویی نو ثبتنام کنند؛ تکلیفشان چیست که نمیتوانند از این طرح فروش استفاده کنند و توانایی خرید از بازار آزاد را هم ندارند؟
اما فردی هم این موضوع را مطرح کرده بود که " آن جوانی که در آستانه ازدواج است و میخواهد به زودی از خانواده جدا شده و خود تشکیل خانواده بدهد، چرا نمیتواند صرف اینکه والدینش ماشین دارند؛ از این طرح استفاده کند؟ " در پاسخ به این مشتری باید گفت که طبق اعلام گروه صنعتی ایرانخودرو، چنانچه فرد به صورت رسمی ازدواج کرده باشد، منعی برای ثبتنام وجود ندارد و ملاک خانواده اطلاعات ثبت احوال است.
از این دست سوالات و گلایهها بسیار بوده است. هرچند که ثبتنام مرحله دوم از این طرح نیز رو به اتمام است اما رسیدن صدای این مشتریان و مردم در روزهایی که خودرو، کالایی ضروری برای خانوادهها به حساب میآید، با وجود افزایش قیمتها در بازار خودرو و بیشتر شدن فاصله فاحش قیمتی بازار و کارخانه؛ توانایی خرید از بازار وجود ندارد، بتواند مسئولان را به اندیشیدن جایگزینی بهتر برای رساندن خودرو به مشتری واقعی، وادار کند.