عصرخودرو : بر اساس آمارهای منتشر شده، ایران چهارمین خودروساز بزرگ در بین کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها به شمار میرود.
ایران درسال گذشته میلادی با رشد 3.1 درصدی بالغ بر یک میلیون و 648 هزار و 505 دستگاه خودرو تولید کرد. این در حالی است که هند با تولید سه میلیون و 926 هزار و 517 دستگاه خودرو بزرگترین خودروساز عضو جنبش غیرمتعهدها لقب گرفته است.
همچنین برزیل و مکزیک به ترتیب با تولید حدود 3.4 و 2.7 میلیون دستگاه خودرو رده های دوم و سوم بزرگترین خودروسازان جنبش غیرمتعهدها را به خود اختصاص داده اند.
پس از این چهار کشور نیز تایلند، ترکیه، اندونزی، مالزی، آفریقای جنوبی و مصر در رده های بعدی بزرگترین خودروسازان عضو این جنبش قرار دارند.
سال گذشته تولید جهانی خودرو با افزایش 3.1 درصدی به رقم 80 میلیون و 107 هزار و 564 دستگاه رسید. کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها در سال 2011 در مجموع سهمی حدودا 20 درصدی از کل تولید جهانی خودرو را در اختیار داشتند.
از مهمترین برندهای خودروسازی در هند می توان به تاتاموتورز، ماهیندرا، موراتی سوزوکی و آشوک لیلاند اشاره کرد. طی چند یک دهه اخیر شرکتهای خودروسازی بزرگ جهان اقدام به سرمایه گذاری در بازار و صنعت خودروسازی هند کرده اند. هند دارای یکی از سریعترین نرخهای رشد بازار خودرو در بین کشورهای جهان است.
از سوی دیگر از خودروسازان مهم فعال در صنعت خودروسازی برزیل می توان به فیات، نیسان، رنو، پژوسیتروئن، هوندا، هیوندای، میتسوبیشی، کرایسلر، آئودی، بنز، جنرال موتورز و فورد اشاره کرد. دولت برزیل اخیرا برای حمایت از صنعت قطعه سازی و خودروسازی این کشور تعرفه واردات خودروهای خارجی را به این کشور افزایش داد. برزیل نیز مانند هند در یک دهه اخیر شاهد سرمایه گذاری گسترده خودروسازان خارجی در این کشور بوده است.
مکزیک نیز که رده سوم را در بین خودروسازان بزرگ عضو جنبش غیرمتعهدها به خود اختصاص داده، همچون هند و برزیل سرمایه گذاریهای خارجی زیادی را در زمینه خودروسازی طی سالیان گذشته جذب کرده است. این کشور نزدیک به 50 درصد از خودرو تولیدی خود را به آمریکا صادر می کند. بسیاری از خودروسازان بزرگ جهان شامل خودروسازان ژاپنی و اروپایی اقدام به احداث کارخانه های خودروسازی در مکزیک کرده اند.
ایران نیز به عنوان چهارمین خودروساز بزرگ عضو جنبش غیرمتعهدها دارای دو قطب اصلی خودروسازی یعنی ایران خودرو و سایپا بوده و در حال حاضر دو خودروساز بزرگ فرانسه یعنی پژوسیتروئن و رنو بیشترین همکاری را با صنعت خودروسازی ایران دارند. همچنین عمده بازار خودروهای سواری در ایران مربوط به محصولات شرکتهای پژو، رنو و کیا است.