نسخه قابل چاپ سه شنبه ۱۴ شهريور ۱۳۹۱ - ۰۹:۲۱:۴۴
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی «عصرخودرو» به نقل از ایسنا محمدرضا فیض آبادی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: هم اکنون بیش از 50 درصد سواری های تولیدی در کشورهای توسعه یافته از سوخت دیزل، مابقی
بنزین و تنها سه درصد از دیگر سوخت ها مانند انرژی الکتریکی، گاز و سایر انرژی های تجدیدپذیر استفاده می کنند.
وی ادامه داد: در حوزه سوخت های گازی نیز حدود دو درصد از تمام سواری های جهان گازسوز هستند که عمدتا نیز از سوخت LPG (گاز مایع) استفاده می کنند.
وی افزود:
خودروسازان بزرگ در کشورهای توسعه یافته به تدریج در حال حرکت به سمت تولید خودروهای الکتریکی و هیبرید هستند؛ به گونه ای که طبق هدفگذاری صورت گرفته در 20 سال آینده بیش از 50 درصد خودروهای سواری با انرژی الکتریکی و تجدیدپذیر حرکت خواهند کرد.
مدیر بهینه سازی انرژی در بخش حمل و نقل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت تصریح کرد: در حال حاضر اولویت اول صنعت خودرو ایران در تعیین سبد سوخت خودروهای سواری ، حرکت به سمت خودروهای سواری دیزلی است و پس از آن نیز باید اقداماتی در راستای تولید خودروهای الکتریکی و هیبرید صورت گیرد.
وی ادامه داد: خوشبختانه موانع تولید خودروهای سواری دیزل برداشته شده و مصوبه هیات وزیران در مورد لغو ممنوعیت شماره گذاری خودروهای سبک دیزلی اخذ شده است. پالایشگاه های کشور نیز هم اکنون سوخت دیزل با استاندارد یورو 4 و یورو 5 را تولید می کنند.
فیض آبادی خاطرنشان کرد: در این راستا
ایران خودرو و
سایپا به سمت تولید خودروهای سواری و
وانت دیزل حرکت کرده اند که تولید
وانت دیزل آغاز شده و سواری دیزل نیز سال آینده به تولید انبوه خواهد رسید.