فونیکسریمکسبهتام

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران بیان کرد:

نرخ طرح ترافیک در سال ۱۴۰۰

فوت ۶۲ نفر در شهرداری تهران به دلیل کرونا

عصر خودرو- رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران توضیحاتی درباره‌ محدودیت‌های تردد شبانه در پایتخت، تغییر نرخ طرح ترافیک در سال ۱۴۰۰ و آمار فوتی‌های کرونا در شهرداری تهران ارائه داد.

نرخ طرح ترافیک در سال ۱۴۰۰
نسخه قابل چاپ
شنبه ۰۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۸:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از فارس، بیش از یک سال از شیوع کرونا در شهرهای مختلف کشور از جمله تهران می گذرد. هرچند جولان ویروس کووید ـ 19 از سال پیش تا کنون با فراز و نشیب هایی همراه بود و در زمان هایی شهروندان با رعایت پروتکل های بهداشتی به خوبی مقابل این ویروس منحوس ایستاده اند ولی هنوز نبرد تن به تن با کرونا ادامه دارد و برخی از کارشناسان بهداشت و درمان هم نسبت به آغاز موج چهارم کرونا هشدار داده اند.

    تاکنون بیش از 24 هزار نفر در پایتخت قربانی کرونا شده اند و روزانه افراد زیادی در پایتخت درگیر این ویروس می شوند. ویروسی که همه زندگی افراد را تحت تأثیر قرار داده و آنطور که به نظر می‌رسد این مهمان ناخوانده تا مدت ها ماندگار است.

    یکی از محل هایی که امکان انتقال ویروس کرونا وجود دارد، حمل و نقل عمومی است و با وجود کمبود واگن مترو و تعداد اتوبوس ها رعایت فاصله اجتماعی یک شوخی بیش نیست. شوخی تلخی که منجر به ابتلا و قربانی شدن افراد به کرونا می شود. مسوولان و مدیران شهری بارها وعده توسعه حمل و نقل عمومی داده اند ولی آنطور که باید و شاید اتفاق چشمگیری نیافته؛ البته مدیران شهری می گویند خلف وعده دولت و بی توجهی آن به موضوع حمل و نقل عمومی سبب مرتفع نشدن مشکلات شده است.

    در کنار این موضوع چند ماهی است که اجرای محدودیت ترددهای شبانه هم برای برخی از شهروندان دردسرساز شده و بسیاری از مردم و حتی شورای شهری ها معتقدند این قضیه ارتباط چندانی با کرونا ندارد و تا زمانی که تجمعات روزانه است ممنوعیت تردد شبانه تأثر چندانی ندارد.

    درباره موضوعات مختلف شهر تهران از جمله ممنوعیت تردد شبانه در پایتخت، سهم شهرداری تهران از جرائم رانندگی، تغییر در ساعات طرح ترافیک، نرخ طرح ترافیک در سال 1400، سرانجام رونمایی از قطار ملی و خرید اتوبوس از طریق تهاتر نفت، مرگ میر ناشی از کرونا در شهرداری تهران و راهکارهای مقابله با آلودگی هوا با محمد علیخانی، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران به بحث و گفت‌وگو نشستیم که جزئیات آن به شرح ذیل است:

    افزایش ترافیک و آلودگی هوا با اجرای محدودیت تردد شبانه

    حدود چند ماه از اجرای محدودیت تردد شبانه در بسیاری از شهرها از جمله پایتخت می‌گذرد. این موضوع با انتقاد و گلایه بسیاری از شهروندان پایتخت را به همراه داشته است، نظر شما در مورد اجرای این محدودیت‌ها چیست و آیا شورای شهر تغییری در جهت تردد شبانه داشته است؟

    از ابتدای اجرای محدودیت‌های تردد شبانه در پایتخت در شورای شهر اعتقاد داشتیم که این موضوع سبب افزایش ترافیک در برخی از ساعات پیک در معابر و بزرگراه‌های پایتخت می‌شود که با اجرا شدن این موضوع و تداوم آن نیز مشخص شد که نه تنها ترافیک در ساعت‌های منتهی به اجرای طرح شبانه بیشتر می‌شود، بلکه مصرف سوخت نیز افزایش و آلودگی هوا نیز ایجاد خواهد شد. بر همین اساس، بنده از نظر ترافیکی مخالف اجرای محدودیت‌های تردد شبانه در سطح پایتخت هستم.

    ارتباط محدودیت‌های شبانه با کرونا مشخص نیست

    هنوز برای مردم روشن نشده است که با وجود گذشت چند ماه از اجرای محدودیت‌های شبانه، ارتباط این محدودیت با مبحث کرونا چیست و چگونه حضور در خودروها از ساعت 9 شب تا 4 صبح می تواند باعث انتقال کرونا شود؟!

    همه جرائم رانندگی به خزانه کشور واریز می‌شود/دولت سهم شهرداری را نمی پردازد

    سهم شهرداری از جرائم رانندگی چقدر است و تاکنون چه میزان به شهرداری تهران از جرائم رانندگی واریز شده است؟

    همه جرائم رانندگی به خزانه کشور واریز می‌شود و براساس قانون، 60 درصد از جرائم وصولی تخلفات رانندگی سهم شهرداری‌ها است، ولی متأسفانه دولت سالهاست این سهم را پرداخت  نکرده است یعنی مشابه سایر  قوانین و مصوباتی بوده که دولت باید جهت توسعه حمل و نقل عمومی کمک هایی را انجام میداده ولی اقدامی صورت نگرفته است.

    تغییر طرح ترافیک در سال 1400

    برای سال 1400 طرح ترافیک چه تغییراتی خواهد داشت و نظر شورای شهر در مورد این تغییرات تاکنون چگونه بوده است؟

    هر آنچه مربوط به محدودیت های ترافیکی است نظیر تعیین محدوده طرح ترافیک، ساعات ممنوعیت، روزهای اجرای آن و وسعت اجرای آن بر عهده شورای ترافیک تهران است و شورای شهر در این رابطه هیچ نقشی ندارد، شورای شهر فقط می تواند  نرخ عوارض آن را مصوب کند. لذا در مورد جزئیات تغییرات طرح ترافیک باید از اعضای شورای ترافیک شهر تهران سؤال شود. البته به مظر می رسد طرح ترافیک با توجه به شرایط کرونایی، برای سال آینده هم به همین صورت اجرا شود که بر اساس آن افراد می توانند تا قبل از ساعت 8:30 صبح رایگان وارد محدوده طرح شوند و بعدازظهر نیز یک خروج رایگان از طرح داشته باشند.

     

    تورم 40 تا 50 درصد افزایش ولی نرخ طرح بین 20 تا 25 درصد

    نرخ طرح ترافیک در سال 1400 چگونه تغییر خواهد کرد؟

    همزمان با تعیین بودجه 1400 شهرداری که اکنون در دست بررسی است، تغییر نرخ طرح ترافیک نیز بین 20 تا 25 درصد پیش‌بینی شده که این میزان در مقایسه با تورم سالانه کشور بین 40 تا 50 درصد رقم زیادی نیست. درآمد شهرداری از طرح ترافیک به دلیل شرایط کرونا و عدم اجرای کامل طرح ترافیک کاهش یافته است ولی با این وجود چون سلامت مردم در اولویت است ما هم موافق این کاهش ساعت طرح ترافیک هستیم.

     

    کرونا ماهانه یک‌صد میلیارد تومان خسارت به حوزه حمل و نقل عمومی وارد کرد

    در سال 99 درآمد شهرداری از طرح مشابه سال قبل محقق نشد و از طرفی در حمل و نقل عمومی نیز درآمد مدیریت شهری 50 درصد کاهش داشته و بطور کلی می توان گفت به دلیل کرونا ماهانه یکصد میلیارد تومان خسارت به حوزه حمل و نقل وارد می شود که متاسفانه دولت ریالی از محل اعتبارات مربوط به کرونا به شهرداری کمکی انجام نداده است.

    7 واگن قطار ملی به زودی به صورت کامل رونمایی می شود

    سرانجام رونمایی از قطار ملی چه شد و چه زمانی شهروندان می‌توانند از این قطار بهره‌مند شوند؟

    براساس برنامه‌ریزی‌های مدیریت شهری قرار بود سه واگن از این قطار ملی در بهمن همزمان با دهه فجر رونمایی شود که براساس تصمیم‌گیری‌های اتخاذ شده، شهرداری وعده داده که به جای سه واگن یک رام قطار که شامل هفت واگن می شود را به زودی به صورت کامل رونمایی کند.


    تا قبل از سال جدید 40 اتوبوس و مینی بوس جدید به تهران می رسد

    تأمین اتوبوس‌های جدید برای پایتخت به کجا رسید؟

    شهرداری مدتی پیش قراردادی با شرکت ایران خودرو دیزل منعقد کرد و در مرحله اول 110 مینی‌بوس اتوبوس و در مرحله دوم 100 اتوبوس و مینی‌بوس تحویل شهرداری تهران شد که مرحله اول این قرارداد اجرایی شد و مرحله آخر در اسفند با تحویل 40 دستگاه باقیمانده انجام خواهد شد.

    تفاهم‌نامه با شرکت ایران خودرو دیزل جهت تولید اتوبوس‌های برقی

    تفاهم‌نامه ای نیز با شرکت ایران خودرو دیزل منعقد شده جهت تولید اتوبوس‌های برقی که آن شرکت در این زمینه فعالیت های خود را آغاز کرده و امیدواریم به زودی خبرهای خوبی در این راستا داشته باشیم.

    سرانجام واردات اتوبوس خارجی از طریق تهاتر با نفت

    ماجرای واردات اتوبوس از طریق تهاتر با نفت به کجا رسید و شورای شهر چقدر پیگیر این قضیه بوده است؟

    دولت از طریق ستاد ملی کرونا به منظور فاصله گذاری اجتماعی مجوزی داده که خرید اتوبوس با تهاتر نفت انجام شود و برای این موضوع سقف 550 میلیون یورو تعیین کرده است که در مجموع حدود 3600 دستگاه اتوبوس برای کل کشور می شود و با سهم 50 درصدی تهران 1800 دستگاه اتوبوس به تهران می رسد اما مسوولیت اجرای این مصوبه با وزارت کشور است و شهرداری نقشی در خرید آن ندارد و اگر این اعتبار تا پایان سال تامین شود می توان امیدی به تحقق این مصوبه داشت در غیر این‌صورت این مصوبه هم مثل بقیه مصوبات دولت اجرایی نخواهد شد.

    البته شهرداری در حال مذاکره مجدد با شرکت ایران خودرو دیزل است تا قرارداد جدید دیگری برای خرید حدود 200 دستگاه اتوبوس منعقد کند و در کنار آن پیگیری‌هایی برای خرید 80 دستگاه اتوبوس دوکابین در حال انجام است که در صورت توافق با شرکت سازنده داخلی این قرارداد نیز به زودی منعقد خواهد شد و همچنین از محل تبصره 19 دولت (مشارکت بخش عمومی - خصوصی) نیز قرار است با تخصیص اعتباری حدود 160 میلیارد تومان و الباقی آن از محل واگذاری تبلیغات روی اتوبوس و ایستگاه های اتوبوسرانی 50 دستگاه اتوبوس برقی کامل (با باطری) نیز خریداری شود.

    اتباع خارجی برای ورود به مترو مشکلی ندارند

    برخی از اتباع خارجی به ویژه افغانستانی‌ها اعلام کرده‌اند که برای ورودبه متروی تهران برای نداشتن کدملی دچار مشکل‌‌اند، پیگیری شورای شهر برای این موضوع چگونه بوده است؟

    این قضیه را از شرکت بهره‌برداری متروی تهران پیگیری کرده‌ایم که طبق اعلام آنها هیچ مشکلی برای استفاده اتباع خارجی از مترو وجود ندارد. با این وجود اگر مصداقی گزارش شود، قطعا پیگیری خواهیم کرد.

     

    فوت 62 نفر از کارکنان شهرداری تهران به دلیل کرونا

    تاکنون چند نفر در شهرداری تهران مبتلا به کرونا شده‌اند و میزان مرگ و میرها چه تعداد بوده است؟

    حدود 3 هزار نفر از کارکنان و مدیران شهرداری مبتلا به ویروس کووید 19 شده‌اند که البته بخش اعظم این افراد بهبود یافته‌اند. در مورد آمار فوتی‌های ناشی از کرونا در شهرداری هم حدود 62 نفر از کارکنان شهرداری به دلیل کرونا فوت کرده اند که البته این تعداد بنا به تعریف وزارت بهداشت ایران از مرگ های ناشی از بیماری کرونا است.

    راهکارهایی جهت بهبود کیفیت هوا در سال 1400

    کیفیت هوای تهران هرچند طی روزهای اخیر بهبود یافته اما امسال شهروندان پایتخت روزهای زیادی را در هوای ناسالم نفس کشیدند، راهکار اساسی جهت مقابله با این موضوع چیست و چه اقداماتی لازم است که سال 1400 کیفیت هوای تهران بهتر از سال 99 باشد؟

    درباره آلودگی هوا قوانین و مصوبات زیادی وجود دارد ولی متأسفانه اکثر این قوانین اجرا نشده است. کمیسیون اصل نود مجلس در دوره قبل گزارشی ارائه داد که مشخص شد چه دستگاه‌هایی وظایف قانونی خود را جهت مقابله با آلودگی هوا انجام نداده‌اند. از جمله قوانین اجرا نشده، قانون پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بوده که براساس ماده 8 آن، دولت وظیفه داشته تسهیلات و پیش‌بینی‌های لازم را در بودجه سالانه جهت از رده خارج کردن سالانه 10 درصد از موتورسیکلت‌های بنزینی و جایگزینی با موتورسیکلت‌های برقی انجام دهد. همچنین براساس ماده 52 این قانون، حمایت دولت از سرمایه‌گذاری بخش غیردولتی در احداث و بهره‌برداری از حمل و نقل ریلی درون شهری و ماده 58 از همین قانون مبنی بر وظیفه دولت جهت تضمین تسهیلات و تأمین ناوگان و تجهیزات قطار شهری شهرها و حومه به میزان 2 هزار دستگاه واگن برای کل کشور از دیگر موضوعات اجرا نشده جهت مقابله با آلودگی هوا است.

    همچنین قانون هوای پاک مصوب 25 تیر سال 96 در مجلس شورای اسلامی اجرایی نشده، به طور مثال ماده 4 آن مربوط به عدم شماره‌گذاری وسایل نقلیه آلاینده و ماده 6 مربوط به سازوکار معاینه فنی موتورسیکلت‌ها است. همچنین ماده 8 از این قانون به ممنوعیت تردد حمل بار و مسافر و نقل و انتقالات برای خودروهای فرسوده همچنین وظیفه دولت برای سازوکار تسهیلات لازم جهت جایگزینی خودروهای فرسوده حمل و نقل عمومی با خودروهای نو از محل صرفه‌جویی حاصل از بهبود و مدیریت سوخت است. همچنین براساس ماده 8 همین قانون، وظیفه دولت برای اعطای تسهیلات ارزان‌قیمت جهت جایگزین کردن خودروها و موتورسیکلت‌های فرسوده موجود با کارمزد 4 درصد و بازپرداخت ده ساله در نظر گرفته شده که اجرایی نشده است.

    براساس ماده 9 قانون هوای پاک نیز وظیفه نظارت کشور برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی شهری با اولویت شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت طی مدت پنج سال از طریق کمک بلاعوض، یارانه و تسهیلات است و براساس ماده 10 همین قانون، وظیفه وزارت کشور برای افزایش سالانه 5 درصد ناوگان حمل و نقل عمومی درون شهری برای کلان‌شهرها بوده است. ماده 12 قانون هوای پاک نیز می‌گوید وظیفه وزارت صمت و سازمان محیط زیست برای تغییر تولید یا تغییر فرایند تولید همچنین تعطیلی کار و فعالیت صنایع، معادن و واحدهای آلاینده به خصوص در حریم کلان‌شهرها است.

    براساس قانون توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت که 18 آذر 96 نیز در مجلس تصویب شده، وظیفه دولت برای تنظیم سیاست‌های بخش حمل و نقل همگانی شهری جهت دستیابی به سهم 75 درصدی حمل و نقل عمومی از کل سفرهای شهری و تأمین اعتبارات لازم برای توسعه بهبود و ساماندهی ناوگان حمل و نقل همگانی از محل صرفه‌جویی باید انجام می‌گرفته که متأسفانه اجرایی نشده است و اگر همه این موضوعات مورد توجه قرار گیرد سال 1400 تهران هوای بهتری خواهد داشت.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط