نسخه قابل چاپ سه شنبه ۲۵ مهر ۱۳۹۱ - ۰۴:۳۷:۵۳
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی «عصرخودرو» به نقل از ایسنا سیدجواد تقوی امروز سه شنبه با بیان این که کسانی که تاریخ تحویل خودروی آنها قبل از 12 مهرماه بوده باید خودرو را با قیمت قبلی تحویل بگیرند، افزود: چند مورد فروش خودرو تاخیری با قیمت جدید به ما گزارش شده است که در همه این موارد به سرعت با تخلف برخورد شد، بنابراین مصرف کنندگان نباید از این بابت نگرانی داشته باشند.
وی اظهار کرد: براساس جدیدترین تصمیم دولت صادرات مجدد کالاهایی که با ارز مرجع وارد شده اند ممنوع است.
به گفته او براین اساس کالاهایی که بخشی از قطعات آن ها با ارز مرجع وارد شده نیز برای صادرات باید مابه التفاوت نرخ آن ها با نرخ ارز آزاد محاسبه و پرداخت شود.
تقوی همچنین از تخلف 15 میلیارد تومانی سه شرکت و 111 میلیارد تومانی یک شرکت واردکننده خودرو به دلیل دریافت ارز مرجع برای
واردات خودرو و فروش آن با نرخ ارز آزاد خبر داد.
وی با اعلام این که افزایش نرخ ارز مرجع 16 تا 17 درصد افزایش قیمت را دیکته کرد، گفت: در نیمه اول سال 91 شیب قیمتی زیاد بوده که البته فقط ناشی از افزایش نرخ ارز نبود.
او ادامه داد: تحریم ها و اقدام بانک ها در نپرداختن تسهیلات به تولیدکنندگان بر این موضوع تاثیر گذاشت و تولیدکنندگان از اوایل تیر ماه به شدت به دنبال اصلاح نرخ بودند.
تقوی یکی دیگر از عوامل افزایش قیمت کالاها در بازار را قیمت گذاری مواد اولیه در
بورس کالا اعلام کرد و گفت: در برخی موارد افزایش 100 درصدی قیمت کالاها در
بورس کالا دیده می شود و نکته قابل توجه این است که قیمت مواد اولیه بیش از هفت تا هشت هزار صنایع پایین دستی را تحت تاثیر قرار می دهد.
رییس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، افزایش 25 درصدی هزینه حمل ونقل و 18 درصدی دستمزد و نیز افزایش مالیات و مالیات بر ارزش افزوده و نرخ بیمه را از دیگر عوامل افزایش قیمت تمام شده کالاها اعلام و خاطرنشان کرد: این افزایش قیمت ها قانونی بوده و بنابراین افزایش قیمت تمام شده ناشی از آن نیز قانونی و اجتناب ناپذیر است.
او همچنین از کشف چند انبار احتکار کالا طی دو سه روز گذشته و پس از تشدید بازرسی ها خبر داد و گفت: در یک مورد 5000 تن مواد اولیه پتروشیمی و در مورد دیگر 500 تن برنج خارجی کشف شد.
وی با بیان اینکه بخشی از گرانی را باید به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه یا تغییرات نرخ ارز پذیرفت، گفت: قیمت کنجاله سویا طی یکسال 130 درصد افزایش داشته و نمی توان که انتظار داشت قیمت لبنیات ثابت بماند.
تقوی در ادامه
بورس کالا و قیمت گذاری در آن را یکی از علل اصلی افزایش قیمت کالا خواند و گفت: متاسفانه برخی عرضه کنندگان در
بورس کالا با کم اظهاری در بخش عرضه باعث کشف قیمت غیرواقعی و بالاتر از رقم منطقی می شوند که این اتفاق باعث می شود در تولید افزایش قیمت غیرمنطقی رخ دهد.
وی گفت: در بخش بسته بندی متاسفانه هر هفته چهار تا پنج درصد افزایش قیمت رخ می دهد که البته کمیته ای ویژه برای بررسی و حل این مشکل ایجاد شده است.