فونیکسریمکسبهتام

میانگین مصرف بنزین از پیش‌بینی‌ها فراتر رفت

عصر خودرو- میانگین مصرف بنزین کشور با رقم ۱۱۲ میلیون لیتر در ایام تعطیلات نوروز از تمام پیش‌بینی‌ها فراتر رفت؛ رقمی که در صورت تداوم می‌توانست کشور را به وارد کننده بنزین تبدیل کند.

میانگین مصرف بنزین از پیش‌بینی‌ها فراتر رفت
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۱۴ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۵:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از مهر، یکی از دغدغه‌هایی که برای ایام تعطیلات نوروز 1400 وجود داشت تأمین سوخت کشور بود. اوایل اسفند شرکت ملی پخش در گزارشی پیش‌بینی کرد با ایمنی ایجاد شده در کشور ناشی از واکسیناسیون، مصرف بنزین مجدداً افزایش پیدا خواهد کرد و تا یک ماه دیگر به 120 میلیون لیتر خواهد رسید. پیش بینی که زودتر و پیش از آغاز تعطیلات نوروز محقق شد.

    جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی نیز ماه گذشته گفت: پیش‌بینی ما مصرف میانگین روزانه 105 میلیون لیتر بنزین در کشور است که ذخیره‌سازی لازم به این منظور انجام شده است.

    البته سالاری تأکید کرد برنامه‌ای برای واردات بنزین کشور وجود ندارد و با برنامه‌های جایگزینی CNG به جای بنزین و نوسازی ناوگان می‌توان با استفاده از ذخایر داخلی بنزین را تأمین کرد.

    با این وجود طبق آمار میانگین مصرف بنزین از این پیش‌بینی هم فراتر رفت در بازه 17 روزه تعطیلات به طور میانگین 112 میلیون لیتر بنزین در کشور توزیع شد. در حالی که در دو ماه گذشته میانگین مصرف بنزین تنها 90 میلیون لیتر بوده است.

    این در حالی است که طبق اعلام شرکت ملی پخش در ماه‌های گذشته، ظرفیت تولید بنزین پالایشگاه‌های کشور بین 103 تا 105 میلیون لیتر است و روند فعلی مصرف بنزین نه تنها کشور را از درآمد ارزی 3 میلیارد دلاری محروم می‌کند، بلکه به زودی کشور را به وارد کننده بنزین تبدیل می‌کندو

    کما اینکه طبق آمار یازده ماهه گمرک، صادرات بنزین ایران در سال 1400، حدود 1.9 میلیون تن، معادل 715 میلیون دلار بوده است. یعنی صادرات بنزین نسبت به مدت مشابه سال گذشته 74 درصد کاهش داشته است.

    این در حالی است که در پی افزایش قیمت نفت و حامل‌های انرژی در دنیا، بهترین فرصت برای ورود به بازارهای بین‌المللی برای کشور فراهم است.

    البته وزارت نفت نیز به منظور افزایش تولید بنزین طرح‌های مختلفی از جمله پتروپالایشگاه‌های بخش خصوصی به مجموع ظرفیت یک میلیون و دویست هزار بشکه، پالایشگاه‌های میعانات گازی سیراف، پالایشگاه 300 هزار بشکه‌ای شهید قاسم سلیمانی توسط وزارت نفت و طرح توسعه و تثبیت پالایشگاه آبادان را در برنامه دارد و باید دید آیا این طرح‌ها می‌تواند در آینده‌ای نزدیک نیاز مصرف داخل و صادرات کشور را تأمین کند یا خیر.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط