عصر خودرو- دو خودروساز بزرگ کشور، در جهت تحقق شعار سال و سیاستهای وزارت صمت مبنی بر استفاده از ظرفیتهای موجود و با هدف تقویت شاخصهای بهرهوری و مقیاس تولید و در مسیر همکاری های استراتژیک خود، به امضای تفاهمنامه توسعه همکاری های مشترک در زمینه موتور و گیربکس اقدام کردند.
به گزارش پایگاه خبری«عصر خودرو» به نقل از ایکوپرس، مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو در مراسم امضای این تفاهم نامه در شرکت بنرو سایپا واقع در شهرستان ساوه گفت: اتحاد استراتژیک با هدف به اشتراک گذاری ظرفیتها و امکانات سخت و نرم افزاری دو خودروساز است.
مهدی خطیبی بهره مندی مشترک از سایت های تولیدی خارج از کشور را یکی از محورهای اتحاد استراتژیک برشمرد و گفت: قرار است این همکاری در سایت های تولیدی در سوریه، ارمنستان و آذربایجان رقم بخورد که نتیجه آن صرفه جویی و بهره وری بیشتر خواهد بود.
وی افزود: برای دستیابی هر چه بهتر و سریعتر به اهداف این اتحاد، کمیتههای کارشناسی و اجرایی تشکیل شده تا به نقاط مشترک برای تحقق اهداف برسیم.
مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو، اتحاد استراتژیک دو خودروساز را عاملی برای بهبود شرایط صنعت خودرو دانست و گفت: با اصلاح برخی مفاهیمی که در سالهای اخیر به اشتباه در صنعت خودروی کشور ترویج یافته و تبدیل به باور شده، مسیر صحیحی را برای توسعه صنعت خودرو انتخاب کرده و به سمت آن گام برخواهیم داشت.
وی با اشاره به رقابت دیرین دو خودروساز بزرگ کشور در بازار گفت: در حال حاضر مشارکت جای رقابت را گرفته و اهداف بلندی برای توسعه صنعت خودروی کشور توسط دو مجموعه تعریف شده است که امیدواریم پرچم دو شرکت، تحت لوای پرچم پرافتخار ایران برافراشته باشد.
خطیبی گفت: با برنامهریزیهای صورت گرفته و همدلی شبکه تامین، در دو مجموعه ایرانخودرو و سایپا هیچ تولید محصول ناقص تولید نمیشود.
مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو با اشاره به تفاهم نامه همکاری با سایپا در امدادرسانی به مشتریان گفت: در راستای افزایش کیفیت خدمات، رضایت مشتریان و افزایش توان امداد، تفاهم نامه همکاری برای ارایه خدمات به مشتریان امضا شده است،
وی ادامه داد: در مرحله نخست این طرح در سراسر کشور با استفاده از بیش از دو هزار دستگاه خودرو خدمات حمل به مشتریان ارایه میشود که در مراحل بعدی خدمات بالینی و تعمیراتی نیز اضافه خواهد شد.
خطیبی اتحاد استراتژیک با سایپا را آغازی عالی و بسیار مطلوب دانست و گفت: چشم انداز این اتحاد منفعت برای اقتصاد کشور و تمامی ذینفعان از جمله مشتریان خواهد بود.
وی با اشاره به حمایتها و همکاریهای مهندس احمد قلعه بانی در شکل گیری و پیشبرد اهداف مورد نظر گفت: قطع به یقین آغاز این همکاری، تحولی بزرگ در تاریخ صنعت خودرو ایران را رقم خواهد زد.
مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو، ضمن قدردانی از مدیرعامل سایپا برای همسو بودن در این اتحاد ادامه داد: از همکاران می خواهم همت و تلاش خود را برای رسیدن به اهداف این اتحاد استراتژیک به کار بندند.
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا نیز در این مراسم گفت: عمر همکاری استراتژیک بین خودروسازان در دنیا بیش از 17 سال و با هدف افزایش کیفیت بهینه سازی قیمت، رشد بهره وری و تحویل انجام شده و معنی آن ادغام خودروسازان با هم نیست.
محمدعلی تیموری افزود: به دلیل نیاز به سرمایه گذاری بالا و زمانبر بودن تولید قوای محرکه این حوزه نقطه عطف ایجاد همکاری استراتژیک خودروسازان در دنیا است.
وی تاکید کرد: این حوزه به دلیل اینکه هزینه تحقیقات بالایی نیاز دارد و بهبودها در آن به سختی انجام میشود بسیار مهم و مورد اهمیت است.
تیموری با اشاره به اینکه خوشبختانه در سالهای اخیر جهشی در حوزه خودروهای برقی در دنیا ایجاد شده، گفت: در همکاری استراتژیک سایپا و ایران خودرو هماهنگی برای تولید خودروهای برقی مد نظر قرار گرفته است.
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا گفت: نکته دیگری که در این همکاری مدنظر قرار گرفته بهره گیری از توان دو طرف در ارایه خدمات امدادی به محصولات یکدیگر است که در این راستا خدمات دهی به مشتریان تسهیل می شود.
وی افزود: در تحقیق و توسعه طراحی خودرو و قوای محرکه نیاز به آزمایشگاهها و دستگاههایی است که ایجاد آنها بسیار هزینهبر است و در همکاری استراتژیک این مورد دیده شده که دو شرکت از توان موجود یکدیگر استفاده کرده و نتیجه آن افزایش کیفیت محصول خواهد بود.
تیموری خاطر نشان کرد: در حوزه لجستیک و حمل و نقل که بین هشت تا 10 درصد قیمت تمام شده برای خودروساز هزینه دارد نیز با همکاری دو طرف مقرر شده که هم افزایی ایجاد شود که این موضوع کاهش هزینه برای مشتری را به همراه دارد.
وی افزود: در زنجیره تامین هم این همکاری استراتژیک تاثیر بسزایی در تامین به موقع و با کیفیت برای هردو خودروساز به همراه دارد.
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا گفت: خوشبختانه با درایت وزیر صمت در ایجاد ساختار فرآیندی در حوزه خودرو و با ایجاد معاونت خودرویی در وزارتخانه، این همکاری استراتژیک ایجاد شده و قطعا نتایج خوبی برای مردم به همراه خواهد داشت.
احمد قلعه بانی، دبیر کمیته مشترک دو خودروساز نیز در این مراسم، از مدیران عامل دو خودروساز و شرکت بنرو برای عملیاتی کردن اتحاد استراتژیک قدردانی کرد و گفت: خودروسازی نقش مهمی در توسعه صنعت کشور دارد و امروز یک روز تاریخی برای این صنعت است.
وی ادامه داد: اتحاد استراتژیک دو خودروساز بلندمدت خواهد بود و در آینده شاهد طراحی پلتفرمهای مشترک خواهیم بود.
قلعه بانی افزود: مدیران ایران خودرو و سایپا در چند ماه اخیر با برنامه ریزی دقیق، موفق به جمع آوری خودروهای ناقص از کف پارکینگ ها شدهاند که جای تقدیر دارد.
وی با اشاره به فرامین رییس جمهوری محترم در خصوص افزایش تولید و کیفیت، خواستار تلاش دو خودروساز برای تحقق فرامین و اهداف شد.
گفتنی است، بر اساس توافقنامه به امضا رسیده، 10 هزار موتور خودرو شاهین برای مدت یک سال مطابق با استانداردهای روز دنیا توسط گروه صنعتی ایرانخودرو تولید خواهد شد که پس از طی فرآیند انطباق با محصول و انجام کالیبراسیون اجرایی خواهد شد.
بدین منظور موتور TUP و گیربکس شش دنده اتوماتیک گروه صنعتی ایران خودرو در پلتفرم شاهین مورد استفاده قرار خواهد گرفت و پروژه از زمان امضای توافق نامه اجرایی خواهد شد.
همچنین قطعاتی به صورت مشترک در این پروژه مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت که برای اجرای این کار تیمهای کاری مشترک تعریف و مشغول فعالیت هستند.
براساس این گزارش، همزمان با مراسم امضای این تفاهم نامه، شرکت های امدادخودروایران و امدادخودروسایپا نیز با انعقاد تفاهمنامه جداگانهای درخصوص خدماترسانی به مشتریان هر دو شرکت در سراسر کشور با استفاده از ناوگان اختصاصی خود، اجرای برنامه دیگری از اتحاد استراتژیک دو شرکت را آغاز کردند.