عصر خودرو- AMG، زیرمجموعه خودروهای اسپرت بنز، ظاهر مدل الکتریکی آینده خود را در قالب یک کانسپت نمایش داد. مدلی که قرار است بر اساس این کانسپت ساخته شود در سال ۲۰۲۵ به بازار عرضه خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری«عصر خودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، AMG که به خاطر موتورهای بنزینی قدرتمندش به شهرت رسید، در دوران خودروهای الکتریکی به هویتی تازه نیاز دارد. کانسپت ویژن AMG نمایشی از این هویت تازه است. ماشین روی پلتفرمی ساخته شده که به طور کامل توسط AMG طراحی شده و فقط برای مدلهای این بخش استفاده خواهد شد. موتورهای الکتریکی این پلتفرم توسط شرکتی به نام یاسا (Yasa) ساخته میشود که زیرمجموعه بنز است. یاسا میگوید موتورهایش قدرت زیادی دارد، اما ابعادش کوچک است. برخلاف دیگر خودروسازان که باتریهایشان را از شرکتهای دیگر میگیرند، بنز میخواهد باتریهای این ماشین را هم خودش تولید کند. ماشین چهاردر است و از مدلهای الکتریکی اخیر بنز اسپرتتر و عضلانیتر طراحی شده است. فرم چراغهای جلوی ماشین از آرم بنز الهام گرفته و خطوط عمودی روی جلوپنجره برداشتی از شکل جلوپنجره مدلهای کنونی AMG است.
با اینکه ماشین الکتریکی است، اما در عقب شش اگزوز دارد. این اگزوزها در حقیقت چراغهایی است که شعلهای را که از اگزوز سوپرکارهای بنزینی خارج میشود شبیهسازی میکند. روی چرخها هم پرههایی قرار دارد که هنگام ترمز باز میشوند تا ترمزها را خنک کرده و با افزایش مقاومت هوا به کاهش سرعت کمک کنند. AMG اگرچه نمونههایی اسپرتتر از مدلهای الکتریکی بنز ساخته، اما در عرضه مدل اختصاصی برای خود از رقیبانش عقب است. محبوبترین مدل اسپرت در این بخش پورشه تایکان است که دو سال پیش به بازار عرضه شده است. آئودی هم سال گذشته مدل ئی ـ ترون جیتی را به بازار عرضه کرد. تسلا هم با نمونههای قویتر از مدل S یکی از رقیبان اصلی بنز است. تب تولید خودروهای برقی بسیاری از شرکتهای خودروساز دنیا را در بر گرفته و بنز و دیگر لوکسسازان نیز از آن مستثنی نیستند.
به نظر می رسد با روندی که خودروسازان در پیش گرفتهاند، طی دو تا سه دهه آینده، سهم غالب در بازار خودرو دنیا را محصولات هیبریدی و برقی در اختیار خواهند داشت. بنز یکی از بزرگترین و معتبرترین شرکتهای سازنده خودروهای لوکس است که توسعه محصولات برقی را مدتهاست در دستور کار قرار داده، زیرا نمیخواهد از قافله برقیها عقب بماند. این البته در حالی است که برخی منتقدان میگویند توسعه خودروهای برقی با توجه به نیاز به مواد معدنی خاص مانند لیتیوم، در آینده به مشکل خواهد خورد، مگر اینکه تکنولوژی ساخت باطری آنها تغییر کند. در حال حاضر برخی شرکتها سرمایهگذاریهایی هنگفت برای تامین باطری موردنیاز محصولات برقی خود انجام دادهاند تا در آینده چالش کمتری را تجربه کنند.