فونیکسریمکسبهتام

بررسی و مقایسه کراس اوورهای ۴.۵ متری وارداتی سایپا و تولیدی مدیران خودرو

سلاح قدرت و جذابیت چانگان در برابر تیگو۷ پرو

عصر خودرو- چانگان CS۵۵پرو؛ دومین گزینه وارداتی سایپا از نظر ابعاد بعد از چانگان CS۳۵پلاس است. این خودرو با طول ۴۵۱۵ میلیمتر ابعادی نسبتا مشابه تیگو۷ پرو دارد اما با امکانات، قدرت و جذابیت ظاهری به روز تصمیم دارد تا در صورت عرضه با قیمتی رقابتی، کمی برای تیگو۷ پرو در بازار دردسر درست کند.

سلاح قدرت و جذابیت چانگان در برابر تیگو۷ پرو
نسخه قابل چاپ
شنبه ۱۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۸:۵۹:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، در این مطلب به بررسی و مقایسه این دو کراس اوور در بازار خواهیم پرداخت تا ببینیم، گزینه وارداتی سایپا چه مزیت هایی در مقایسه با کراس اوور پرفروش 4.5 متری خوشنام مدیران خودرو دارد.
    کدام گزینه بزرگتر است؟

    چانگان، برای نخستین بار نسل دوم CS55 را با نام CS55 Plus II از سال گذشته میلادی وارد بازار های جهانی کرده و از این جهت این نسخه وارداتی چانگان یک سل جوانتر از یگو7 پرو است و این موضوع در طراحی ظاهری آن نیز به چشم می خورد. CS55پلاس با طول مشابه تیگو7 پرو، 2سانتیمتر عرض بیشتری دارد اما از نظر ارتفاع، تیگو7 پرو 6 سانتیمتر بالاتر از گزینه وارداتی سایپا قرار می گیرد.

    کدام قوی تر است؟
    در قلب چانگان CS55پلاس پیشرانه 1.5 لیتری توربو سری Blue Whale با سیستم توربوشارژر و تزریق سوخت مستقیم قرار دارد. که حداکثر توانش به 185 اسب بخار و حداکثر گشتاور آن به 300 نیوتون متر می رسد. پیشرانه اختصاصی چانگان عمدتا از رقبایش گشتاور بیشتری تولید می کند چرا که عموما پیشرانه های 200 اسب بخاری توانایی نزدیک شدن به گشتاور 300 نیوتون متری را دارند اما این خودرو با چنین گشتاوری در کنار وزن حدود 1.4 تن، می تواند عملکرد فنی قابل توجهی را به نمایش بگذارد. همچنین سیستم خنک کاری پیشرانه این خودرو در سطحی بالاتر از رقبای همکلاسش قرار می گیرد. در مقابل، فونیکس تیگو7 پرو، به پیشرانه 1.5 لیتری توربوMPi  طراحی شده توسط ACTECO مجهز شده که حداکثر توانش به 156 اسب بخار و حداکثر گشتاور آن به 230 نیوتون متر می رسد. تا اینجای کار، CS55پلاس با حدود 24 اسب بخار قدرت و 70 نیوتون متر گشتاور بیشتر پیشتاز است و البته حساسیت سیستم تزریق سوخت مستقیم این خودرو به سوخت نه‌چندان با کیفیت موجود در کشور را نیز نباید فراموش کنیم. هر دو خودرو دیفرانسیل جلو هستند اما چانگان CS55پلاس از طریق یک گیربکس 7سرعته دوکلاچه تر، گشتاور را به محور جلو منتقل می کند و در تیگو 7 پرو این موضوع بر عهده گیربکس اتوماتیک CVT با قابلیت تعویض مصنوعی 9 سرعته است که در نهایت باز هم گردونه رقابت را به سمت چانگان CS55 می چرخاند.

    ایمنی و امکانات رفاهی
    هر دو خودرو موفق به کسب امتیاز کامل تست تصادف موسسه C-NCAP شده اند و در بخش امکانات ایمنی، چانگان CS55پلاس از مواردی همچون سیستم کنترل کشش و پایداری، سیستم کمکی حرکت در سربالایی و کنترل سرعت در سراشیبی، 6 کیسه هوا ، اتو هلد، ترمز پارک برقی، سیستم کنترل فشار باد تایرها TPMS، کروز کنترل طبیق پذیر، رادار خطی، هضدار برخورد از جلو و ترمز هوشمند اتوماتیک بهره می برد. در نقطه مقبل، تیگو7 پرو امکانات مبتنی بر رادار همچون کروز کنترل تطبیق پذیر، حرکت بین خطوط و ترمز خودکار را در فهرست امکانات ایمنی ندارد اما وقتی نوبت به بررسی امکانات رفاهی می رسد، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، سانروف پانورامیک، شارژر وایرلس، ورود و استارت بدون کلید، دوربین 360 درجه و ... در فهرست امکانات هر دو خودرو مشترک است.

    کدامیک ارزش خرید بیشتری دارد؟
    هنوز مشخص نیست که سایپا ورود انگان CS55پلاس را با چه قمیتی به بورس کالا آغاز می کند و آیا تا پیش از پایان سال این اتفاق می افتد یا خیر اما اگر سطح قیمت نهایی بازار هر دو کراس اوور 1.5 لیتری را تقریبا یکسان در نظر بگیریم، قطعا چانگان CS55پلاس برتری های همه جانبه ای نسبت به تیگو7 پرو دارد و از این جهت انتخاب ارزشمندتری به حساب می آید اما بدون شک تیراژ محدود واردات آن در مقایسه با تیراژ حدود 5هزار دستگاهی تیگو7 پرو در سال 1401 چندان حرفی برای گفتن نخواهد داشت و احتمالا قیمتی در بازار تا مرز 2 میلیارد تومان و متاسفانه فراتر از آن نیز رشد خواهد کرد که با این حساب از چرخه رقابت با تیگو7 پرو 1.8 میلیارد تومانی(بازار) خارج خواهد شد و به نوعی به مصاف رقیب قوی ترش از همین خانواده یعنی تیگو8 پرو خواهد رفت که در آن رقابت بدون شک، تیگو8 پرو مانند برادر کوچکترش در بسیاری موارد می تواند چانگان CS55پلاس را شکست دهد.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط