فونیکسریمکسبهتام

سهم تجاری‌سازان از رشد تولید

عصر خودرو- طبق ادعای وزارت صنعت، معدن و تجارت، تولید انواع خودرو در سال گذشته به بالای یک‌میلیون و ۳۴۷هزار دستگاه رسیده و رشد ۴۰درصدی را در مقایسه با سال ۱۴۰۰ داشته است، ادعایی که البته از سوی برخی از جمله نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ابهاماتی همراه شده است.

سهم تجاری‌سازان از رشد تولید
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۴:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از دنیای اقتصاد،  بنابر گزارش اعلامی از سوی وزارت صمت، بیشتر خودروسازان کشور اعم از وابسته به دولت، خصوصی‌ها و تجاری‌سازان با رشد تولید در 1401 و نسبت به 1400 مواجه شده‌اند. در گزارشی که صمت اعلام کرده، سهم خودروسازان مختلف در میزان رشد تولید 1401 مشخص شده که در بین سواری‌سازان، ایران‌خودرو و در بین تجاری‌سازان، زامیاد دارای بیشترین رشد بوده‌اند.

    در بخش خودروسازان بخش تجاری (اعم از وانت، کامیون، کشنده، اتوبوس و...) بیشترین رشد نصیب زامیادی شده که همچنان به تولید نیسان آبی مشغول است. طبق آمار وزارت صمت، زامیاد در سال 1401 و نسبت به 1400 رشد تولید 30درصدی را به ثبت رسانده است. محصول اصلی این خودروساز همچنان نیسانوانت است که نه زامیاد و نه مشتریانش دل از آن نمی‌کنند. بعد از زامیاد، سایپا در رده دوم نرخ رشد قرار گرفته است. سایپایی‌ها در سال 1401 و نسبت به سال قبل از آن رشد 27درصدی تولید را به ثبت رسانده‌اند که تماما به وانتپراید مربوط می‌شود. بنابراین سایپا و زامیاد روی‌هم‌رفته 57درصد رشد تولید (در بخش تولید محصولات تجاری عمدتا سبک) داشته‌اند.

    پس از این دو خودروساز اما یک شرکت بخش خصوصی توانسته در رده سوم رشد تولید تجاری‌ها جا خوش کند. آمار وزارت صمت می‌گوید بهمن‌دیزل در سال 1401 و نسبت به 1400 رشد تولید 13درصدی را داشته است. با این حساب، بهمنی‌ها توانسته‌اند از حیث رشد تولید، واحد تجاری‌ساز ایران خودرو را جا بگذارند. مطابق آمار اعلامی، ایران خودرودیزل رشد تولید 11درصدی را سال گذشته و نسبت به 1400 ثبت کرده است. از ایران خودرودیزل که بگذریم، کرمان‌موتور به عنوان یکی از خودروسازان بخش خصوصی، رشد تولید شش‌درصدی را در سال گذشته و نسبت به 1400 داشته است. این شرکت در مقایسه با دیگر تجاری‌سازان کشور، به‌تازگی قدم به مسیر تولید محصولات تجاری (فعلا پیکاپ) گذاشته است.

    اما بعد از کرمان‌خودرو، این ایران‌خودرو است که با ثبت رشد تولید چهاردرصدی، رده بعدی را به خود اختصاص داده است. محصول تجاری تولیدی در ایران‌خودرو، وانت آریسان است، خودرویی که تولید آن حدودا یک سال متوقف و پس از اعمال تغییراتی، بار دیگر از سر گرفته شد. در نهایت اما سایپادیزل به عنوان واحد تجاری‌ساز گروه خودروسازی سایپا، تنها یک‌درصد رشد تولید در سال گذشته و نسبت به 1400 داشته است. در آمار وزارت صمت گزینه‌ای به عنوان «سایر خودروسازان» هم به چشم می‌آید که شامل شرکت‌های کوچک بخش خصوصی می‌شود. آنها نیز در مجموع طی سال 1401 و در مقایسه با 1400 رشد تولید هشت‌درصدی را به ثبت رسانده‌اند.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط