عصر خودرو- پروژه کادیلا با نام P۹۰ در گروه خودروسازی سایپا به عنوان نسخه بومی سازی شده تندر۹۰ کلید خورد و پیشرانه جدید ME۱۶ به عنوان قلب جدید این خودرو و جایگزین پیشرانه K۴M رنو در نظر گرفته شد.
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، این پیشرانه که به تازگی از سوی مگاموتور معرفی شده بود با حجم 1578 سی سی ، حداکثر توان 115 اسب بخار و حداکثر گشتاور 147 نیوتون متر تولید می کند و استاندارد آلایندگی یورو5 را پاس می کند و حدود 10 اسب بخار از پیشرانه قدیمی تندر90 قوی تر است. کادیلا پروژه ای متفاوت از دیگر خودروهای تازه بازار ایران است که روی دریایی از تجربه و سابقه بنا شده به گونه ای که سال ها حضور صد ها قطعه ساز در پروژه تندر90، این خودرو را به غریبه ای آشنا برای صنعت خودرو کشور بدل می کند که بخش زیادی از پلتفرم و قطعات آن روزگاری در تیراز گسترده در صنعت قطعه سازی کشور به تولید می رسید و اکنون به جای تندر قرار است کالبد کادیلا را شکل دهد و این موضوع می تواند روی کیفیت و عملکرد محصول نهایی اثر قابل توجهی داشته باشد. خودروسازان بزرگ جهان نیز معمولا از این روش برای انتقال بخشی از قطعات خودروهای قبلی جهت ارزان سازی محصول جدید استفاده می کنند و امری مرسوم است که در بخش های مشترک کادیلا و تندر90 از اهداف اصلی پروژه بوده است.
ایران چگونه خلاف جهت روسیه کادیلا را ساخت؟
رنو در هر دو بازار ایران و روسیه، یکی از مهمترین بازیگران صنعت خودرو هر دو کشور بود اما به واسطه تحریم ها و خروج رنو از هر دو بازار دو کشور رفتاری مشابه در قبال محصولات رنو از خود نشان دادند به گونه ای که روس ها، اقدام به حذف بخش زیادی از آپشن های محصولات رنو، کاهش تیراژ ، کاهش کیسه های هوا، قطعات همرنگ با بدنه و ... کردند و استاندارد آلایندگی خودرو تا یورو 4 نیز کاهش پیدا کرد تا بتوانند این محصولات را روی خطوط تولید نگاه دارند اما این موضوع در سایپا نه تنها روندی معکوس و مشابه سایپا نبود بلکه نارنجی ها اقدام به ارتقاء تندر کردند تا این خودرو با هویتی به روز به چرخه تولید بازگردد.
استاندارد های 85گانه تولید خودرو در ایران منطبق بر استاندارد های روز اروپا است و همین موضوع از سال 1397 تاکنون موجب خروج خودروهای بسیاری از جمله پراید، پژو 405، تیبا و ... از خطوط تولید شده و تندر 90 در آخرین فصل حضورش در صنعت خودرو ملزم به پاس کردن حدود 40 استاندارد بوده و برای بازگشت به چرخه تولید نیازمند ارتقاء استانداردها و کسب هویتی تازه بود که سایپا این موضوع را با معرفی محصول جدید کادیلا حل کرد و اکنون خودرویی بر پایه پلتفرم تندر90 که استاندارد های 85گانه را پاس می کند اماده ورود به بازار خودرو ایران است.
یکی از مهمترین بخش های هزینه زا در توسعه محصولات جدید، طراحی قالب های جانبی جدید است در حالی که کادیلا به عنوان وامدار تندر90، از نمای ظاهری مشابه تندر90 بهره می برد اما در بخش جلو و عقب، هویت ظاهری کاملا جدیدی در این خودرو به چشم می خورد.
طراحی ظاهری کادیلا، مملو از تغییرات ریز و درشت بخصوص در بخش جلو و عقب است که هر کدام به نوعی سعی در جداییاین محصول از تندر90 داشته اما هویت واقعی آن در نمای جانبی مشهود است. کادیلا در نمای داخلی، به طور کامل پیرو تندر90 پلاس و ساندرو است که از نمایشگر جدید پشت فرمان و نمایشگر لمسی میانه داشبورد بهره می برد.
هدف از طراحی کادیلا معرفی آن در شرایط کنونی دو مساله مهم می تواند باشد؛ نخست پر کردن جای خالی محصول موفقی مانند تندر90 آن هم با دو برابر استاندارد های این محصول رن وو دوم معرفی خودرویی خوشنام در بازار روسیه با هویتی جدید که امسال صادرات این محصول را به بازار روسیه فراهم می کند و استانداردها و توانمندی هی آن بعضا بیش از زمان حضور رنو در بازار این کشور است. خودروسازان کشورهای مختلف که بعضا به پلتفرم محصولات قدیمی برند های بزرگ دسترسی دارند، ممکن است به سختی بتوانند با برخی تغییرات ظاهری، نسخه ای بومی از آن محصول را برای بازار خودرو کشورشان اماده عرضه کنند که از آن جمله می توان به نحوه همکاری پروتون مالزی و میتسوبیشی اشاره کرد اما اما در پروژه کادیلا بر خلاف چنین پروژه هایی، تندر90 در همه بخش ها به سمت بهبود و ارتقاء پیش رفته و متناسب با قیمت مد نظر نهایی بازار خودرو ایران، محصولی نسبتا به روز بر پایه خودرویی موفق طراحی شده که از پشتوانه قطعه سازی با تجربه بهره می برد و همین مساله کادیلا را نسبت به دیگر خودروهای بومی کنونی صنعت خودرو متمایز می کند.
نویسنده: ابراهیم واحدی