فونیکسریمکسبهتام

تامین اتوبوس برقی از تولیدکنندگان داخلی و واردات

عصر خودرو- معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران می‌گوید: برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی قرارداد ۳ هزار دستگاه امضا شده و ناگزیر باید از اتوبوس‌های وارداتی هم استفاده کنیم.

تامین اتوبوس برقی از تولیدکنندگان داخلی و واردات
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۳:۰۰

     به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از صداوسیما، محسن هرمزی گفت: نیاز شهر تهران به اتوبوس برای حمل و نقل عمومی حدود 7 هزار دستگاه است، اما در حال حاضر 2 هزار و 50 اتوبوس در تهران فعال است، یک فاصله معنادار بین نیاز ما با واقعیت وجود دارد و باید این فاصله برطرف شود.

    وی افزود: نوسازی و بهسازی ناوگان اتوبوسرانی در چهار سال گذشته به خوبی انجام نشد و تنها 130 دستگاه اتوبوس جدید به ناوگان اضافه شد.

    هرمزی گفت: در حال حاضر 80 درصد ناوگان اتوبوسرانی شهر تهران فرسوده است و این هم شامل اتوبوس‌های شهرداری تهران است و هم اتوبوس‌های بخش خصوصی. 

    معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران افزود: برای بهسازی اتوبوس‌های فرسوده با 16 شرکت قرارداد داریم و سهم اوراق مشارکت امسال را هم که 500 میلیارد تومان بود به بهسازی اتوبوس‌ها اختصاص دادیم، اما مشکل را باید اساسی حل کرد.

    هرمزی با بیان اینکه از ابتدای کار مدیریت جدید شهری تاکنون 662 دستگاه اتوبوس جدید خریداری شده است، گفت: برای نوسازی ناوگان از زمستان گذشته تاکنون قرارداد خرید حدود 3 هزار دستگاه برای تامین اتوبوس و ون از تولیدکنندگان داخلی منعقد شده است.

    وی افزود: توان خودروسازان داخلی بالا نیست و از زمان سفارش‌گذاری تا تحویل، زمان زیادی صرف می‌شود، این درحالیست که ما با شرکت عقاب، اسنا، عماد خودرو، سبلان خودرو، شتاب در زیرمجموعه مپنا و با ایران خودرو دیزل قرارداد بسته‌ایم، هم در حوزه اتوبوس برقی و هم دیزلی‏,، اما ظرفیت تولید داخل همین است و با تولیدکنندگان خارجی فاصله بسیار زیادی دارند. 

    معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: مردم امروز در خیابان‌ها از نظر حمل و نقل شهری دچار مشکل هستند، زیرا سیستم حمل و نقل کارآمد نداریم، لذا در گام نخست باید عرضه سیستم حمل و نقل عمومی را واقعی و پس از آن ممنوعیت‌ها و موارد دیگر را لحاظ کنیم. 

    هرمزی افزود: نیاز اول ناوگان حمل و نقل شهری، نوسازی و بهسازی است، برای رسیدن به 7 هزار دستگاه، علاوه بر قرارداد با تولیدکنندگان داخلی با همراهی دولت و توجه ویژه‌ای که رئیس جمهور به موضوع اتوبوس‌های برقی دارند، واردات را در دستور کار قرار داده ایم. 

    وی گفت: با کمک وزارت صمت، نیرو و شهرداری به سمت برقی کردن سیستم حمل و نقل شهری حرکت می‌کنیم ضمن اینکه، قرار شد 2 هزار دستگاه اتوبوس برقی را از چین خریداری کنیم. 

    هرمزی افزود: در این بخش اتوبوس برقی به اندازه اتوبوس دیزلی تولید نشده است و تولیدکنندگان توان قابل توجهی در آن ندارند به عنوان نمونه ما قرارداد‌هایی با تولیدکنندگان داخلی برای تولید اتوبوس برقی بسته‌ایم، اما به نتیجه نرسیده. 

    معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: در چین ما از کارخانجات تولید اتوبوس برقی بازدید کردیم آن‌ها در یک شیفت کاری 450 دستگاه اتوبوس برقی تولید می‌کنند، اما در قرارداد با یکی از شرکت‌های داخلی تولید اتوبوس به ما اعلام کرده در سال اول دو دستگاه اتوبوس به ما می‌تواند تحویل دهد؛ با یک شرکت دیگر هم که 500 دستگاه اتوبوس برقی 9 متری و 12 متری قرارداد بستیم؛ برای اتوبوس‌های 12 متری ضمانت نامه‌ای ارائه نکرد و برای اتوبوس‌های 9 متری هم که ضمانت نامه ارائه کرده بود اکنون بعد از 6 ماه با توجه به پرداخت 230 میلیارد تومان پیش پرداخت از سوی شهرداری، اعلام کرده نمی‌تواند اتوبوس‌ها را تولید کند و شهرداری ناگزیر باید ضمانتنامه را ضبط کند.

    هرمزی اضافه کرد: به لحاظ قیمتی، اتوبوس ایرانی در بعضی مواقع گران‌تر از تولید خارجی است با وجود همه تعرفه‌های وارداتی، ما با یکی از شرکت‌های داخلی قرارداد تولید اتوبوس برقی امضا کردیم به ارزش هر اتوبوس 12 متری 316 هزار یورو، اما قیمتی که همین شرکت به ما اعلام کرد برای واردات اتوبوس برقی حدود 250 هزار یورو با همه تعرفه‌ها بود، حتی برخی شرکت‌ها هر اتوبوس وارداتی را 200 هزار یورو هم به ما قیمت دادند. 

    وی گفت: تولید کننده داخلی می‌گوید ما باید هزینه سرمایه گذاری و سرمایه در گردش را تامین کنیم و این منطقی نیست که تولیدکننده بخواهد با سرمایه مردم خودروساز شود.
     
    هرمزی افزود: ما هزینه خرید اتوبوس را از جیب مردم تامین می‌کنیم و باید دقت فراوانی داشته باشیم.
     
    وی گفت: ما با ایران خودرو دیزل هم از طریق وزارت کشور قرارداد بسته ایم و شهرداری تهران سهم پرداختی خود را انجام داده، اما اتوبوس‌هایی که از این شرکت دریافت کرده ایم کیفیت لازم را نداشت.
     
    معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران افزود: برای قرارداد با چینی‌ها به دنبال انجام کار‌ها هستیم و شرط ما مشارکت در تولید است تا خودروی برقی را به معنای واقعی در داخل کشور تولید کنیم و این موضوع را وزارت صمت پیش می‌برد و قرارداد با چینی‌ها را تولیدکننده داخلی امضا می‌کند.
     
    هرمزی گفت: برای واردات 1000 دستگاه اتوبوس برقی 12 متری روال کار این است که پس از پیش پرداخت، بعد از سه ماه 50 درصد حجم قرارداد وارد و بعد از 6 ماه همه خودرو‌ها تحویل میشود.
     
    وی افزود: در زمینه زیرساخت شارژ خودرو، شهرداری تهران برای احداث 73 دستگاه شارژ در 15 نقطه با مپنا قرارداد امضا کرد تاکنون دو ایستگاه برق دار شده و وزارت نیرو پیگیر کار است.

    هرمزی ادامه داد: برای احداث 5 هزار دستگاه شارژ در 1700 نقطه با مپنا قراردادی را امضا خواهیم کرد و تا دو هفته آینده نهایی می‌شود و تا سال آینده انجام می‌شود که قرار است در این ایستگاه‌های تاکسی، اتوبوس و موتور شارژ شود.

    معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: وزارت صمت برای خودرو‌های برقی خودروسازان را پای کار آورده و قرار شد این شرکت‌ها تعدادی را وارد و از شهرداری خطوطی را دریافت کنند و در این خطوط فعال کنند. 

    هرمزی افزود: شهرداری هم تامین 10 هزار دستگاه ون برقی و تاکسی برقی را دنبال می‌کند با یک خودروساز چینی توافقاتی داشتیم که وزارت صمت هم در جریان است و قرار است بخشی از تامین مالی آن توسط خریداران و بخشی هم توسط دولت انجام شود.

    وی ادامه داد: تاکسی در دنیا جزء حمل و نقل لوکس به شمار می‌آید؛ با حذف هزینه‌های گمرکی و تعرفه‌ها برای تاکسی‌های برقی، استفاده از این خودرو‌ها را برای خریداران توجیه پذیر میکند.

    معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: قرارداد برای واردات تاکسی به صورت سه ماهه و شش ماهه است و پیش بینی می‌شود تا پایان سال حجم قابل توجهی از تاکسی‌های برقی وارد کشور شود.

     

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط