عصر خودرو- گزارش سازمان توسعه تجارت از مبادلات تجاری کشور در نیمه نخست امسال نشان میدهد که از ابتدای سال جاری تا انتهای شهریور ماه کل واردات کشور در حوزه خودرو و نیرو محرکه چهار میلیارد و ۷۲۵ میلیون دلار بوده است.
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، گزارش سازمان توسعه تجارت از مبادلات تجاری کشور در نیمه نخست امسال نشان میدهد که از ابتدای سال جاری تا انتهای شهریورماه، کل واردات کشور در حوزه خودرو و نیرو محرکه چهار میلیارد و 725 میلیون دلار بوده است.
بر این اساس حدود 93 درصد از این میزان از 6 کشور چین، امارات، ترکیه، آلمان؛ هنگ کنگ و هلند انجام شده و در این بین نیز چین با سهم 53 درصدی از کل واردات ایران در حوزه خودرو و نیرو محرکه، رتبه اول را در فهرست مذکور به خود اختصاص داده است.
کل واردات ایران از کشور چین در 6 ماه نخست امسال هشت میلیارد و 336 میلیون دلار بوده که 30 درصد آن مربوط به «خودرو و نیرو محرکه» است؛ بنابراین در مدت زمان یاد شده، ایران دو میلیارد و 501 میلیون دلار محصولات خودرویی و قطعه از چین وارد کرده است که سهم 53 درصدی از کل واردات کشور در این حوزه را شامل میشود.
صدرنشینی چین در این لیست البته موضوع عجیبی نیست. بخش زیادی از واردات خودروی کشور مربوط به محصولات چینی است، به طوری که اکنون 22 برند چینی در فهرست وارداتی خودروی کشور دیده میشوند از طرف دیگر خودروسازان خصوصی نیز به کلی به مونتاژ محصولات چینی میپردازند که قطعات آنها را به صورت پکهای CKD وارد کشور می کنند.
رتبه دوم نیز به امارات میرسد، کل واردات ایران از این همسایه جنوبی 9 میلیارد و 821 میلیون دلار است که 9 درصد آن به خودرو و نیرو محرکه اختصاص دارد؛ بنابراین در نیمه نخست امسال 884 میلیون دلار خودرو و قطعه از امارات وارد کشور شده است. بر این اساس سهم این کشور از واردات خودرو و نیرو محرکه ایران 19 درصد برآورد میشود.
ترکیه نیز در این ردهبندی در رتبه سوم قرار میگیرد. ترکیه از ابتدای امسال تا انتهای شهریور پنج میلیارد و 60 میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده که سهم خودرو و نیرو محرکه از آن 13 درصد یعنی 658 میلیون دلار بوده است. بنابراین 14 درصد از کل واردات خودرو و نیرومحرکه ایران از مبدا ترکیه بوده است.
همچنین 5.5 درصد از واردات خودرو و قطعه کشور از آلمان صورت گرفته است. در 6 ماه نخست امسال ایران یک میلیارد و 198 میلیون دلار کالا از آلمان وارد کرده است که 22 درصد آن یعنی 263 میلیون دلار، مربوط به خودرو و نیرومحرکه بوده که احتمالا بیشتر این میزان مربوط به واردات قطعه است.
هنگ کنگ نیز سهمی از واردات خودرو و نیرو محرکه ایران دارد. حدود 16 درصد از واردات 585 میلیون دلاری ایران از این کشور مربوط به خودرو و قطعه میشود که حاکی از واردات 94 میلیون دلاری خودرو و نیرو محرکه ایران از هنگ کنگ است؛ بنابراین سهم این کشور از واردات ایران در حوزه مذکور دو درصد بوده است.
آخرین کشوری نیز که در این لیست قرار میگیرد، هلند است. این کشور اروپایی در 6 ماهه امسال 499 میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده که 4 درصد از آن یعنی 20 میلیون دلار مربوط به خودرو و نیرو محرکه بوده است که بر این اساس سهم هلند نیز به 0.4 درصد میرسد.
از سوی دیگر، تنها در بین کالاهای صادراتی ایران به روسیه نام خودرو با سهم 6 درصدی دیده میشود. با توجه به اینکه کل صادرات ایران به روسیه در این مدت زمان 491 میلیون دلار بوده، صادرات خودرو و نیرو محرکه نیز به این کشور در نیمه نخست امسال تنها 29.46 میلیون دلار برآورد شده است.