عصر خودرو- در میان گزینههای وارداتی صفر کیلومتر، تعداد کمی خودرو سدان خانوادگی سایز بزرگ دیده میشود. با این حال ۳ گزینه جذاب را برای معرفی انتخاب کردهایم که در ادامه به آن میپردازیم.
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، در میان گزینههای وارداتی صفر کیلومتر، تعداد کمی خودرو سدان خانوادگی سایز بزرگ دیده میشود. با این حال 3 گزینه جذاب را برای معرفی انتخاب کردهایم که در ادامه به آن میپردازیم.
مقدمه
با رشد روزافزون بازار کراساوورها در سراسر دنیا، مشتریان کمتری سراغ سدانها میروند. اما با این حال شرکتها برای جذب مشتریان تصمیم به تغییرات عمده گرفتند و سدانها را با ویژگیهایی جدید به بازار عرضه میکنند، از جمله : موتورهای کم حجم توربو با توان بیشتر، امکانات متعدد، طراحیهای اسپرت و فضای داخلی جادار. تمامی این تغییرات سبب شدهاند تا همچنان برخی خریداران به سراغ سدانهای سگمنت D بروند و از سواری آنها لذت ببرند. 3 خودرو کیا K5 توربو، اشکودا سوپرب و هونگچی H5 از گزینههای قابل خرید در بازار هستند که در این مطلب به بررسی مشخصات آنها میپردازیم.
تاریخچه، دو آسیایی و یک اروپایی
کیا اپتیما نماد یک سدان کرهای خوش استایل و پرآپشن برای ایرانیان است. کیا K5 نسخه جدید کیا اپتیمایی است که در ایران به عنوان یکی از محبوبترین سدانهای خانوادگی بازار شناخته میشود. اولین نسل این خودرو در سال 2000 میلادی برای اولینبار به تولید انبوه رسید و تا سال 2006 در کره و روسیه مونتاژ شد. دومین نسل این خودرو با کد اتاق MG معرفی شد که اولین تجربه آشنایی ما در کشور با این سدان کرهای بود. خودرویی 6 سیلندر با موتور 2700 سیسی که از جمله خودروهای کم استهلاک کیا در دوره خود بود. اما نسل سوم این خودرو در سال 2011 معرفی شد. اپتیمایی با طراحی انقلابی که در ایران به محبوبیت فراوانی رسید و هنوز در بازار دست دوم گزینه مورد علاقه خریداران است. چهارمین نسل اپتیما، اتاق JF بود که در ایران بیشتر با تیپ GT-LINE عرضه شد. این خودرو هم به موتور 4 سیلندر 2400 سیسی مجهز بود که در کنار گیربکس 6 سرعته شتاب کاملا معمولی را در اختیار راننده قرار میداد. اما در نسل پنجم، کیا نام اپتیما را عوض کرد و به جای آن نام K5 را برای این خودرو انتخاب کرد. شرکت کوشاخودرو به عنوان متولی واردات محصولات کیا اول این خودرو را با موتور 4 سیلندر 2000 سیسی تنفس طبیعی به بازار عرضه کرد اما در سری جدید این خودرو به موتور 1500 سیسی توربوشارژ با فناوری پاشش سوخت مستقیم مجهز شده که توان و گشتاور بالاتری را در اختیار راننده قرار میدهد.
دومین گزینه قابل خرید، سدان با اصالت برند اشکودا یعنی سوپرب شرکت پارس ساتر هوشمند است. سوپرب یک سدان سایز متوسط است که اصالتی دو رگه آلمانی – چکی دارد. این خودرو در سال 2001 متولد شد و از خودروهای پرفروش این برند است. شاید با نگاهی به جای جای خودرو لوگو فولکسواگن را ببینید و برای شما سوال مطرح شود که اشکودا چه ربطی به فولکسواگن دارد؟ اشکودا زیرمجموعه گروه خودروسازی فولکسواگن است به همین دلیل این خودرو در نسلهای مختلف از پلت فرم و ساختاری مشابه با فولکس بهره میبرد. این سدان لیفتبک با سومین نسل خود به ایران آمده که از سال 2015 معرفی شده است. سال 2019 فیسلیفتی مختصر روی این خودرو انجام شد تا چهرهی این سدان خانوادگی بهروزتر از قبل شود. این خودرو با انواع و اقسام پیشرانههای بنزینی، دیزلی و هیبریدی در بازارهای جهانی قابل خریداری است و توانسته 5 ستاره ایمنی را از موسسه معتبر یوروانکپ کسب کند که نشان از استحکام بالای بدنه این سدان پرفروش دارد. شاید جالب باشد بدانید که اشکودا فقط در سال 2016 یعنی یک سال پس از عرضه نسل سوم، توانسته 148 هزار دستگاه از این خودرو را در بازارهای جهانی به فروش برساند.
یکی از متفاوتترین گزینههای قابل انتخاب در این کلاس سدان لوکس BM-CARS یعنی هونگچی H5 است.
برند هونگچی که به نوعی یکی از لوکسترین خودروسازان چینی در بازار شهرت دارد، قدیمیترین تولیدکننده خودرو در این کشور است که در حال حاضر زیرمجموعه برند FAW است. H5 تاکنون در دو نسل تولید شده که نسل اول آن در سال 2017 بر روی پلت فرم مزدا GJ و ساختاری مشابه با مزدا 6 تولید شد. در سال 2022 میلادی دومین نسل این خودرو معرفی شد که از زبان طراحی مشترک با برادر لوکستر خود یعنی هونگچی H9 بهره میبرد. نکته جالب در خصوص این خودرو این است که نام هونگچی در زبان چینی به معنای پرچم قرمز است و نماد قرمز رنگ در جای جای این خودرو چه در خارج و چه در داخل خودرو دیده میشود.
مشخصات فنی، رقابت تنفس مصنوعیها!
کیا K5 برای به حرکت انداختن وزن 1472 کیلوگرمی خود به موتور 4 سیلندر T-GDI مجهز شده است. این پیشرانه 1497 سیسی که از سیستم زمانبندی متغیر سوپاپهای هوا و دود بهره میبرد، در بهینه ترین حالت 170 اسببخار قدرت و 253 نیوتنمتر گشتاور را به کمک گیربکس 7 سرعته دوکلاچه خشک به چرخهای جلو منتقل میکند. K5 تنها به 6 لیتر بنزین برای پیمایش 100 کیلومتر به صورت ترکیبی نیاز دارد.
اشکودا سوپرب به موتور 4 سیلندر توربوشارژ با فناوری TSI مجهز شده که همان سیستم پاشش سوخت مستقیم درون محفظه احتراق است و در پیشرانههای فولکسواگن از این نشان تجاری استفاده میشود. این موتور 1395 سیسی در بهترین حالت 148 اسببخار قدرت و 250 نیوتنمتر گشتاور را به کمک گیربکس 7 سرعته دوکلاچه به چرخهای جلو منتقل میکند. وزن خالص این سدان خانوادگی 1440 کیلوگرم است و مصرف سوخت ترکیبی آن 5.9 لیتر در هر 100 کیلومتر که با توجه به موتور کم حجم و باک 69 لیتری، عدد قابل قبولی محسوب میشود.
هونگچی H5 در برابر گزینههای بالا، قویترین موتور را در اختیار دارد. این خودرو به پیشرانه 4 سیلندر 16 سوپاپ توربوشارژ با فناوری پاشش سوخت مستقیم مجهز شده که 1989 سیسی حجم دارد. حداکثر قدرت تولیدی این موتور 222 اسببخار و حداکثر گشتاور آن 340 نیوتنمتر است که تمامی نیرو را توسط گیربکس 8 سرعته اتوماتیک آیسین به چرخهای جلو منتقل میکند. H5 برای ثبت شتاب 0-100 تنها به 7.8 ثانیه زمان نیاز دارد و مصرف سوخت ترکیبی آن در 100 کیلومتر، 6.6 لیتر است.
هر سه خودرو به سیستم فنربندی مستقل در هر دو محور مجهز شدهاند. در محور جلو سیستم رایج مک فرسون و در بخش عقب به سیستم چند اتصاله مولتی لینک نصب شده تا سواری و چسبندگی بیشتری را در هر خودرو شاهد باشیم.
امکانات ایمنی و رفاهی، تا دندان مسلح
کیا K5 وارداتی کوشاخودرو در سطح بالایی از امکانات قرار دارد و به نوعی یکی از سدانهای پرآپشن بازار است. در بحث تجهیزات ایمنی این خودرو به ویژگیهایی همچون: 6 کیسههوا (راننده و سرنشین، جانبی جلو و پردهای)، سیستم مدیریت و کنترل پایداری، سیستم کنترل کشش، سیستم کمکی حرکت در سربالایی و سیستم کنترل فشار باد تایرها مجهز شده است.
سدان محبوب کیا به دستیارهای کمکی رانندگی یا همان ADAS مجهز شده و سبب شده تا رانندگی ایمنی را تجربه کنید. از جمله این رادارها میتوان به : رادار نقطه کور، کروزکنترل تطبیقی، هشدار حرکت بین خطوط، سیستم حفظ خودرو بین خطوط، ترمز اضطراری اتوماتیک، نور بالا اتوماتیک، هشدار برخورد از جلو، سیستم کمکی راننده در بزرگراه، سیستم هشدار توجه راننده به سطح جاده، سیستم جلوگیری از برخورد با عابر پیاده، دوچرخه و موتورسیکلت اشاره کرد.
شاید فکر کنید با خودرو برند کرهای طرف هستیم به همین دلیل K5 باید امکانات کمتری به نسبت خودروهای هم رده داشته باشد، اما عکس این قضیه اتفاق افتاده و در K5 سطح تجهیزات بیشتری را مشاهده میکنیم. جدیدترین نسل K5 به امکاناتی نظیر: سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمهای، سقف پانورامیک، شارژر وایرلس، مالتی مدیا لمسی، سیستم صوتی JBL، دوربین 360 درجه، دوربین نقاط کور، روکش چرمی صندلیها، تنظیم برقی صندلیهای جلو، گرمکن فرمان، سیستم اتو استارت استاپ، دنده پشت فرمان، سنسور نور، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دوکاناله، کلاستر دیجیتالی، سنسور پارک جلو و عقب، ترمز پارک برقی با اتوهلد، چراغهای تماما LED، فرمان برقی، لیور دنده الکتریکی و رینگ 17 اینچی آلومینیومی مجهز شده است.
با نگاهی به فهرست امکانات سوپرب، متوجه میشویم که با خودرویی تکمیل طرف هستیم و در آن 6 کیسه هوا (راننده و سرنشین جلو، جانبی جلو، پردهای) از جان سرنشینان هنگام تصادف محافظت میکند.
سیستمهای بسیاری روی سوپرب نصب شده تا رانندگی ایمنتری را برای راننده رقم بزند که از جمله آنها میتوان به: سیستم کنترل پایداری، سیستم کنترل کشش، سیستم کمکی حرکت در سربالایی، سیستم توزیع نیروی ترمز و دستیارهای کمکی رانندگی (رادار بین خطوط، کروزکنترل تطبیقی، آلارم خستگی راننده، ترمز اضطراری اتوماتیک، اخطار برخورد از جلو) اشاره کرد.
در بحث رفاهی همانند بخش ایمنی این خودرو امکانات مناسبی را در اختیار سرنشینان قرار میدهد که از جمله آنها میتوان به: سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمهای، سقف سانروف، اتوپارک، سنسور نور و باران، تهویه اتوماتیک دو کاناله، درب صندوق برقی، روکش چرم صندلیها، تنظیم برقی صندلی راننده در 8 جهت با حافظه، گرمکن صندلیهای جلو، سنسور پارک جلو و عقب، کیلومترشمار 10.25 اینچی دیجیتالی، مالتی مدیا 9.2 اینچی لمسی با 6 عدد بلندگو، دوربین دنده عقب، شارژر وایرلس، چراغهای تماما LED، آینههای تاشو برقی، تنظیم فرمان در 4 جهت، رینگ 18 اینچی آلومینیومی، سیستم کنترل فشار باد تایرها، و ترمزپارک برقی با اتوهلد اشاره کرد.
سدان لوکس چینی در بحث ایمنی بر خلاف دو گزینه بالا، به 9 کیسههوا (راننده و سرنشین، جانبی جلو، جانبی عقب، پردهای و زانویی راننده) مجهز شده که میتواند به صورت کامل از سرنشینان هنگام تصادف محافظت کند.
علاوه بر کیسههوای متعدد این خودرو به سیستم کنترل پایداری، سیستم کنترل کشش، سیستم کمکی حرکت در سربالایی و سیستم پایش خستگی راننده مجهز شده تا کنترل خودرو در شرایط مختلف، برای راننده آسانتر باشد.
سدان لوکس بیامکارز به 9 دستیار کمکی رانندگی (ADAS) مجهز شده تا به رانندگی ایمن کمک کنند. از جمله این دستیارها میتوان به: رادار نقطه کور، هشدار برخورد از جلو و عقب، کروزکنترل تطبیقی، ترمز اضطراری خودکار، هشدار و حفظ حرکت خودرو بین خطوط، رادار هشدار خروج از پارک و هشدار عدم برخورد با مانع هنگام بازکردن درب خودرو اشاره کرد.
از آنجایی که با سدان لوکس چینی طرف هستیم، پس باید سطح امکانات در بالاترین حد خود باشد. از جمله امکانات رفاهی در نظر گرفته شده میتوان به: سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمهای، سقف پانورامیک، شارژر وایرلس، مالتی مدیا 12.6 اینچی لمسی با قابلیت اندرویداتو و اپلکارپلی، 8 عدد بلندگو، دوربین 360 درجه، دوربین ثبت وقایع، روکش چرمی صندلیها، تنظیم برقی صندلی راننده در 12 جهت با حافظه، تنظیم برقی صندلی شاگرد در 4 جهت، گرمکن و سردکن صندلیهای جلو، نورپردازی داخل کابین، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دوکاناله مجهز به تصفیه هوا، تنظیم حالت رانندگی، آینه الکتروکرومیک، سنسور نور و باران، شیشه لمینت و آکوستیک، چراغهای تماما LED، دسته دنده الکتریکی، کلاستر 12.3 اینچی دیجیتالی، رینگ 18 اینچی آلومینیومی، سنسور پارک جلو و عقب اشاره کرد.
ابعاد و اندازه، سدانهای خانوادگی
با سدانهای خانوادگی سگمنت D بازار جهانی طرف هستیم و طبیعتا با توجه به نیاز خانوادهها ابعاد مناسبی را در هر سه خودرو میبینیم.
طول، عرض و ارتفاعK5 به ترتیب: 4980، 1860 و 1445 میلیمتر است. فاصله بین مرکز محور جلو و عقب این خودرو در نمونه تنفس طبیعی 2850 میلیمتر بود که در نمونه توربو به 2900 میلیمتر افزایش یافته و سبب شده تا فضای پا سرنشینان در ردیف جلو و عقب مناسب باشد. ظرفیت صندوق این خودرو 453 لیتر است و فضای معمولی را در اختیار خریداران قرار میدهد که در اکثر سدانهای هم رده همین حجم صندوق مشاهده میشود.
آن طرف میدان طول، عرض و ارتفاع سوپرب وارداتی به ترتیب: 4869، 1865 و 1489 میلیمتر است. همچنین فاصله بین مرکز محور جلو و عقب این خودرو 2841 میلیمتر است که فضای پا خوبی را در اختیار سرنشینان قرار میدهد. از طرفی با توجه به ساختار لیفت بک این خودرو و نوع بازشدن درب صندوق، فضای به مراتب کاربردیتری داریم. حجم صندوق سوپرب در حالت عادی 625 لیتر است که با خواباندن صندلیها این فضا به 1760 لیتر افزایش پیدا میکند که عدد فوقالعادهای برای سدان خانوادگی محسوب میشود.
طول، عرض و ارتفاع H5 به ترتیب: 4985، 1865 و 1465 میلیمتر است. فاصله بین دو محور این خودرو 2920 میلیمتر است که فضای بسیار مناسبی را در اختیار سرنشینان قرار میدهد. از طرفی وزن خالص این خودرو 1635 کیلوگرم است که در برابر K5 و سوپرب وزن بسیار بیشتری دارد که از نکات منفی این خودرو محسوب میشود.
هونگچی H5
کیا k5 توربو
اشکودا سوپرب
مدل خودرو | اشکودا سوپرب | کیا K5 توربو | هونگچی H5 |
تنظیم برقی صندلی شاگرد | ندارد | دارد | دارد |
گرمکن صندلیهای جلو | دارد | ندارد | دارد |
سردکن صندلیهای جلو | ندارد | ندارد | دارد |
اتوپارک | دارد | ندارد | ندارد |
دوربین 360 درجه | ندارد | دارد | دارد |
درب صندوق برقی | دارد | ندارد | ندارد |
حافظه صندلی راننده | دارد | ندارد | دارد |
گرمکن فرمان | ندارد | دارد | ندارد |
دنده پشت فرمان | ندارد | دارد | ندارد |
نویسنده: محمد کمالپور