فونیکسریمکسبهتام

بورس چین از خودروهای لوکس قربانی می‌گیرد

عصر خودرو: درپی کاهش بازار سهام و نگرانی‌های به وجود آمده درباره کندی رشد اقتصادی چین، قیمت خودروهای لوکس آلمانی در این کشور درحال تنزل است و تقاضا برای برندهایی که زمانی مورد علاقه ثروتمندان چینی بودند، درحال افت است.

بورس چین از خودروهای لوکس قربانی می‌گیرد
نسخه قابل چاپ
پنجشنبه ۲۵ تير ۱۳۹۴ - ۰۰:۳۷:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، رئیس شبکه نمایشگاه‌های خودرو چین می‌گوید: ده‌ها نمایندگی فروش بی‌ام‌و که توسط گروهی از نمایشگاهداران در سراسر چین اداره می‌شوند به دلیل کاهش تعداد مشتریان و افت سفارش‌ها مجبور شده‌اند برای ترغیب مردم به خرید، خودروهایشان را با تخفیف‌های فراوان عرضه کنند. او می‌گوید این کسب و کار هم‌اینک به دلیل کندی رشد اقتصادی و برنامه مبارزه با فساد ضعیف شده است. برنامه مبارزه با فساد دولت چین بر فروش خودروهای لوکس تاثیر منفی داشته است و نمایشگاه‌های خودرو سال گذشته مجبور شدند برای ترغیب مردم به خرید تخفیف‌های 5 درصدی ارائه کنند.

    این در شرایطی است که ظرف یکی دو هفته اخیر به این دلیل که آشفتگی بازار سهام چین موجب کاهش ثروت خالص خریداران بالقوه شده است، نمایشگاه‌های خودرو وادار شده‌اند تخفیف‌های بیشتری برای برخی خودروها، ازجمله شاسی‌بلند کراس‌اوور بی‌ام‌و اکس6 قائل شوند. یکی از نمایشگاهداران چینی می‌گوید: «از 18 ماه گذشته این کسب‌وکار دچار ضعف شده است، اما اخیرا مجبور شده‌ایم تخفیف‌های بیشتری در نظر بگیریم. درحال حاضر وقتی مردم به نمایشگاه می‌آیند، با پیشنهاد تخفیف کمتر از 15 درصد حتی حاضر نیستند در کیف‌شان را باز کنند.»

    این در شرایطی است که شرکت بی‌ام‌و در بیانیه‌ای اعلام کرده است: «در شرایطی که بازار بی‌ثبات است، لزوم حمایت از نمایشگاهداران را درک می‌کند.» این شرکت همچنین گفته است اقداماتی را برای حمایت از نمایشگاهداران انجام داده‌ایم مانند کاهش تحویل خودرو تا از میزان خودروهای موجود در نمایشگاه‌ها کاسته شود و همچنین گام‌های مختلفی را برای مدیریت جریان سرمایه نمایشگاهداران برداشته‌ایم.

    بی‌ام‌و همچنین به نمایشگاهداران کمک خواهد کرد خدمات پس از فروش و کسب و کار خودروهای دست دوم خود را توسعه دهند تا از این طریق سود بیشتری به دست آورند. عرضه مدل‌های جدید نیز کمک دیگری است که بی‌ام‌و به نمایشگاهداران چینی خواهد کرد.

    ارائه تخفیف و کاهش قیمت فقط مختص برندهای لوکس نیست و به نظر می‌رسد در کل بازار خودروهای سواری چین رخ داده است. براساس گزارش موسسه تحقیقاتی جاتو دینامیکس قیمت خرده‌فروشی پیشنهادی بازار برای همه انواع خودروهای سواری در چین نسبتا بالا و حدود 280 هزار یوآن (45 هزار دلار) است. اما به گفته موسسه جاتو قیمت واقعی که مشتریان هنگام خرید خودرو می‌پردازند از سال 2012 تاکنون به‌طور پیوسته کاهش یافته و به اندکی کمتر از 170 هزار یوآن رسیده است. علت این مساله ارائه تخفیف‌های فراوان توسط نمایشگاهداران بوده است. این در شرایطی است که در گروه نمایندگی‌های فروش مرسدس بنز، تردد مشتریان از اواسط ماه ژوئن تاکنون به طور چشمگیری کاهش یافته است.

    درست از این تاریخ کاهش ارزش سهام در بورس چین آغاز شده است. یک مدیر ارشد شبکه نمایندگی‌های فروش مرسدس بنز می‌گوید طی ماه گذشته در برخی از نمایشگاه‌های مرسدس بنز تردد مشتریان 20 تا 30 درصد کاهش یافته است. او می‌افزاید: «فروش در برخی نمایشگاه‌ها همچنان خوب است، اما تلاش‌های فراوان و حتی تخفیف‌های زیادی برای ترغیب مشتریان به خرید صورت گرفته است.» با این وجود، سخنگوی شرکت دایملر، مالک برند مرسدس بنز اعلام کرده در نیمه نخست امسال فروش در چین با رشد 6/ 21 درصدی روبه‌رو شده و این رشد را نسبتا خوب توصیف کرده است. در اقدامی که نشان‌دهنده تاثیر آشفتگی بازار سهام بر صنعت خودرو چین است، انجمن خودروسازان این کشور پیش‌بینی خود را از رشد فروش خودرو در سال جاری به 3 درصد کاهش داده است. انجمن خودروسازان چین قبلا پیش‌بینی کرده بود مجموع فروش خودروهای سواری و خودروهای تجاری با رشد 7 درصدی رو به رو خواهد شد و به 1/ 25 میلیون دستگاه خواهد رسید. از سوی دیگر، حفظ حاشیه سود دو رقمی که بازار خودرو چین طی چند سال گذشته ایجاد کرده است ساده نیست، زیرا اقتصاد این کشور درحال تجربه کندترین رشد خود طی ربع قرن گذشته است. بنابراین نمایشگاهداران چینی باید کمربندهای خود را محکم کنند تا از کاهش بیشتر حاشیه سود خود جلوگیری کنند.

    رئیس گروه نمایندگی‌های فروش بی‌ام‌و می‌گوید استخدام در نمایشگاه‌هایش را متوقف کرده است. درحال حاضر در هر یک از نمایشگاه‌های او حدود 200 نفر کار می‌کنند. او می‌گوید: «ما دستمزدها را کاهش نداده‌ایم اما مجبور شده‌ایم افزایش دستمزدها را متوقف کنیم.» برای مقابله با کاهش تقاضا، بسیاری از خودروسازان ازجمله جنرال موتورز و فولکس‌واگن، استراتژی قیمت‌گذاری خود را در چین تغییر داده‌اند و قیمت خرده‌فروشی پیشنهادی بازار را به قیمت متداول هنگام معامله نزدیک کرده‌اند. ایرنه شن، سخنگوی جنرال موتورز در چین، می‌گوید این خودروساز قصد ندارد کارکنان خود را اخراج کند یا تولید را به میزان زیاد کاهش دهد. او می‌افزاید:«جنرال موتورز نسبت به چین متعهد است و قصد داریم همکاری با شرکای چینی‌مان را افزایش دهیم. ما برنامه‌ای برای کاهش تولید در چین نداریم. ما به طور منظم حجم تولید را مدیریت می‌کنیم تا میزان ذخایر در محدوده مناسب بماند.»

     

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • خودرو امروز ۷۰۳
        • خودرو امروز ۷۰۲
        • خودرو امروز ۷۰۱
        • خودرو امروز ۷۰۰
        • خودرو امروز ۶۹۹
        • خودرو امروز ۶۹۸
        • خودرو امروز ۶۹۷
        • خودرو امروز ۶۹۶
        • خودرو امروز ۶۹۵
        آخرین بروزرسانی ۳ روز پیش
        آرشیو