عصر خودرو- مشاور عالی رئیس کل گمرک ایران با تشریح علت تغییرات کد تعرفههای خودرو در سالهای اخیر، از احتمال تعریف کد تعرفه ارزشی برای خودرو خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از اقتصادنیوز، مروری بر آمارهای واردات خودرو در سالهای اخیر نشان میدهد که کدتعرفه واردات خودرو بر خلاف دیگر محصولات در سالهای مختلف یکسان نبوده است. ضمن اینکه دستهبندی برای واردات آن نیز در سالهای مختلف یکسان به نظر نمیرسد. علت چیست و چرا نمیتوان کدتعرفههای وارداتی یکسانی برای خودرو در سالهای گذشته دید؟
سید محمود بهشتیان در گفتوگو با اقتصادنیوز، درباره علت تغییرات کد تعرفههای خودرو در آمار گمرک در سالهای اخیر، توضیح داد: کدهای تعرفه بینالمللی است و هر چند سال یک بار اصلاح میشود. در کد تعرفه خودرو، چهار رقمِ 8703 زیاد تغییر نمیکند، اما ردیفهای فرعیِ شش رقمی ممکن است تغییراتی داشته باشند. علاوه بر این، خود ایران هم دو رقم زیر آنها اضافه میکند که هشت رقم میشود.
او همچنین گفت: هر چهار تا شش سال یک بار، نمانکلاتور (Nomenclature) (سیستم کدگذاری و توصیف هماهنگشده کالا) تغییراتی دارد. سال 2007 و بعد سال 2012 تغییراتی ایجاد شده است. سال 2017 هم قرار است مجددا اصلاحاتی در آن به عمل بیاید. شش رقمش بینالمللی است و در همه دنیا به همین شکل است. تغییراتش هم به این دلیل است که هر چهار تا شش سال در کتاب اصلاحاتی به عمل میآید به خاطر تجارت بینالمللی، تکنولوژی؛ مثلا کالای جدیدی که آمده را در آن میگنجانند و کالایی را که دیگر تجارتش مرسوم نیست، حذف میکنند.
بهشتیان ادامه داد: خود ایران هم ممکن است به خاطر مسائل داخلی در شمارههای فرعی، ارقامی اضافه کند. البته در شش رقم اول نمیتواند تغییری بدهد، اما بعد از آن میتواند چیزهایی اضافه کند. ممکن است ایران شش رقم را حفظ کند و بعد دو رقم دیگر هم به آن اضافه کند، برای اینکه به عنوان مثال، حقوق و عوارض خودروهایی که تولید داخل هم دارند، بیشتر از سایر خودروهای وارداتی باشد. برای شمارههای فرعی ممکن است کشوری به دلیل موضوعهای آماری یا برای اینکه حقوق و عوارض ویژهای وضع کند، آن را به شمارههای فرعیتر بشکند.
مشاور عالی رئیس کل گمرک ایران درباره احتمال ارزشی شدن تعرفه های خودرو در سال آینده نیز به اقتصادنیوز گفت: فعلا هنوز چنین اتفاقی نیفتاده است. باید در کمیسیون ماده یک تعیین کنند، سهمیه جدید که دربیاید، مشخص میشود. هر سال در کمیسیون ماده یک از این موقع برای مقررات سال آینده تصمیم میگیرند. بعید نیست برای سال آینده چنین موضوعی اتفاق بیفتد.
او درباره جنبه بینالمللی تعریف تعرفه بر اساس ارزش و قیمت خودرو نیز توضیح داد: کد تعرفه و اسم کالا بینالمللی است، ارزش بینالمللی نیست. باید کد تعرفه تعریف شود، یعنی شش رقم را حفظ کنند، بعد به عنوان مثال بگویند حقوق و عوارض خودروی سواری با کد تعرفه 870321010 تا ارزش فلان دلار، باید فلان مقدار باشد. بسط دادن این و شماره را به صورت جزئیتر تقسیم کردن از اختیارات هر کشور است، اما باید اساس آن حفظ شود.
برای آگاهی از تازه های جهان خودرو، جدیدترین قیمت ها و بازار خودرو ایران اینستاگرام خودرو امروز را دنبال کنید و جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصر خودرو(https://telegram.me/asrekhodro ) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.