عصر خودرو- استارت الکترامکانیکا برنامهریزی کرده که اولین خودروی برقی کوچک تکسرنشین خود را قبل از پایان سال ۲۰۲۱ تحویل بدهد.
به گزارش پایگاه خبری«عصر خودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، نام آن با کارکرد همخوانی دارد و ازآنجاکه خودروی برقی تک صندلی است نام آن را سولو Solo [تنها] گذاشتهاند. این خودرو هم استفاده شخصی دارد هم تجاری. اولین خودروهای سولو در چین تولید میشوند، اما بعداً مدلهای بومیشده آن در کارخانه مِسا در ایالت آریزونای آمریکا تولید خواهد شد.
این روزها خودروهای برقی همهجا نقل مجلس هستند و مدل 3 تسلا و مکانی موست انگ فورد سر زبانها افتادهاند. اروپاییها با آن قوانین سختگیرانه محیطزیست و استانداردهای آلایندگی باعث شدهاند توفانی از خودروهای برقی راهی بازارهای آمریکا و اروپا شود. اکثر خودروسازان هم به دنبال ارائه یک خودروی سواری هستند که رد پایی از آنها در بازار آینده خودروها برجا بگذارد و بقایشان را تضمین کند. اما این بار استارت از کانادا سر زبانها افتاده که علاقه دارد در این روند تغییراتی ایجاد کند.
در سال 2015 جری کرنل، سرمایهگذار و یکی از عاشقان خودروهای مسابقهای که یکی از بنیانگذاران الکترامکانیکا است و تا چندی هدایت این استارت را هم برعهدهگرفته بود عنوان کرد جابهجایی انسانها در داخل شهرها باید متحول و دگرگون شود. بهجای تولید خودروهای سنتی هدف او تولید خودروهای نامتعارف و مناسب برای آینده حرکت و جابهجایی انسانها در کلانشهرها بوده است. ازنظر او نیاز انسانها در شهرهای آیندهگرا، خودروهای برقی تکسرنشین و تک صندلی است. مدیرعامل جدید این استارت، بال ریورا است و تاکید او این است که محصول الکترامکانیکا تلفیقی بین حملونقل نوین و سنتی است. ریورا میگوید: «در حملونقل نوین از نوع میکروموبیلیتی [ریز جابهجایی] انواعی از وسایل نقلیه برقی از اسکوتر گرفته تا دوچرخه و خودروهای بسیار کوچک به کار میروند. در خودروهای سواری خیلی از اوقات سه تا چهار صندلی خالی است. [چه بهتر تکسرنشینها تک صندلی باشند]». ایدهای که آنها مطرح کردهاند، بی معنی نیست. اگر ما به عنوان یک جامعه در حال گرایش به سمت خودروهای برقی هستیم، بد نیست خودروهایی بسازیم که انرژی کمتری مصرف کنند و قدرت و انرژی خودرو صرف صندلیهای خالی نشود.
زمانی که برند الکترامکانیکا طراحی تک صندلیاش را به ثبت رساند و نام بامسمای سولو را برای محصول خود انتخاب کرد، خبر داد تولید آن با کمک شریک تجاری چینی در کارخانه زونگشن، آغاز خواهد شد. برخلاف این حقیقت که این خودرو یک صندلی و فقط 3 چرخ دارد، ریورا میگوید، اولین اولویت در طراحی سولو، ایمنی و راحتی سرنشین بوده است. ریورا میگوید: «ما برای رسیدن به ایمنی بهتر، چند گام بیشتر طی کردهایم، حتی با اینکه این وسیله نقلیه در دستهبندی 3 چرخها و موتورسیکلتها قرار دارد و الزامات آن نسبت به خودرو پایینتر است. برای ایجاد این ایمنی، هم در جلو و هم در عقب فضای خنثی شدن اثر تصادف در نظر گرفته شده و از پهلو هم حفاظتها برای کاهش صدمات ناشی از برخورد از پهلو تعبیه شده است. همچنین در داخل میلههای محافظ نصب شده و برای ایجاد ثبات از فناوریهای محدودکننده گشتاور استفاده شده است.»
در داخل خودرو نیز از آخرین فناوریهای روز مثل صندلی برقی گرمکندار، سامانه تهویه مطبوع هوا و در سیستم صوتی آن بلوتوث به کار رفته است. سولو با این شکل جمعوجور و با قیمت 18هزار و 500 دلار، در انواعی از کاربردها قابل استفاده است. این خودرو در اکوسیستمهای مختلفی از بازار کاربرد دارد و میتواند علاوه بر مصارف شخصی در ناوگانهای حملونقل نوین هم کاربرد داشته باشد. در صنعت حملونقل مفهومی به نام «تحویل مایل آخر» وجود دارد که بسیاری از بستهها و پاکتها به مرکز توزیع میرسند و در چند کیلومتر آخر توزیع آن با وسایل نقلیه کوچک و کم هزینه به صرفهتر است.
در کشورهای غربی، مفهوم اشتراک خودرو متداول و رایج شده و خودروهای برقی تک سرنشین تک صندلی میتواند در این بخش هم مورد استفاده قرار گیرد.
در فضای دانشگاهها و کارخانهها که مسیرهای نسبتا کوتاه به حمل و جابهجایی نیاز دارند، این خودروی 3 چرخ میتواند کاربرد داشته باشد. به تقلید از تسلا، الکترامکانیکا هم سیاست از تولید به مصرف را در پیش گرفته و ساختار نمایندگیهای فروش و خدمات پس از فروش سنتی را دنبال نمیکند. این خودرو به دلیل برقی بودن، از معافیتهای مالیاتی هم برخوردار میشود. با استفاده از قوانین جدید و استفاده از معافیت مالیاتی میتوان این سه چرخه برقی تک صندلی را با قیمت 13هزار و 500 دلار خرید. اولین تحویل سولو به مشتری در 4 اکتبر انجام میشود. در صورت موفقیت سولو، این استارتآپ یک خودروی سقف تاشو به نام توفینو Tofino را هم عرضه خواهد کرد.