بررسی آمار واردات ۹ ماهه نخست ۱۳۹۵

جنگ بر سر رتبه دوم و سوم واردات ۹۵ خودرو

بخش مطالعات بازار خودرو امروز (MSD) همچون ماه‌های گذشته گزارش جامع واردات خودرو به کشور را برای ۹ ماه منتهی به آذر منتشر کرد که بر اساس آن واردات خودرو سواری (شامل خودروهای شاسی‌بلند و کراس‌اوور) به ایران با رشد ۶۲درصدی نسبت به مدت مشابه سال پیش به عدد ۴۷,۸۳۵ دستگاه رسیده است.

به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، در ادامه مروری بر بخش‌هایی از این گزارش خواهیم داشت. برای دریافت نسخه کامل این گزارش و همچنین اطلاع از سایر گزارش‌های تولید شده توسط بخش مطالعات بازار خودرو امروز می‌توانید با شماره تلفن ۸۸۹۲۶۰۰۰-۰۲۱ تماس حاصل کنید.

خودروهای وارداتی در سال جاری به‌ویژه نسبت به سال گذشته روند مناسبی داشته‌اند و افزایش ۶۲درصدی آمار واردات خودروهای سواری (شامل خودروهای شاسی‌بلند و کراس اوور) در ۹ ماهه سال ۱۳۹۵ نسبت به مدت مشابه سال پیش نیز نشان از همین موضوع است هرچند روند رو به رشد واردات در ۲ ماه مهر و آبان با وقفه مواجه شد و همین موضوع درنهایت احتمالا مانع از دستیابی به اهداف پیش‌بینی شده برای سال جاری خواهد شد.
بر اساس گزارش منتشر شده از سوی بخش مطالعات بازار خودرو امروز، در ۹ ماهه سال جاری درمجموع ۴۷,۸۳۵ دستگاه خودرو سواری وارد کشور شده است که در این میان همان‌گونه که قابل پیش‌بینی بود، هیوندای توانسته با اختلاف قابل توجهی رتبه نخست را از آن خود کند اما برای کسب رتبه‌های بعدی رقابت سختی میان ۳ برند وجود دارد و البته شاهد تغییر در رتبه‌بندی شرکت‌ها نسبت به ماه گذشته هستیم.

  صدرنشینی هیوندای
رتبه نخست بازار همان‌گونه ‌که از قبل قابل پیش‌بینی بود، به هیوندای رسیده است تا این برند کره‌ای برای چندمین سال پیاپی طعم صدرنشینی را بچشد. هیوندای با واردات ۱۴,۵۸۷ دستگاه خودرو به‌تنهایی سهمی معادل ۳۰.۵درصد از بازار خودروهای وارداتی را به خود اختصاص داده‌ و به این ترتیب تقریبا یک خودرو از هر سه خودرو وارداتی به کشور را محصولی از هیوندای تشکیل می‌دهد. هیوندای هرچند رتبه نخست بازار خودروهای وارداتی را در اختیار دارد اما رشد آن آهسته‌تر از روند کلی بازار است و این مسئله شاید در آینده برای هیوندای مشکل‌ساز شود چراکه در بازار خودروهای وارداتی با رشد بیش از ۶۰درصد، هیوندای رشد ۳۱درصدی را شاهد بوده است که در بین ۸ برند اول بازار ایران کمترین میزان رشد است و درحالی‌که بعضی از برندهای این لیست رشدی بیش از ۱۰۰درصد را تجربه کرده‌اند، افزایش واردات حدود ۳۰درصدی هیوندای می‌تواند در سال‌های آتی جایگاه این برند را تهدید کند. برگ برنده هیوندای همچون سال‌های اخیر سانتافه است که با واردات ۷,۲۲۷ دستگاهی به‌تنهایی ۱۵درصد از بازار خودروهای وارداتی و ۵۰درصد از بازار هیوندای را در اختیار دارد. پس از این خودرو شاهد حضور پررنگ IX۳۵ هستیم و در رتبه سوم سوناتا ایستاده است؛ خودرویی که به نظر می‌رسد در بازار احیا شده و طی ۳ ماه، واردات آن از حدود ۵۰ دستگاه به بیش از ۶۰۰ دستگاه رسیده است.

  جنگ برای رتبه‌های دوم تا چهارم
هرقدر جایگاه رتبه اول واردات مستحکم است، جدال برای کسب رتبه‌های دوم تا چهارم در ۹ ماهه سال جاری به‌شدت متغیر بوده است و در آذرماه شاهد تغییری دوباره در این رتبه‌بندی‌ها بودیم تا مشخص شود که رتبه دوم درمجموع ۹ ماهه امسال به کیا موتورز رسیده است؛ برندی که با واردات ۸,۸۵۹ دستگاهی توانسته سهمی معادل ۱۸.۵۲درصد از بازار را از آن خود و البته با اختلاف بیش از ۲ هزار دستگاهی با رتبه سوم، فعلا می‌تواند با اطمینان جایگاه خود را حفظ کند هرچند با روندی که رنو در پیش‌گرفته است شاید تا پایان سال شاهد تغییر دوباره در رتبه دوم این جدول هم باشیم. برند کیا در سال جاری روندی پرنوسان را تجربه کرده تا جایی که در ۴ماهه آغاز سال حتی به رتبه سوم هم نزول کرده بود و شاهد برتری تویوتا بر کیا بودیم. کیا البته در سال‌های اخیر کمتر شاهد چنین مشکلاتی بوده و هرچند هیچ‌گاه نتوانسته بود رتبه هیوندای را تهدید کند اما در مقابل تهدیدی نیز از جانب تویوتا حس نمی‌کرد. در ابتدای سال اما وضعیت متفاوت بود چراکه در برند کیا شاهد افت واردات بودیم و در مقابل تویوتا عملکرد مناسبی داشت و به این ترتیب در ۴ماهه نخست سال تویوتا توانسته بود با اختلافی نه‌چندان زیاد رتبه دوم را از آن خود کند. کیا البته توانست بار دیگر به بازی بازگردد و به‌طور مشخص با اوج‌گیری واردات سورنتو و افزایش واردات سراتو در مردادماه توانست جایگاه دوم خود را بار دیگر به دست آورد. برگ برنده کیا در این مدت اپتیما بود؛ خودرویی که این روزها نسل جدید آن به‌مرور در حال تسخیر بازار در این رده است و توانسته عملکرد موفقی داشته باشد و با واردات ۲,۵۲۷ دستگاه، به‌تنهایی سهمی بیش از ۲۸درصد در سبد محصولات کیا دارد. در رتبه‌های بعدی سبد محصولات کیا در ۹ ماهه نخست سال جاری شاهد حضور سورنتو هستیم؛ شاسی‌بلندی که به‌طور مشخص در آذرماه با افزایش قابل توجهی نسبت به ماه قبل از آن، با واردات ۵۸۰ دستگاهی اصلی‌ترین محصول کیا در آذرماه بود تا به این ترتیب بتواند جایگاه خود را در رتبه دوم تثبیت کند.
مهم‌ترین تغییر در آذرماه را شاید بتوان در رتبه سوم دید؛ جایی که خیز رنو به نتیجه رسید و این شرکت سرانجام توانست تویوتا را مغلوب کند و خود را به رتبه سوم برساند. رنو با واردات ۶,۵۹۵ دستگاه خودرو، رشد خیره‌کننده ۲۴۰درصدی را تجربه کرد تا به این ترتیب تویوتا را شکست دهد. اصلی‌ترین سلاح رنو در این جنگ، مدل فلوئنس بود؛ سدانی که بر پایه رنو مگان ساخته شده است و با توجه به سیاست فروش و قیمت‌گذاری نماینده رسمی رنو در ایران توانسته جایگاه مناسبی را به دست آورد. در رتبه دوم این جدول داستر ایستاده است و رتبه سوم در اختیار رنو کپچر است که البته موفقیت آن تنها به دلیل ورود پرشمار در ‌۳ماهه نخست سال است و از آن زمان تاکنون واردات بسیار محدودی داشته. رنو هرچند هم‌اکنون در رتبه سوم است، اما شاید حتی بتواند نیم‌نگاهی به کسب رتبه دوم هم داشته باشد چراکه هم‌اکنون برنامه‌های فروش گسترده‌ای از سوی نماینده این شرکت وجود دارد که آمار بالای فروش آن نشان می‌دهد به‌زودی شاهد ورود پرحجم‌تر رنو به بازار خواهیم بود ضمن آنکه شنیده‌ها نشان می‌دهد کپچر هم به‌زودی به شکل انبوه وارد بازار خواهد شد تا به این ترتیب رنو حتی بتواند به کسب رتبه دوم هم امیدوار باشد هرچند با روند فعلی، تثبیت رتبه سوم این برند در پایان سال قطعی به نظر می‌رسد ضمن آنکه نباید فراموش کنیم این شرکت پیش‌فروش گسترده‌ای برای تلیسمان هم داشته که البته بخشی از آن سال آینده وارد کشور می‌شود و به این ترتیب رنو از هم‌اکنون ماه‌های آغازین سال بعد خود را هم بیمه کرده است.
در رتبه چهارم شاهد حضور تویوتا هستیم؛ برندی که امسال حتی رتبه دوم بازار را هم تجربه کرد اما به نظر می‌رسد در پایان سال باید به رتبه چهارم قناعت کند. در ۹ ماهه امسال درمجموع ۶,۴۶۶ دستگاه انواع   محصولات تویوتا وارد ایران شده است تا به این ترتیب تویوتا رشد ۶۲درصدی را نسبت به مدت مشابه سال پیش تجربه کند؛ رشدی که هرچند هم‌آوا با رشد بازار است اما با توجه به رشد قابل توجه رنو درنهایت نتوانست جایگاه سوم این برند را تثبیت کند. آذرماه البته ماه خوبی برای تویوتا بود چراکه این برند در آذرماه شاهد واردات ۹۱۰ دستگاه خودرو بود تا به این ترتیب آذرماه دومین ماه موفق تویوتا در سال جاری از نظر تعداد خودرو وارد شده باشد. نکته قابل توجه در آمار واردات تویوتا، حضور پررنگ پریوس در لیست وارداتی‌هاست به‌گونه‌ای که در آذرماه، از ۹۱۰ دستگاه تویوتا وارد شده به کشور، ۹۰۸ دستگاه آن را تویوتا پریوس تشکیل می‌داده تا به این ترتیب این خودرو ناگهان به محور اصلی فعالیت‌های تویوتا تبدیل شود. بر اساس آمار، تویوتا پریوس با ورود پرشمار در آذرماه، عملا اصلی‌ترین بازیگر تویوتا در بازار خودروهای وارداتی است چراکه با واردات ۱,۷۶۳ دستگاه، به‌تنهایی سهمی بیش از ۲۷درصد از سبد محصولات تویوتا را در اختیار دارد. البته از این تعداد، نزدیک به ۱,۵۰۰ دستگاه تنها در ‌۳ماهه پاییز وارد شده است که نشان از توجه بیش از حد واردکنندگان به این خودرو دارد. پس از پریوس، تویوتا کرولا در رتبه دوم جدول ایستاده است و RAV۴ در جایگاه سوم است.

برچسب‌ها

ارسال نظر

پس از بررسی تحریریه منتشر می‌شود.