عصر خودرو- هیوندای که امروزه به عنوان یکی از بزرگ ترین و موفق ترین شرکت های خودروسازی در دنیا شناخته می شود، چند سالی است که در کنار ساخت ماشین آلات عمرانی و راهسازی به تولید کامیون نیز روی آورده است که می توان گفت برای رسیدن به جایگاهی که در خودروهای سبک دارد، در دنیای سنگین وزن ها باید بسیار زحمت بکشد.
به گزارش پایگاه خبری «عصرخودرو»، کامیون های Trago هیوندای که با نام های مختلفی از جمله سری HD نیز شناخته می شوند، به مدت کوتاهی و با تیراژ اندکی در کشورمان عرضه شد؛ محصولاتی که در عین داشتن مشخصات فنی خوب، به خاطر ظاهر بسیار ساده و خدمات ضعیف، همچون اتوبوس این شرکت ناموفق در زمینه فروش بودند. با تغییر نماینده هیوندای تراکس در کشورمان، نسل جدید کامیون های هیوندای با نام Xcient در ایران رونمایی شد اما با مشکلاتی که در سر راه حضور آن پیش آمد، باز هم هیوندای نتوانست در رده کامیون های سنگین وزن در کشورمان موفق باشد. این کامیون، سرباز جویای نامی از هیوندای برای حضور در میادین جهانی است که البته تا رسیدن به قلب اروپا و قرار گرفتن در برابر رقبای کهنه کارش، نیاز به تمرین و ممارست زیادی دارد.
اروپا و تازه واردها
در حالی که بازار اروپا بین هفت شرکت سنگین ساز این منطقه تقسیم شده است، اما سازندگانی چون فورد، دانگ فنگ و هیوندای نیز در تلاشند تا راه خود را به این بازار مطرح و معتبر دنیا باز کنند که در این میان دانگ فنگ از قیمت رقابتی، هیوندای از تکنولوژی و مهندسی بالا و فورد از همکاری با ولوو در کنار دانش بالای خودروسازی برای رسیدن به این هدف بهره می برند.
بیرون کابین
طراحی ظاهری این کامیون به وضوح با رقبای اروپایی خود متفاوت است و نمایی شرقی دارد هرچند که می توان رگه هایی از طراحی اروپاییها را در آن دید؛ طرحی که به واقع هماهنگ و زیباست اما یک طرح مردانه و اصطلاحا کامیونی نیست. نسل قبلی کامیون های هیوندای تراگو بر پایه کامیون های قدیمی میتسوبیشی شکل گرفته بود که با حضور هر چه بیشتر اروپاییها در بازار سنگین وزن کره و ارائه محصولاتی با طراحی داخلی و خارج ظاهری، مهندسی بالا و راحتی رانندگی، بازار هیوندای تحت الشعاع این حضور قرار گرفت. پس هیوندای با معرفی نسل جدید کامیون های سری تراگو خود به نام Xcient، نه تنها به رقابت با اروپاییها در بازار کره مشغول شد بلکه به فکر حضور در بازار اروپا نیز افتاد.
در طراحی جلوپنجره به عنوان یک عنصر مهم در نمای اتاق، می توان رد پای مرسدس بنز آکتروس و اسکانیا را مشاهده کرد در حالی که قسمت پایین جلوپنجره و سپر تا حدودی از روی ولوو FH گرفته شده است. چراغ های جلو که از تکنولوژی بالایی برخوردارند، دیلایتی شبیه به ولوو FH دارند که با کمی تفاوت، نمی توان آن را یک کپی کامل از ولوو دانست. نمای کابین از بغل نیز شباهت زیادی به مرسدس بنز آکتروس نسل سوم با خطوط موجود در نسل چهارم دارد.
ورود به کابین
ورود به کابین با کمک سه پله خوش ساخت انجام می شود که آخرین پله با عمق زیادی که دارد، مناسب برای قرار دادن کفش هاست. داخل کابین کاملا مهندسی و بر اساس نیازهای راننده برای داشتن بالاترین هماهنگی و ارگونومی طراحی شده است؛ اصطلاحا همه چیز همان جایی قرار دارد که باید باشد. نمای داخل اتاق و داشبورد کاملا اروپایی است و می توان آن را با کشنده های روز اروپا برابر دانست. نکته ای که درباره در های این خودرو باید گفت این است که می توان راحتی باز کردن و بستن آن را به خودروهایی چون آئودی و بامو شبیه دانست چرا که بستن در به آرامی و با صدای کمی انجام می شود و برای این کار اصلا نیازی به صرف انرژی نیست.
داخل کابین
فضای داخل و نمای داشبورد را می توان یک طرح کاملا آکتروسی، ترکیب شده با برترین های اروپایی دانست. شکل کلی داشبورد از آکتروس نسل چهارم گرفته شده است، فرمان هندسه ای شبیه به فرمان آکتروس دارد و جالیوانی ها نیز عینا در همان جایی قرار گرفته که روی داشبورد آکتروس دیده می شود. تخت خواب آن که عرضی برابر با 80 سانتیمتر دارد، شبیه به DAF XF بوده که قرار گرفتن یخچال و یک جای بار در کنار هم در زیر این تخت خواب، این شباهت را به اوج خود می رساند. محفظه های بار در عقب اتاق شبیه به ولوو است و در روبهروی سرنشین یک میز زیبا و ظریف قرار دارد که از وسط داشبورد خارج می شود. کیفیت مواد به کار رفته در داخل کابین بسیار خوب بوده و نکته جالب در این است که تنظیمات صندلی ها در کنار در ها نبوده و به این ترتیب، استفاده از آنها راحت تر است. می توان گفت کابین هیوندای در صورت مقایسه با رقبای اروپایی اش، یک حریف سرسخت و حتی مدعی قهرمانی خواهد بود.
تجهیزات
می توان گفت اطلاعاتی که از طریق نمایشگر خودرو به اطلاع راننده میرسد و سیستم هایی که برای راحتی راننده در نظر گرفته شده است، شبیه به کامیون های اروپایی بوده و از این نظر این کامیون با رقبای خودش برابری می کند. گیربکس اتوماتیک AS-tronic این کشنده به همراه ریتاردر قدرتمندش، کروز کنترل، تنظیمات مختلف سیستم صوتی، نمایشگر اطلاعات لازم برای راننده، فرمان خوش دست با کلیدهایی برای کار با ادوات و بخش های مختلف و... همگی خبر از یک کشنده مدرن و به روز دارند. در داخل نمایشگر راننده حتی می توان از وزنی که روی محور ها قرار دارد و فشار باد تایر ها نیز مطلع شد. ضمن اینکه دوربین های قرار گرفته در آینه های جانبی، اطلاعات خوبی به راننده از اطراف می دهند تا راننده کمترین نقطه کور را در زمان تغییر جهت ها داشته باشد.
فنی
موتور این کشنده در قوی ترین حالت، یک پیشرانه 12.7 لیتری 520 اسب بخاری از سری پاورتک این کمپانی است که بیشترین گشتاور تولیدی آن برابر با 2500 نیوتن متر در دور های 1000 تا 1450 دور در دقیقه خواهد بود. این پیشرانه کارکرد نرمی داشته و صدای تولیدی آن اندک است که در همراهی با گیربکس پیشرفته آن، یک رانندگی خوب و نرم با کشش بالا را برای راننده فراهم می کند به نحوی که می توان گفت فرقی بین این کشنده با یک نمونه اروپایی به روز نیست. برای تراگو دو موتور دیگر نیز در نظر گرفته شده است که یک پیشرانه 500 اسب بخاری و دیگری یک موتور 400 اسبی با حجم 10 لیتر است. نکته قابل ذکر اینکه پیشرانه های هیوندای هنوز به استاندارد یورو 6 نرسیده اند و این شرکت در حال کار برای عرضه کشندههای خود با استاندارد آلایندگی یورو6 است. از نظر سیستم های ایمنی و حرکتی مثل ایربگ، کروز کنترل هوشمند و یا رادارهای خط زن به منظور هشدار در زمان عبور از خطوط جاده و...، این کشنده یک مجموعه کامل محسوب می شود.
جمع بندی
هیوندای در کرهجنوبی همان حکم مرسدس بنز در آلمان، اسکانیا در سوئد و یا DAF در هلند را دارد به نحوی که هیوندای بیش از نیمی از بازار کرهجنوبی را در اختیار گرفته است. این در حالی است که احتمال ادامه موفقیت این شرکت با تراگو جدید، بالاتر نیز خواهد رفت و از آنجایی که این کشنده از نظر تکنولوژی، راحتی رانندگی، بخش فنی و حرکتی، تجهیزات ایمنی و رفاهی و حتی نمای داخل و خارج، یک حریف قدر است، می توان منتظر رقابت جدی این خودرو با رقبای اروپایی در بازار قاره سبز بود؛ اتفاقی که البته نیازمند ایجاد و توسعه شبکه فروش و خدمات پس از فروش و همچنین دستیابی به استاندارد آلایندگی یورو6 است. این کامیون که در نمونه های دو محوره تا 5 محور ساخته می شود، در نمایشگاه IAA هانوور سال آینده برای منطقه اروپا معرفی خواهد شد.
نویسنده: مهندس علیرضا داودی