عصر خودرو -شتاب صفر تا ۹۶ کیلومتربرساعت این خودرو تنها برابر ۵.۹ ثانیه بوده و نتایج آن در تست یک چهارم مایل، معادل ۱۴.۶ ثانیه با سرعت ۱۵۱.۳ کیلومتربرساعت است.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، با وجود آن که بدنه این خودرو از آلومینیوم ساخته شده، اما شرکت سازنده لقب پلاتینیوم را برایش انتخاب نموده است؛ ماکس صدایش میزنند چرا که دیگر بزرگتر از این نمیتواند باشد. در واقع اینجا با یک شاسی بلند فول سایز 2743 کیلوگرمی طرف هستیم که بیشتر به یک پدیده روانشناختی نادر شباهت دارد.
در مقایسه با فورد اکسپدیشن استاندارد، مدل ماکس با برخورداری از فاصله محوری 3.343 متری و طول کلی 5.82 متر، با افزایش حدودا 23 سانتی در فاصله محوری و 30 سانتیمتر در طول کلی روبرو شده است.
البته این زیادت طول، فضای جادار و راحت صندلیها را تغییر نداده، اما درازای درب عقب به منظور دستیابی راحت به ردیف سوم صندلیها افزایش یافته و در حدود 425 لیتر به حجم فضای محفظه بار اضافه شده است. در مقام مقایسه، شورولت suburban دارای فاصله بین محوری 3.3 متر و طول کلی 5.7 متر است.
بسیاری از اجزای بدنه اکسپدیشن با برادر ناتنیاش یعنی لینکلن نویگیتور مشترک است. همچنین طراحی سیستم تعلیق و فریم نردبانی فولادی شاسی، تنها اندکی نسبت به مدل سال 2003 این خودرو که از یک تعلیق عقب مستقل استفاده مینمود، تغییر کرده است.
تنها پیشرانه در نظر گرفته شده برای این خودرو یک نمونه تویین توربو شارژ V-6 به حجم 3.5 لیتر بوده که قادر به تولید نیرویی معادل 375 اسب بخار در تریمهای معمولی و 400 اسب بخار در نسخه پلاتینیوم است.
گیربکس ده سرعته اتوماتیک جدید که در بسیاری از محصولات فورد و جنرال موتورز مانند F-150 به کار گرفته شده، کاملاً دقیق و هوشمند عمل مینماید و در هر زمان که لازم بداند یک دنده خاص را انتخاب کرده و تا حد لزوم در آن باقی خواهد ماند؛ در تغییر وضعیت به دندههای دیگر نیز به هیچ وجه آشفته و پریشان احوال نخواهد بود.
رفتار جعبهدنده به ویژه در هنگام یدککشی کاملاً شما را تحت تاثیر قرار خواهد داد به طوری که در مواقع مورد نیاز، دنده معکوسهایش سریع و به موقع بوده و هرگز موجب تکان شدید در تریلر نخواهد شد.
اگر فکر میکنید به دلیل ابعاد بزرگ اکسپدیشن با یک خودروی کند و تنبل مواجه هستید، باید بگوییم که سخت در اشتباهید. شتاب صفر تا 96 کیلومتربرساعت این خودرو تنها برابر 5.9 ثانیه بوده و نتایج آن در تست یک چهارم مایل، معادل 14.6 ثانیه با سرعت 151.3 کیلومتربرساعت است.
حداکثر گشتاور حاصل از پیشرانه پلاتینیوم مساوی با 651 نیوتنمتر است که در دور موتور 3250rpm در اختیار راننده قرار خواهد گرفت. میزان مصرف سوخت رسمی این خودرو معادل 13.1 لیتربرصد کیلومتر است که در صورت اعمال فشار بر پیشرانه، این میزان تا 16.8 واحد افزایش خواهد یافت.
سامانه چهار چرخ محرک از طریق فشردن یک دکمه فشاری فعال خواهد شد. در صورت سفارش پکیج سنگین یدککشی، قابلیت یدککشی خودرو تا 4082 کیلوگرم افزایش خواهد یافت که بیش از نیاز معمول شما خواهد بود.
در داخل کابین با یک شیفتر تعویض دنده چرخان مواجه هستیم که بر روی کنسول میانی بزرگ و حجیم تعبیه شده است. در مقایسه با نویگیتور، طراحی فضای داخلی این خودرو به دلیل بهرهگیری از کنترلرهای معمولی و یک صفحه نمایشگر کوچکتر، کاملاً محافظهکارانه به نظر میرسد. در ضمن برخی قطعات پلاستیکی موجود در کابین اکسپدیشن برازنده چنین خودرویی نیستند و چرم صندلیها نیز از کیفیت مناسب برخوردار نشده است.
در واقع میشود اینطور بیان نمود، در حالی که طراحی فضای داخلی اکسپدیشن قدیمی و مربوط به اواخر قرن گذشته احساس میشود، لینکلن نویگیتور کابین خودش را به طراحی مدرن قرن 21 مزین نموده است.
همچنین نکته قابل ذکری در رابطه با شاخصههای دینامیکی این خودرو وجود ندارد. کیفیت سواری ماکس تقریباً همانند محصولات مشابهاش در جنرال موتورز بوده و فرمانپذیری خودرو نیز تا حدودی ابهام دارد. همچنین اکسپدیشن در عبور از پیچها آنچنان که انتظار میرود تند و چابک عمل نمیکند.
بهای فورد اکسپدیشن پلاتینیوم ماکس معادل 84 هزار دلار است که در حدود 13,500 دلار بیشتر از مرسدس بنز GLS450 آب میخورد.
از منظر شاخصههای زیباییشناختی و جلوههای بصری، اکسپدیشن ماکس به طور ویژه یک خودروی آمریکایی است. او در میان خیل عظیم کراساوورهای جذاب، حکم یک تِراک ارجاعی از گذشته را دارد. البته لازم به ذکر است که اگر به تواناییهای این خودرو احتیاج دارید، مطمئن باشید که او به خوبی از عهده احتیاجات شما بر خواهد آمد.