فونیکسریمکسبهتام

تولید غیر سواری‌ها روی خط صعود

عصر خودرو- تولید خودروهای غیر سواری در کشور طی چهار ماه ابتدایی امسال نزدیک به ۳۲ درصد رشد کرد، رشدی که البته بیش از هر محصولی مدیون وانت است.

تولید غیر سواری‌ها روی خط صعود
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۳:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، طبق آمار اعلامی از سوی وزارت صنعت،معدن و تجارت، تا پایان تیر امسال در مجموع 27 هزار و 321 دستگاه انواع خودروهای تجاری سبک و سنگین و عمومی در کشور به تولید رسیده که بیشترین تیراژ در این بین نصیب وانت شده و کمترین نیز سهم ون بوده است. با بررسی کل تولید خودرو در کشور، سهم غیر سواری‌ها در چهار ماه ابتدایی امسال حدود 5/ 8 درصد بوده است.

    با توجه به مشکلاتی که تحریم طی دو سال گذشته برای صنعت خودروی ایران ایجاد کرده و همچنین مسائل اقتصادی، نه تنها محصولات سواری بلکه تجاری‌ها و عمومی‌ها نیز به چالش خورده‌اند. هرچند در مجموع آمار تولید غیر سواری‌ها بالا رفته، اما تولیدکنندگان این مدل خودروها بسیار پایین تر از ظرفیت اسمی خود فعالیت می‌کنند. این موضوع ریشه در خروج شرکت‌های خارجی به دلیل تحریم، مختل شدن تامین قطعات، مشکلات مالی و البته کمبود تقاضا (برای برخی محصولات) دارد. هرچه هست، در آمار چهار ماه نخست امسال، به جز مینی بوس‌ها و میدل باس‌ها که نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش تیراژ داشته‌اند، سایر محصولات شامل وانت، ون و کامیون افزایش تولید را تجربه کرده‌اند.

    طبق آمار وزارت صمت اما در چهار ماه ابتدایی امسال، در مجموع 25 هزار و 281 دستگاه وانت در خودروسازی‌های کشور به تولید رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش حدودا 33 درصدی را نشان می‌دهد. بیشترین وانت‌های تولیدی در کشور طی بازه زمانی تحت بررسی، سهم ایران‌خودرو و سایپا با دو محصول آریسان و پراید 151 بوده است. در این بین، سایپا تیراژی 19 هزار و 321 دستگاهی داشته که در مقایسه با چهار ماه نخست سال گذشته نزدیک 5/ 27 درصد رشد را نشان می‌دهد. ایران‌خودرویی‌ها نیز در بازه زمانی تحت بررسی دو هزار و 670 دستگاه وانت تولید کرده‌اند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدودا 200 درصدی نشان می‌دهد. باقی وانت‌های تولیدی تا پایان تیر نیز سهم شرکت‌های بخش خصوصی است که البته وزارت صمت هنوز جزئیات آن را اعلام نکرده است.

    در بخش کامیون، کامیونت و کشنده اما کل تولید چهار ماه ابتدایی امسال هزار و 453 دستگاه بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته6/ 12 درصد افزایش داشته است. سهم ایران‌خودرو از خودروهای تجاری سنگین تولیدی در بازه زمانی تحت بررسی، 563 دستگاه بوده که نسبت به چهار ماه نخست سال گذشته نزدیک به 27 درصد رشد را نشان می‌دهد. سایپایی‌ها نیز فقط 120 دستگاه کامیون، کامیونت و کشنده تولید کرده‌اند و بنابراین نسبت به چهار ماه نخست سال گذشته، 6/ 17 درصد افزایش تولید را تجربه کرده‌اند. سایر خودروهای تجاری سنگین در چهار ماه ابتدایی امسال را نیز شرکت‌های بخش خصوصی به تولید رسانده‌اند که جزئیات آن در دست نیست.

    در آمار وزارت صمت اما تنها تولید 263 دستگاه اتوبوس طی چهار ماه ابتدایی امسال به ثبت رسیده است. با توجه به این آمار، تولید اتوبوس نسبت به چهار ماه نخست سال گذشته حدود 140 درصد صعود کرده است. همچنین در مجموع 244 دستگاه مینی‌بوس و میدل‌باس در چهار ماه ابتدایی امسال به تولید رسیده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 7/ 16 درصد کاهش را نشان می‌دهد. سهم ایران خودرو از اتوبوس ها، مینی‌بوس‌ها و میدل باس‌های تولیدی در چهار ماه ابتدایی امسال فقط 36 دستگاه بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 50 درصد افت داشته است. همچنین سایپایی‌ها حتی یک دستگاه نیز از این محصولات به تولید نرسانده‌اند. با این حساب بخش اعظم اتوبوس ها، مینی بوس‌ها و میدل باس‌های تولیدی در چهار ماه ابتدایی امسال سهم بخش خصوصی است.

    در نهایت اما تولید ون نیز در چهار ماه ابتدایی امسال به 80 دستگاه رسیده است. این آمار نشان می‌دهد تیراژ ون در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 11 دستگاه معادل 16 درصد بالا رفته است. سهم ایران‌خودرو و سایپا از ون‌های تولیدی چهار ماه ابتدایی امسال به ترتیب 48 و یک دستگاه بوده است.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط