عصر خودرو- بازار کراس اوور در ایران را میتوان پررقابتترین بازار خودرویی کشور نامید از اینجهت که تقریباً در همه سگمنتها از سابکامپکت تا فول سایز دو دیفرانسیل بازیگران متعددی حضور دارند که برای گرفتن سهم بیشتر از بازار باهم رقابت میکنند.
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، تیارا محصول شرکت مکث موتور و تیگو7 پرو با نشان اختصاصی "فونیکس" محصول شرکت مدیران خودرو است که هر دو خودرو از موتور 1.5 لیتری توربو بهره میبرند و هر دو به گیربکس اتوماتیک مجهز شدهاند با این تفاوت که تیارا یک خودور با آپشن های نسبتا کمتر ولی 7 نفره است ولی تیگو7 پرو یک خودرو 5 نفره با ظاهری مدرن تر و لیست آپشن های رفاهی و ایمنی بلندبالاتر است. در حالی که فونیکس تیگو7پرو در کارخانه حدود 1.3 میلیارد تومان قیمت دارد، مکث موتور محصول تیارا را با قیمت رقابتی 989 میلیون تومان در نخستین عرضهاش به فروش رساند. در این مطلب نگاهی مقایسهای به این دو خودرو خواهیم داشت.
ابعاد و طراحی ظاهری
بااینکه بازار کراس اوور ها در بازار بسیار رشد کرده اما همچنان تعداد محدودی خودرو 7 نفره در این میان وجود دارد. شناختهشدهترین محصول 7 نفره بازار در میان خودروهای جدید، فیدلیتی بهمن است و بعدازآن مکث موتور تیارا نقش رقیب اصلیاش را بازی می کند. تیارا با 4.787 متر طول حدود سه سانتیمتر از تیگو 7 پرو 4.5 متری بزرگتر است که این موضوع تا حدودی به جادارتر شدن فضای کابین آن کمک میکند. با توجه به اینکه مفهوم زیبایی در چهره خودرو کاملاً بستگی به سلیقه خریدار دارد نمیتوان ازنظر ظاهری در مورد هیچیک از این دو خودرو نظر داد اما باید در نظر داشته باشید که تیارا از طراحی ساده و مینیمالیستی بهره میبرد و چراغهای جلو آن طرح بسیار تیپیکالی دارند و البته سیستم روشنایی آن از نوع LED است. جلوپنجره این خودرو نسبت به دیگر محصولات بازار بزرگتر است و با خطوط عمودی موازی پوشیده شده است. ساختار کلی خودرو از نمای جانبی و عقب نیز دقیقه از همین الگو سادگی پیروی میکند. اما در عوض تیگو 7 پرو طراحی خشنتری دارد و طرح چراغها و درهای آن نیز تا حدودی از تیارا تیز و تندتر است و نمای عقب آنهم شباهت بسیار زیادی به رنو کولئوس جدید دارد.
در نمای داخلی نیز دقیقه همین الگو سادگی با رویکرد ارگونومیک بودن در تیارا رعایت شده است. داشبورد نسبتاً ساده که بر روی آنیک مانیتور 8 اینچی نصبشده و سیستم تهویه مطبوعی که بهصورت دستی ولی با تنظیم برقی کار میکنند نیز بر روی این خودرو نصبشده است. حالت و زاویه نصب لیور دنده، فرمان، پشت آمپر دیجیتالی در کنار صندلیهایی که با چرم پوشیده شدهاند و برای راننده و سرنشین بهصورت برقی و تنظیم میشوند همه و همه فضای بسیار راحتی را برای راننده و سرنشینان فراهم میکند. فونیکس تیگو 7 پرو اما در نمای داخلی تا حد زیادی لوکستر و مدرنتر از تیارا ظاهر میشود. مانیتور 10.25 اینچی لمسی، دستهدنده دیجیتالی، سیستم تهویه مطبوع دو کاناله با پنل لمسی تنظیمات، فرمان D-Cut صندلیهای چرمی گرمکن دار، دریچه مجزا تهویه مطبوع برای سرنشینان عقب، شارژر وایرلس، نورپردازی داخل کابین، تودوزی چرمی دورنگ داخل درها و صندلیها را میتوان جز تفاوتهای طراحی داخلی بین این دو خودرو دانست.
مشخصات فنی
در بحث مشخصات فنی وجوه تشابه بیشتری بین دو خودرو وجود دارد چراکه هر دو خودرو تک دیفرانسیل و دیفرانسیل جلو هستند و هر دو از موتور 1.5 لیتری توربو بهره میبرند. موتور تیارا 155 اسب بخار و 215 نیوتن متر خروجی دارد و تیگو7 پرو 157 اسب بخار و 230 نیوتن متر تولید میکند. در تیارا این خروجی موتور با یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک همراه شده و در تیگو 7 پرو خروجی موتور از طریق یک گیربکس CVT به چرخها منتقل میشود. ازنظر عملکردی و مقایسه شتاب و سرعت نمیتوان نظر درستی در مورد این دو خودرو داد چراکه هنوز مقایسه واقعی در شرایط استاندارد بین این دو خودرو صورت نگرفته اما با در نظر گرفتن این دو موضوع که تیارا با 1610 کیلوگرم وزن حدود 200 کیلوگرم از تیگو7 پرو 1401 کیلوگرم سنگینتر است و عوض گیربکس تیارا اتوماتیک ساده است و گیربکس تیگو7 پرو با توجه به 2 اسب بخار قدرت بیشتر و 15 نیوتن متر خروجی گشتاور بالاتر از نوع ضریب پیوسته CVT، احتمالاً عملکرد این دو خودرو در موقعیت یکسان و با سوختهای مشابه و شرایط جوی و ارتفاعی برابر با تقریب اندک در یک اندازه خواهد بود.
اگر از بحث قدرت و گشتاور بگذریم، در موضوع مصرف سوخت تیارا در سیکل ترکیبی 100 کیلومتری حدود 7 لیتر اندازهگیری شده و مصرف سوخت تیگو7پرو در سیکل مشابه چیزی در حدود 8.4 لیتر عنوانشده است که با توجه به بهرهگیری تیگو7پرو از گیربکس CVT این اعداد منطقی به نظر میرسد. باک تیارا 55 لیتر و باک تیگو7 پرو 51 لیتر ظرفیت دارد و این بدان معنی است که بر اساس اعداد اعلامشده در کاتالوگ، تیارا حدود 800 کیلومتر و تیگو7پرو حدود 650 کیلومتر را با یکبار سوختگیری میپیمایند.
امکانات رفاهی
تیگو 7 پرو لیست بلندبالایی از آپشن ها را در خود جایداده است. صفحه نمایشگر 7 اینچی کلاستر، سیستم اتصال تلفن همراه، شارژر وایرلس، دورین 360 درجه، دو پورت USB مجزا برای سرنشینان عقب، فرمان برقی با دکمههای کنترلی، کروز کنترل، تنظیم برقی صندلی راننده در 6 جهت و صندلی شاگرد در 4 جهت، گرمکن صندلیهای ردیف جلو، کول باکس، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، ورود بدون کلید و استارت دکمهای و آینههای برقی باقابلیت تا شدن بعد از قفلکردن خودرو مهمترین امکانات رفاهی تیگو7 پرو بهحساب میآیند.
آما مکث موتور تیارا هم لیست قابلتوجهی از امکانات را با خود به همراه دارد. سیستم هوشمند ورود بدون کلید و استارت نقطهای، Power Window، سانروف پانورامیک، نمایشگر 12.3 اینچی کلاستر، تهویه مطبوع دستی با تنظیم برقی، آینههای جانبی برقی مجهز به گرمکن، فرمان اسپرت با کلیدهای کنترلی، کروز کنترل، صندلیهای جلو باقابلیت تنظیم برقی و مجهز به گرمکن، دوربین 360 درجه، مانیتور 10.25 اینچی لمسی مجهز به مالتی مدیا و 6 بلندگو، دوربین ثبت وقایع خارجی خودرو و ماوس کنترلی مالتی مدیا بر روی پنل وسط را میتوان ازجمله مهمترین آپشن های تیارا دانست.
سیستمهای ایمنی
درزمینهٔ سیستمهای ایمنی تقریباً هر دو خودرو امکانات مشابهی دارند. هر دو خودرو به ترمزهای دیسکی برای دو محور جلو و عقب مجهز هستند و سیستمهای کمکی ترمز مثل ABS ، EBD و ترمز کمکی بر روی آنها قرار دادهشده است بهعلاوه اینکه هر دو خودرو به سیستم کنترل پایداری الکترونیکی نیز مجهز شدهاند و Auto Hold نیز در هر دو آنها وجود دارد.
بر روی تیارا 6 کیسه هوا نصبشده است و به کمربند سهنقطهای برای هر سه ردیف سرنشینان مجهز است اما بر روی تیگو7پرو علاوه بر این سیستمها، سیستم کنترل کشش، سیستم کمکی حرکت در سربالایی، یستم کمکی کنترل خودرو در سراشیبی و سیستم کمکی الکترونیکی ترمز نیز قرارگرفته است.
بازار و قیمت
اگر نگاهی به آگهیهای خریدوفروش خودرو بیندازیم، تیگو 7 پرو چیزی در حدود 1.7 تا 1.8 میلیارد تومان در این آگهیها قیمت دارد درحالیکه بر اساس آخرین لیست اعلامشده از سوی مدیران خودرو این خودرو در شرکت 1.328 میلیارد تومان قیمان گذاری شده است. با توجه به اینکه پیشتر شرکت مکث موتور اعلام کرده بود که قرار است قیمت این خودرو در بازه قیمتی بین فیدلیتی و دیگنیتی باشد و در اولین طرح روشی که برای این محصو در هفته گذشته برقرار شد، قیمت مصوب تیارا 989 میلیون تومان به فروش رسید.
مقایسه و جمعبندی
خریداران خودروهای 7 نفره عمدتاً خانوادههایی هستند که یا جمعیتشان بیشتر از چهار نفر است و یا برای پیمودن مسیرهای شهری و برونشهری نیاز به فضای بیشتری برای سرنشین و یا بار دارند. در مقایسه بین این دو خودرو مهمترین المانهایی که باید به آن توجه کرد این است که تیگو7پرو در لیست آپشن ها و سیستمهای ایمنی چند مورد برتری نسبت به تیارا دارد در عوض تیارا از گیربکس سادهتر و کمخرجتری استفاده میکند که ازقضا بر روی چند خودرو دیگر هم در کشور نصبشده است. از سوی دیگر تیگو 7 پرو چهره خشنتری دارد و در طراحی آن از المانهای بیشتری استفادهشده اما در عوض تیارا ازنظر طول و عرض بزرگتر است و میانگین مصرف سوخت و مسیر قابل پیمایشش با یکبار سوختگیری در وضعیت بهتری نسبت به رقیب خود قرار دارد.
با توجه به المانهای متعددی که مقایسه این خودروها با یکدیگر مطرح شد، درنهایت این انتخاب شماست که پا به باشگاه مشتریان مدیران خودرو بگذارید و یا عضو کلوپ مکث موتوریها شوید.
نویسنده: روزبه نوروزیان