عصر خودرو - دومین خودرو تماما الکتریکی ماموت خودرو، ID.UNYX است که قرار است به زودی به بازار عرضه شود. در این مطلب نگاهی به مشخصات فنی، سیستم های ایمنی و رفاهی این محصول خواهیم انداخت.
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو » ، داستان ID.UNYX
کراساوور ID.UNYX خودرو تمام برقی است که در ماه جولای 2024 میلادی رونمایی شد. ID.UNYX که در بازار های جهانی با برند Cupra و با نام Tavascan می شناسند در بازار چین در خط فولکس واگن با نام Unyx تولید و فروخته می شود. این خودرو از پلت فرم MEB گروه فولکس واگن بهره میبرد و نکته جالب در رابطه با این پلت فرم این است که خودروهای برقی بازار که به کشورمان عرضه شدهاند، از جمله: فولکس واگن ID.4، آئودی Q4 و Q5 بر روی همین ساختار ساخته شدهاند.
مشخصات فنی، کراساوور دف عقب الکتریکی
کراساوور تمام الکتریکی ID.UNYX وارداتی ماموت خودرو در نسخه تک موتوره به بازار کشورمان عرضه میشود. توان حرکتی این خودرو توسط یک موتور الکتریکی تامین میشود که در بهترین حالت، 231 اسببخار قدرت و 310 نیوتنمتر گشتاور را به چرخهای عقب منتقل میکند. البته این خودرو در برخی نمونهها به دو موتور هم مجهز است که قدرتی بیش از 330 اسببخار را در اختیار راننده قرار میدهد. ذخیره انرژی این خودرو توسط باتریهای 82.4 کیلووات ساعتی انجام میشود که به بروزترین فناوریهای خنککاری مجهز شده است. با شارژ کامل باتریها، این کراساوور توانایی پیمایش 621 کیلومتر را دارد که برای یک خودرو تمام الکتریکی عدد قابل توجهی است. نکته مهم در رابطه باتریهای این خودرو این است که از برند CATL استفاده شده که از نامهای مطرح تولید باتری در جهان است.
ترکیب زیربندی و تعلیق این خودرو در هر دو محور از نوع مستقل است که در جلو از سیستم رایج مک فرسون و در محور عقب سیستم پنج اتصاله مولتی لینک نصب شده که این ترکیب سبب سواری پایدار و چسبندگی مناسب سر پیچها میشود.
امکانات ایمنی و رفاهی، فول آپشنترین فولکس وارداتی
کراساوور جذاب فولکس واگن در بحث تجهیزات ایمنی و رفاهی، امکانات بسیار متنوعی را در اختیار سرنشینان قرار میدهد. در ID.UNYX ویژگیهای ایمنی همچون: 6 کیسههوا (راننده و سرنشین، جانبی جلو و پردهای)، سیستم کنترل پایداری، سیستم مدیریت پایداری، سیستم کنترل کشش و سیستم کمکی حرکت در سربالایی را میبینیم که سبب شده تا ایمنی در سطح بالایی قرار داشته باشد و سرنشینان حس امنیت کامل در این خودرو داشته باشند.
همچنین همانند بسیاری از خودروهای جدید این کراساوور جمع و جور به دستیارهای کمکی رانندگی مجهز شده که فولکس واگن آن را به اختصار IQ DRIVE مینامد. سیستمهای رادارهای هشدار حرکت بین خطوط، ترمز اضطراری اتوماتیک، هشدار خستگی راننده، هشدار برخورد از جلو و عقب، هشدار رانندگی با سرعت کم، کروزکنترل تطبیقی، تغییر لاین اتوماتیک، حفظ خودرو بین خطوط و رادار تابلوخوان از جمله دستیارهای کمکی رانندگی این خودرو هستند که سطح خودران 2 را در اختیار راننده قرار میدهند.
این خودرو کاملترین فولکس واگن وارداتی محسوب میشود و از جمله امکانات آن میتوان به : سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمهای، سقف پانورامیک غیرقابل بازشو، هدآپ دیسپلی با قابلیت واقعیت افزوده، مالتی مدیا 15 اینچی لمسی با قابلیت اندرویداتو و اپلکارپلی، سیستم صوتی Harman Kardon با 12 عدد بلندگو، دستیار صوتی، درب صندوق برقی با حسگر پا، دوربین 360 درجه، تنظیم برقی صندلیهای جلو در 12 جهت، گرمکن و ماساژور صندلیهای جلو، حافظه صندلی راننده و آینههای جانبی، گرمکن فرمان، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک با فیلتر PM2.5 و تصفیه هوای کابین، سیستم عطرپاش داخل کابین، آینه الکتروکرومیک، سنسور نور و باران، تنظیم حالت رانندگی (اسپرت، اقتصادی، استاندارد و شخصی سازی)، ردیاب ماهوارهای، سیستم بازیابی انرژی، سنسور پارک جلو و عقب، ترمز پارک برقی با اتوهلد، کلاستر 5.3 اینچی دیجیتالی، رینگ 20 اینچی آلومینیومی و چراغهای تماما LED با قابلیت ماتریکس اشاره کرد که میتواند ID.UNYX را برای خریداران به عنوان یک گزینه پرآپشن و جذاب تبدیل کند.
پر از فناوری جدید، مدرن شده
این کراساوور کامپکت علاوه بر امکانات تکمیل، ویژگیهایی به روزی دارد که در کمتر خودروی وارداتی میبینیم. از جمله آنها میتوان به : سیستم جلوپنجره فعال اشاره کرد که بسته به سرعت خودرو باز و بسته میشود تا آیرودینامیک خودرو بهم نخورد و حداقل مقاومت خودرو در برابر جریان عبوری هوا را داشته باشیم. یا برنامه کنترل کننده خودرو از تلفنهمراه که ویژگیهایی همچون: قفل درها، استارت ماشین، تنظیمات مدیریت شارژ، سیستم تهویه، دیاگ آنلاین و پیدا کردن خودرو را به مالک خودرو میدهد. حتی با استفاده از این اپلیکیشن میتوان خودرو را جابهجا کرد که قبلتر در محصولاتی همچون BMW سری 7 این ویژگی را از روی سوییچ میدیدیم.
ابعاد و اوزان
از لحاظ ابعاد و اندازه ID.UNYX به نوعی برادر بزرگتر ID4 محسوب میشود. طول، عرض و ارتفاع این خودرو به ترتیب : 4663، 1860 و 1610 میلیمتر است که به جز ارتفاع در باقی پارامترها از محصول وارداتی ماموت خودرو سرتر است. فاصله بین دو محور این خودرو 2766 میلیمتر عنوان شده که با توجه به این عدد میتوان انتظار فضای خوبی را برای سرنشینان در داخل کابین داشت. حجم صندوق عقب این خودرو 535 لیتر است که میتواند مناسب خانوادههای پرجمعیت و سفرهای برون شهری باشد.
وزن این کراساوور تماما الکتریکی 2166 کیلوگرم است که این وزن به دلیل باتریهای پر حجم آن است.
نوشته: محمد کمالپور