عصر خودرو- تعرفه ۲۵ درصدی ترامپ بر روی خودرو های وارداتی از ۳ آوریل اجرایی خواهد شد و حداقل در ظاهر، اعداد و ارقام برای خودروسازان یا مصرفکنندگان امیدوارکننده به نظر نمیرسند.
به گزارش پایگاه خبری «عصرخودرو»، یک موسسه تحقیقاتی سرمایهگذاری در روز پنجشنبه گزارشی منتشر کرد که تأثیرات مالی تعرفه جدید بر قیمت ها، حاشیه سود و حجم فروش را بررسی میکند.
بر اساس گزارش ها، متوسط قیمت یک خودروی جدید در آمریکا تا ماه ژانویه 49.740 دلار بوده است. این موسسه پیشبینی میکند که در نتیجه این تعرفههای ترامپ قیمتها 7 درصد افزایش یابند که یعنی حدود 3.600 دلار.
این افزایش قیمت، میانگین قیمت خودروی جدید را به بالاترین سطح تاریخی خود خواهد رساند.
این موسسه همچنین پیشبینی میکند که تعرفه ها برای خودروسازان 6.700 دلار به ازای هر خودرو یا 110 میلیارد دلار در سال هزینه خواهد داشت. طبق گزارش موسسه، این موضوع خودروسازان را مجبور میکند بین افزایش قیمت، جذب هزینه یا کاهش حاشیه سود یکی را انتخاب کنند.
حتی اگر هزینه تعرفه ها به خریداران منتقل شده و زنجیره تأمین برای جبران آن تنظیم شود، شرکت هایی مانند فورد و جنرال موتورز باید انتظار کاهش 30 درصدی درآمد قبل از بهره و مالیات را در سال جاری داشته باشند.
از سوی دیگر ابرکمپانی Stellantis ممکن است به لطف استفاده بیشتر از قطعات ساخت آمریکا در مدل های تولید شده در مکزیک، کمتر تحت تاثیر این تعرفه ها قرار بگیرد. اما برنده اصلی تسلا است چون کارخانه های تولیدی آن در آمریکا قرار دارند و سهم بازار بالایی دارد. در مقابل هم شرکت های کوچکتر تولید کننده خودرو های برقی مثل Rivian و Polestar به دلیل وابستگی بیشتر به زنجیره تأمین خارجی، آسیب زیادی خواهند دید.
تعرفه ها از 3 آوریل اجرایی میشوند. خودروسازان هم برای آمادگی بیشتر اقدام به پر کردن موجودی انبار های خود کردهاند. بر اساس گزارشات، در حال حاضر 2.7 میلیون خودرو در انبار نمایندگی ها وجود دارد که معادل عرضه 54 روزه است.
بهار معمولاً فصل افزایش خرید خودرو است، بنابراین این موجودی ممکن است تنها تا هفته اول ماه مه دوام بیاورد.
خودرو های ساخت آمریکا ممکن است به طور موقت از معافیت های توافق نامه ایالات متحده-مکزیک-کانادا یا همان USMCA بهرهمند شوند اما این معافیت ها تنها یک ماه دوام خواهند داشت و پس از آن، این تولیدکنندگان به طور کامل تحت تأثیر تعرفه ها قرار خواهند گرفت.
پیشبینی میشود که 12 تا 36 ماه طول خواهد کشید تا خودروسازان بتوانند زنجیره تأمین و تأسیسات مونتاژ خود را بازسازی کنند. برای مقایسه باید گفت که روند بازیابی از کمبود قطعات نیمه هادی در سال های 2020 تا 2021 که ناشی از همهگیری و بحران جهانی کرونا بود، بین 18 تا 24 ماه زمان برد. پس در نتیجه میتوان گفت که تغییرات جدید میتواند به میلیارد ها دلار ضرر درآمدی منجر شود.
به گفته موسسات تحقیقاتی ، خودروسازان با یک انتخاب روبهرو هستند: افزایش قیمت یا حفظ حجم فروش.
اگر خودروسازان تصمیم بگیرند تمام هزینه 6.700 دلاری تعرفه ها را به خریداران منتقل کنند، تعداد کمتری از مردم خودرو خواهند خرید. اما اگر این هزینه را خودشان بپردازند، مشتریان را از دست نخواهند داد، اما حاشیه سودشان به شدت کاهش مییابد.
یکی از همین موسسات آماری پیشبینی میکند که انتقال تمام هزینه تعرفه ها به خریداران، به طور میانگین باعث کاهش 10 درصدی حجم فروش خودروسازان خواهد شد. این شرکت تحقیقاتی میگوید وانت پیکاپ های بزرگ و خودرو های لوکس راحتتر و با قیمت های بالاتر به فروش خواهند رفت زیرا قیمت اولیه آن ها از قبل بالا بوده است و مشتریان این بخش حساسیت کمتری نسبت به افزایش قیمت دارند.