عقب نشینی دوباره سایپا

: سایپا اضافه دریافت قیمت ریو و پراید را به مشتریان خود پس می دهد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی «عصر خودرو» به نقل از خبرآنلاین، امسال سایپا اقدام به افزایش قیمت دو محصول پراید و ریو کرد که در نهایت با حساس شدن اهالی خیابان سمیه مجبور به بازپس دهی اضافه پرداخت خریداران این خودروها شد.
البته این دومین باری است که تجربه سایپا در خصوص افزایش قیمت ریو و کاهش دوباره آن تکرار می شود؛ چرا که نیمه اول سال ۸۷ نیز مرتکب چنین اشتباهی شد.
ریو خودرویی است که ساخت داخل بالایی ندارد و ساکنین کیلومتر ۱۵ جاده مخصوص، همواره معتقد بودند که این خودرو حاشیه سود چندان بالایی ندارد. با این حال افزایش قیمت این خودرو آن هم به حدود قیمت ۱۳.۵ میلیون تومان، موجب شد که با بازگشت دوباره قیمت به حال قبل، قیمت بازار این خودرو را همچنان در محدوده ۱۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان نگه دارد!
از ریو که بگذریم، داستان گران کردن ۱۰۰ هزار تومانی قیمت پراید نیز در نوع خود جالب توجه است، با توجه به اجبار نصب ترمز ABS بر روی محصولات داخلی و تهدید پلیس مبنی بر منع شماره گذاری خودروهای داخلی در صورت نصب نکردن آن، سایپا تمام تلاش خود را کرد که افزایش قیمت ۴۰۰ هزار تومانی قیمت این ترمز کمترین تاثیر را بر طیف مشتریان همیشه در صحنه پراید بگذارد؛ چرا که کوچکترین افزایش قیمتی با توجه به تیراژ سالیانه این خودرو که سال گذشته به بیش از ۵۴۳ هزار دستگاه رسید، به شدت اثرگذار است.
در این میان تصمیم بر آن شد که افزایش قیمت خودرو ABS دار از ۴۰۰ به ۳۰۰ هزار تومان تقلیل یابد و به فاصله دو ماه قیمت پراید معمولی ۱۰۰ هزار تومان افزایش یابد تا این که اوایل اردیبهشت ماه با اعتراض وزارتخانه به این اقدام سایپا قیمت ها به حالت اول بازگشت؛ یعنی قیمت پراید معمولی که ۱۰۰ هزار تومان گران شده بود به همین میزان کاهش یافت و جالب این جاست که مسوولان وزارت صنایع اجازه افزایش قیمت ۱۰۰ هزار تومانی پراید ABS دار را که سایپا ۱۰۰ هزار تومان کاهش داده بود را نداد و هم اکنون سایپا مجبور است علاوه بر باز پس دهی پول مشتریان روی هر محصول ABSدار ضرر را بپذیرد!
اگر تیراژ پراید را روزانه دو هزار دستگاه به صورت ثابت فرض کنیم و اگر سایپا بین یک ماه تا ۴۵ روز از مردم ۱۰۰ هزار تومان اضافه دریافت کرده باشد، سایپا با یک افزایش نه چندان چشم گیر ۱۰۰ هزا تومانی به درآمدی بین ۶ تا ۹ میلیارد تومان آن هم بدون هیچ زحمتی رسیده است که تنها حاصل یک اقدام جالب بوده است.
اما جالب تر وقتی است که سایپا مجبور است برای عودت این رقم به مشتریان چک های زیادی صادر کند و مسلما بخش زیادی از وقت دومین خودروساز کشور را هم اکنون این مساله به خود اختصاص داده است.
با این حال البته بخش نامه اصلاحیه قیمت این خودرو به نمایندگی ها ابلاغ شده است.
البته گفتنی است که قیمت خودرو از سال ۸۵ به صورت دستوری از سوی وزارت صنایع ثابت نگه داشته شده است و غیر از حرکت های این چنین خودروسازان، معمولا افزایش قیمت خودرو در نتیجه افزایش قیمت نرخ بیمه خودرو بوده است و خودروسازان همواره به این موضوع اعتراض داشته اند.

ارسال نظر

پس از بررسی تحریریه منتشر می‌شود.

این فرم توسط reCAPTCHA محافظت می‌شود. حریم خصوصی و شرایط استفاده گوگل اعمال می‌شود.