به گزارش پایگاه اطلاع رسانی «عصر خودرو» به نقل از فارس بلوک ۱۸ درصدی ایران خودرو در حالی بعد از عرضه سازمان خصوصی سازی در ۳۱ خردادماه و رقابت ۵ روز کاری چند گروه در۷ تیر توسط کنسرسیومی به رهبری تعاونی خاص ایران خودرو خریداری شد که قطعیت این معامله ۴۱۸ میلیارد تومانی یک میلیارد و ۱۳۴ میلیون سهم ایران خودرو (به قیمت هر سهم ۳ هزار و ۶۸۷ ریال) باید حداکثر تا ۲۰ مرداد نهایی و احراز شود اما به دلیل وجود اختلافاتی در ترکیب نهایی خریداران وجود دارد، قطعیت این معامله با ابهام مواجه شده است.
پرداخت ۱۲۵ میلیارد تومان وجه نقد معامله
در این رابطه ابراهیم عنایت مدیرعامل کارگزاری بانک پارسیان (کارگزارخریدار) به فارس گفت: چهارشنبه گذشته خریداران اصلی بلوک ۱۸ درصدی ایران خودرو ۱۲۵میلیارد تومان وجه نقد ۳۰ درصدی این معامله را ۷ روز قبل از مهلت تعیین شده پرداخت کردند که این مبلغ صبح ۵ شنبه گذشته به حساب شرکت سپرده گذاری مرکزی واریز شد.
وی در برابر این سئوال که خریداران نهایی این بلوک چه گروه هایی هستند، اعلام کرد باید صبر کرد.
ابهام در ترکیب نهایی خریداران
خریداران این بلوک ۱۸ درصدی تا به الان شامل گروه هایی چون شرکت تعاونی خاص کارکنان ایران خودرو ، سرمایه گذاری ملی و گروه قطعه ساز کروز و سرمایه گذاری عظام هستند اما به دلیل وجود اختلافاتی ترکیب نهایی خریداران در آستانه پایان زمان قطعیت این معامله دچار ابهام شده است، چرا که بعد از اعلام انصراف سرمایه گذاری صنعت و معدن از حضور در این کنسرسیوم، حالا نوبت تعاونی اعتبار کارکنان ایران خودرو است که به دلیل تغییر مدیرعامل آن در هفته گذشته،احتمال دارد در این کنسرسیوم حضور نداشته باشد، زیرا در برابر تغییر و تحولات مدیریتی اخیر آن، مدیرعامل جدید فعلا ” حق امضاء ندارد و معلوم نیست مدارک لازم به چه صورتی نهایی خواهد شد.
در این رابطه طی تماسی با محسن علی حسینی مدیرعامل سابق این تعاونی برای اطلاع از چند و چون حضور این تعاونی در ترکیب خریداران بلوک ۱۸درصدی ایران خودرو وی سکوت کرد و فقط اظهار داشت در صورت لزوم هفته آینده مسائلی را بازگو خواهد کرد.
با این اوصاف معلوم نیست این شرکت تعاونی که قرار بود از طریق شرکت ترنیان سهم وارد عمل شود، در ترکیب خریداران این بلوک حضور داشته باشد یا خیر؟
شورای رقابت ؛خوان بعدی
براساس این گزارش هر چند مسئولان تعاونی خاص ایران خودرو مالک اصلی، عمده و شاید ۶ درصدی بلوک ۱۸ درصدی ایران خودرو تاکید کرده اند که ماهیتی کاملا ” مستقل دارند، اما در صورت احراز قطعیت این معامله در چهارشنبه جاری باید منتظر اعلام نظر شورای رقابت بود که تا تکلیف یکی از دو معامله بزرگ سال خودرو سازها مشخص شود، چرا که این شورا هرچند نمی تواند در معاملات سهام شرکتها نقشی داشته باشد، اما می تواند در خصوص انحصار در بازار کالا ها وخدمات نقش ویژه ایی ایفا کند.
علیرغم پرداخت وجه نقد معامله رخ داده است
ابهام در ترکیب خریداران بلوک ۱۸ درصدی ایران خودرو
: در برابر واریز ۱۲۵میلیارد تومان وجه نقد معامله بلوک ۱۸درصدی ایران خودرو، خریداران این بلوک هنوز مشخص نشده اند تا ابهام در قطعی شدن این بلوک تشدید شود.
ارسال نظر
پس از بررسی تحریریه منتشر میشود.