رنو ساندرو اتوماتیک صفر کیلومتر در برابر هیوندای i۲۰ دست‌دوم

دعوای شهری!

: موفقیت تندر۹۰ در بازار ایران پارس خودرو را بر آن داشت که خواهر هاچ‌بک این خودرو یعنی ساندرو را نیز به بازار عرضه کند و از آنجا که خودروهای هاچ‌بک به ویژه هاچ‌بک‌های تند و تیز اقتصادی از جایگاه خوبی در کشور ما برخوردارند، مدت زیادی طول نکشید تا محصول جدید هم دوباره به محبوبیت دست پیدا کند.

رنو ساندرو اتوماتیک صفر کیلومتر در برابر هیوندای i۲۰ دست‌دوم

به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، ساندرو در حال حاضر در دو تیپ اتوماتیک و دنده‌ای به بازار کشور عرضه می‌شود که نسخه اتوماتیک سفارشی آن (اصطلاحا سفارش مدیران که از امکانات بیشتری بهره می‌برد) در بازار آزاد حدودا ۵۵ میلیون تومان قیمت‌گذاری می‌شود. این در حالی است که شما با این قیمت، گزینه‌های دیگری همچون هیوندای i۲۰ پیش از فیس‌لیفت (مدل ۲۰۱۱ کارکرده) دست‌دوم را نیز در پیش رو خواهید داشت.

جوجه اردک‌های زشت
ساندرو و i۲۰ دو ‌هاچ‌بک کوچک و همکلاس هستند که اگر واقع‌بین باشیم، هیچ یک از آنها ظاهری اغواگر و زیبا ندارند. I۲۰ برای نخستین‌بار در سال ۲۰۰۸ به بازار معرفی شد و در آن سال‌ها کاراکتر محصولات هیوندای هنوز هم به صورت کامل شکل نگرفته بود و این خودروی اقتصادی و کوچک که عمدتا در کشور هند مونتاژ می‌شد، با وجود طول ۴ متری خود، زیبا نبود. اما فیس‌لیفتی که در سال ۲۰۱۲ ‌روی آن اعمال شد توانست کاراکتری دوست‌داشتنی‌تر برای محصول اقتصادی هیوندای به ارمغان آورد. در واقع ساندرو به عنوان یک خودروی ارزان‌قیمت و اقتصادی که برای نخستین‌بار در سال ۲۰۰۷ روی خط تولید قرار گرفت، با توجه به اینکه در اصل محصولی از داچیای رومانی محسوب می‌شد، از DNA مشترک با لوگان و داستر بهره می‌برد و متاسفانه این خودرو هم ظاهر جذابی ندارد. هرچند که ساندرو در سال ۲۰۱۱ دستخوش یک تغییر مثبت و جزئی شد اما پارس خودرو نسخه پیش از فیس‌لیفت این ‌هاچ‌بک ۴.۰۲ متری را به بازار عرضه می‌کند.

ساده با امکانات متوسط
رنو ساندرو از حیث امکانات چندان باجی به یک تندر۹۰ E۲ فول نمی‌دهد. این خودرو در هر دو نسخه اتوماتیک و دنده‌ای از فضای کابین ساده و شبیه به لوگان و داستر به همراه امکاناتی همچون کیسه‌های ایمنی هوای راننده و سرنشینان، برف‌پاک‌کن، شیشه‌شوی و گرمکن شیشه عقب، تهویه مطبوع دستی، بالابر برقی شیشه هر چهار درب، سنسور پارک عقب، سیستم صوتی به همراه قابلیت پشتیبانی از رادیو و USB به همراه ۴‌بلندگو، ایموبلایزر، آینه‌های برقی جانبی و دکمه‌های کنترل سیستم صوتی از پشت غربیلک بهره می‌برد که البته در پکیج‌های سفارشی مدیران شاهد مواردی همچون مانیتور ۷اینچی لمسی به همراه تلویزیون و رهیاب ماهواره‌ای و بلوتوث همراه، آیینه الکتروکرومیک میانی، گرمکن صندلی، سنسور پارک جلو، کروز کنترل، پاور ویندوز و… به صورت سفارشی در پکیج‌های مشخص هستیم. این در حالی است که i۲۰ با ارگونومی و کابینی زیباتر امکاناتی مثل کیلومترشمار‌ سوپر‌ویژن، گرمکن صندلی‌های جلو، شیشه‌های ضد UV، کول باکس داشبورد، سنسور نور چراغ‌های جلو، سیستم تهویه مطبوع خودکار، ۶ کیسه هوا دربرگیرنده ۱۰ نقطه، نمایشگر باد تایرها، سیستم صوتی مشابه ساندرو و… هستیم که البته اگر ساندروی سفارش مدیران را انتخاب کنید، امکانات i۲۰ چندان هم بیشتر نخواهند بود.

کم خوراک‌ها
هر دو خودرو از پیشرانه‌های ۴ سیلندر ۱.۶ لیتری ۱۶ سوپاپ بهره می‌برند که البته I۲۰ در نسخه فیس‌لیفت خود با کاهش حجم موتور به ۱.۴ لیتر مواجه شده است. پیشرانه ساندرو ساختاری کاملا مشابه نمونه مورد استفاده در تندر۹۰ با کد K۴M دارد و همچنین جعبه دنده‌های ۴ سرعته اتوماتیک و ۵ سرعته دستی این خودرو نیز چیزی شبیه گیربکس‌های تندر۹۰ است. ساندرو با بهره‌گیری از این پیشرانه قادر به ارائه نهایت قدرت و پیک گشتاور به ترتیب ۱۰۵ اسب بخار و ۱۴۰ نیوتن‌متر به چرخ‌های جلو است و با بهره‌گیری از جعبه دنده اتوماتیک صفر تا صد ۱۱.۵ ثانیه (تقریبا یک ثانیه کندتر از دنده‌ای) را به شما ارائه می‌کند. این در حالی است که i۲۰ پیش از فیس‌لیفت ۱.۶ لیتری، با ۱۲۲ اسب بخار قدرت و ۱۵۷ نیوتن‌متر گشتاور صفر تا ۱۰۰ را ۲ثانیه سریع‌تر یعنی در ۹.۵ ثانیه به ثبت می‌رساند. پس می‌توان به این نتیجه رسید که اگر اهل رانندگی سریع هستید، I۲۰ گزینه بهتری برای شماست و حتی اگر مصرف بهینه سوخت برایتان اهمیت دارد، مطمئنا مصرف سوخت ترکیبی ۶.۵لیتر در ۱۰۰کیلومتر i۲۰ بسیار بهتر و راضی‌کننده‌تر از عدد ۸.۳ لیتر برای ساندرو است. اما توجه داشته باشید که شما با این بودجه باید نمونه‌های دست دوم i۲۰ با کارکردهای بعضا بالای ۱۰۰ هزار کیلومتر را خریداری کنید. پس در صورت بروز هر‌گونه مشکل در ساختار فنی، هزینه‌های تعمیرات بالاتری نسبت به ساندرویی که به همراه گارانتی شرکت سازنده تحویل می‌گیرید، خواهد داشت.

برچسب‌ها

ارسال نظر

پس از بررسی تحریریه منتشر می‌شود.

  1. farbod

    ساندرو سنسور دنده عقب نداره