به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل خبرگزاری فرانسه از پاریس، همزمان با برودت هوا، موج جدید آلودگی در شهرهای بزرگ فرانسه آغاز شده و دولت فرانسه با به فکر چاره اندیشی در این باره انداخته است.
در همین ارتباط، دولت فرانسه محدودیت های جدیدی برای عبور و مرور خودروهایی که آلایندگی بالایی دارند، آغاز کرده است. بر اساس این طرح آزمایشی، در شهرهای پاریس و لیون، عبور و مرور خودروهایی که در سالهای پیش از 2001 میلادی تولید شده اند،برای آنکه بتوانند در این دو شهر و مناطق اطراف آنها آمد و شد داشته باشند، باید فیلترهای مخصوص برای کاهش حجم آلایندگی های خروجی از این خودروها، نصب کنند.
در اقدامی دیگر، از امروز (دوشنبه) طرح زوج و فرد در کلان شهرهای فرانسه به اجرا گذاشته می شود.
فرانسه نیز چند روزی است که بهشدت با آلودگی هوا دست و پنجه نرم میکند. این کشور که در هفتههای اخیر با بحران آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و رکود شدید در صنعت مرغداری مواجه شده حالا بحران دیگری را در پاریس، لیون و بسیاری از شهرهایش سپری میکند. کارشناسان میگویند این شدیدترین آلودگی هوا در کشور فرانسه در 10 سال اخیر است. از اینرو مقام های فرانسوی از هفته های گذشته طرح محدودیت تردد خودروها بر اساس پلاکهای زوج و فرد را در شهرهای آلوده از جمله پاریس و لیون به اجرا آوردند و بر اساس آن تردد خودروهای با پلاک زوج در روزهای فرد و بالعکس در تمامی نقاط شهر ممنوع اعلام شده است و متخلفان در هر بار که توسط پلیس یا دوربین به دام بیفتند 22 یورو (معادل 93 هزار و 500 تومان) جریمه میشوند.
این پنجمین بار است که طرح محدودیت تردد خودروها بر اساس شماره پلاک در یک دهه اخیر در این کشور به اجرا گذاشته میشود اما هر بار بیش از دو روز اجرا نشده ولی اکنون 5 روز است که این طرح اجرایی شده است. بر اساس آمارها میزان ذرات معلق کوچکتر از 5/2 میکرون در شهر پاریس در هفته گذشته عموماً بیشتر از 80 میکروگرم در مترمکعب بوده است. با این حال شهرداری پاریس برنامه 5 ساله خود را برای مقابله با آلودگی هوا که از سال گذشته آغاز کرده همچنان ادامه میدهد.
آلودگی هوا علاوه در کلان شهرهای فرانسه، در بسیاری از کشورهای اروپایی به یک معظل اجتماعی تبدیل شده است و مسئولان این کشور تلاش می کنند در بازه زمانی پنج ساله بتوانند بر این مشکلات فائق آیند.
شهرداری پاریس قصد دارد برای مقابله با آلودگی هوا در پنج سال آینده مسیرهای ویژه دوچرخه در شهر را گسترش دهد و 10 هزار پارکینگ دوچرخه بسازد. برای این منظور 150 میلیون یورو هزینه خواهد شد.
شهردار پاریس می گوید مصمم است این کلان شهر، تا سال 2020 به 'پایتخت دوچرخه' تبدیل کند.
شهردار پاریس گفته است که برای رسیدن به هدفش از پشتیبانی تمامی احزاب و بسیاری از گروههای اجتماعی فعال در پاریس برخوردار است.