به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، هردوی این خودروها بهشدت با استقبال علاقهمندان مواجه شدند و در این میان بهطور ویژه نسل جدید کیا اسپورتیج با زبان طراحی جدید خود توجه عمومی را به خود جلب کرد ضمن آنکه مدل هیبرید اپتیما نیز به دلیل توان بالا و مصرف سوخت پایین، میتواند معادلات بازار سدانهای هیبرید را به نفع خود تغییر دهد. در این بخش مروری کوتاه بر این دو محصول خواهیم داشت.
***
کیا اسپورتیج
اسپورتیج QL بهعنوان چهارمین نسل از این مدل محبوب در سپتامبر سال 2015 با زبان طراحی پوزه ببر معروف کیا معرفی و پس از چندی روانه بازارهای جهانی شد. کارشناسان طراحی کیا اعلام کردهاند که طراحی نسل چهارم اسپورتیج از خطوط تیز و سطوح نرم و قوسدار جتهای مدرن الهام گرفته شده است؛ موضوعی که تحققش در نسل چهارم را باید به بینندگان این خودرو واگذار کرد. این خودرو همچنین جایزه ویژه طراحی RED DOT سال 2016 میلادی را از آن خود کرده است.
پیشرانه 2.4 لیتری GDI
موتور 2.4 لیتری این خودرو از فناوری تزریق مستقیم سوخت(GDI) بهره میبرد و توان آن نسبت به نسل پیشین افزایش یافته است و میتواند 181 اسب بخار قدرت تولید کند که در این کلاس عدد قابل توجهی است. این قدرت از طریق گیربکس 6 سرعته اتوماتیک با قابلیت تعویض دستی دندهها به چرخها میرسد ضمن آنکه مصرف ترکیبی این موتور به دلیل بهرهگیری از فناوریهای جدید، 8.5 لیتر در 100کیلومتر است.
مجموعه کامل فناوریهای ایمنی
همانگونه که از محصولات کیا انتظار میرود، اسپورتیج با طیف کاملی از امکانات رفاهی و ایمنی روانه بازار شده تا خریداران از این نظر کمبودی احساس نکنند. از نظر ایمنی این خودرو به طیف کامل ایربگها مجهز است تا بهخوبی در تصادفات بتواند از سرنشینان محافظت کند. سیستم کنترل ایستایی در سربالایی HAC، کنترل ایستایی در سراشیبی DBC، کنترل پایداری الکترونیک ESP و تشخیص نقطه کور BSD از جمله امکانات ایمنی این خودرو است ضمن آنکه برای پارک آسانتر آن، سنسورهای پارک در جلو و عقب نصب شده و دوربین دید عقب هم روی آن قرار گرفته است.
امکانات رفاهی فراتر از رقبا
نسل جدید کیا اسپورتیج به چراغهای زنون، چراغهای LED روشنایی در روز، سیستم شستوشوی چراغها، چراغهای LED عقب و قابلیت روشن و خاموش شدن اتوماتیک چراغها مجهز است. بهعلاوه بهصورت استاندارد روی آن سیستم ورود و استارت بدون کلید، ترمز پارک برقی، تهویه مطبوع اتوماتیک دوگانه، تنظیم برقی صندلی راننده و سرنشین، گرمکن تمام صندلیها و فرمان و سردکن صندلیهای جلو، سانروف پانوراما، صفحه نمایشگر 5 اینچ لمسی، بلندگوهای JBL، شارژ بیسیم تلفن همراه، سیستم صوتی با قابلیت اتصال به تلفن همراه از طریق بلوتوث، سنسور باران، سیستم تشخیص صدای راننده و ... نیز مجهز است تا در زمینه امکانات رفاهی نیز کمبودی در این خودرو وجود نداشته باشد.
ابعاد و تغییرات نسبت به نسل سوم
نسل سوم اسپورتیج موفقیت قابل توجهی را در بازار ایران کسب کرد. نسل چهارم اسپورتیج نیز حاصل تفکر طراح مطرح کیا، پیتر شرایر است که در مرکز طراحی کیا آلمان واقع در فرانکفورت شکل گرفته است. این کراساوور 4480 میلیمتری حدود 3.5 سانتیمتر طول بیشتر و 3 سانتیمتر فاصله بین دو محور بیشتری نسبت به نسل سوم دارد و استفاده از باله آیرودینامیک در عقب خودرو موجب تفاوت در طراحی این نسل نسبت به نسل قبل شده اما ارتفاع کلی خودرو نسبت به نسل قبل تفاوت چندانی نداشته است. با نگاهی از جلو تا عقب این خودرو متوجه تمرکز قدرت در بخش انتهای خودرو و به خصوص گلگیرهای بزرگتر و عضلانیتر عقب خواهید شد. ضمن آنکه اوورهنگ جلو خودرو 2 سانتیمتر بلندتر و اوورهنگ عقب خودرو یک سانتیمتر کوتاهتر شده است. تغییرات فراوان در آیرودینامیک کلی بدنه موجب کاهش ضریب درگ از 0.35 در نسل سوم به 0.33 در نسل چهارم شده که نشاندهنده رشد قابل توجه این نسل در عملکردمحوری است. تغییرات ابعاد کلی کابین اسپورتیج نسل 4 موجب افزایش فضای سرنشینان نیز شده است. فضای سر سرنشینان جلو با رسیدن به 997 میلیمتر و برای سرنشینان عقب 993 میلیمتر مجموعا حدود 2 سانتیمتر افزایش فضا در این بخش را نشان میدهد. فضای پای سرنشینان عقب و جلو نیز مجموعا حدود 2 سانتیمتر افزایش ابعاد داشته است.
آرامش سرنشینان در اسپورتیج نسل چهارم تا حد قابل توجهی از نظر صداهای اضافی و موتور افزایش یافته است به گونهای که میزان صدای ورودی در حالت ایستاده با رسیدن به 36 دسیبل، حدود 2 دسیبل کمتر از نسل قبل است و میزان صدای ورودی به کابین در حال حرکت از 66 دسیبل نسل سوم به 63 دسیبل کاهش یافته است. در طراحی بدنه نسل سوم کیا اسپورتیج، 18درصد بدنه از فولاد پراستحکام (UHTS) ساخته شده بود در حالی که برای افزایش ایمنی این میزان در نسل چهارم به 51 درصد کل خودرو افزایش پیدا کرده است.
**************
کیا اپتیما هیبرید
کیا اپتیما را میتوان به جرأت یکی از موفقترین سدانهای وارداتی بازار ایران در سالهای اخیر دانست که تاکنون سه نسل از آن توسط اطلس خودرو به بازار ایران عرضه شده است . با توجه به حضور نمونههای هیبرید رقبای مهم اپتیما مانند تویوتا کمری و هیوندای سوناتا، کیا نیز برای عقب نماندن از قافله، از نمونه هیبرید اپتیما در جریان برگزاری نمایشگاه بینالمللی خودرو تهران رونمایی کرد که این نمونه از اپتیما از یک پیشرانه 2 لیتری بنزین سوز با حداکثر قدرت 154 اسب بخار و حداکثر گشتاور 190 نیوتن متر به همراه یک پیشرانه الکتریکی 38 کیلوواتی نیرو میگیرد که این دو پیشرانه در ترکیب با یکدیگر، حداکثر قدرتی برابر با 192 اسب بخار را تولید میکنند. شتاب صفر تا صد کیلومتر در ساعت اپتیما هیبرید با این پیشرانه و یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک، حدود 8.7 ثانیه است که این رقم نسبت به نمونه بنزینی اپتیما، حدود 0.8 ثانیه بهبود را نشان میدهد. مصرف سوخت این خودرو نیز در حدود 5 لیتر در هر صد کیلومتر در سیکل ترکیبی، اعلام شده است. از تفاوتهای ظاهری نمونه هیبرید اپتیما با نمونه بنزینی نیز میتوان به طرح متفاوت جلوپنجره، رینگها و سپرها اشاره کرد. از لحاظ سطح آپشن نیز در بازارهای جهانی میتوان چند تیپ از این خودرو را سفارش داد که اکثر آپشنهای آن مشابه با نمونه بنزینی است.
اطلس خودرو هنوز جزییات کاملی از قیمتگذاری و سطح آپشنهای این خودرو را اعلام نکرده است اما با توجه به سابقه این شرکت میتوان پیشبینی کرد این خودرو با قیمتی رقابتی روانه بازار خودرو ایران خواهد شد و به این ترتیب شاهد رقابت جدی میان سدانهای هیبرید آسیایی در بازار ایران خواهیم بود.