به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس یک سنت و قانون نانوشته، ارائه خدمات حمل و نقل بابت جابجایی اثاثیه منزل در فصل تابستان شایع و رایج است، اما در این میان، برخی در تعطیلات نوروزی به جابجایی اثاثیه منزل مبادرت می ورزند.
بر اساس ضوابط تدوین شده، حمل اثاثیه منزل در ایام نوروز مجاز نیست و حصول این امر منوط به اخذ مجوز از کلانتری ها و مراجع ذیربط انتظامی است.
علت اتخاذ چنین تمهیداتی، پیشگیری و محدود ساختن عرصه برای افراد سودجویی است که از این ایام به عنوان فرصتی برای سرقت منازل استفاده یا بهتر بگوییم سوء استفاده می کنند.
علیرغم تعریف چنین ساز و کاری برخی از سایت های اینترنتی در ایام اشاره شده به کانونی برای تبلیغاتِ حمل و نقل غیر مجاز مبدل می شوند.
محمد روزبهانی، مدیر یکی از مراکز ارائه خدمات حمل و نقل در تهران، در گفت و گو با خبرنگار راه و شهرسازی، با اشاره به ضرورت توجهِ جدی خانوارها به افراد و گروه های سوء استفاده گر اظهار داشت: موارد متعددی وجود داشته که به بهانه حمل اثاثیه منزل، با فریب خانواده های ساده اندیش، اموال و اثاثیه آنها به سرقت رفته است.
وی افزود: در کنار چنین سوء استفاده هایی، اخذ مبالغ هنگفت از متقاضیان دریافت خدمات حمل و نقل از دیگر معضلاتی است که بعضاً مسبب طرح گلایه ها و انتقادات جدی از سوی خانوارها می شود.
روزبهانی عنوان کرد: اگرچه نظارت دستگاه های ذیربط در کاهش احتمال بروز چنین سودجویی هایی مؤثر است، لذا منطق حکم می کند که نسبت به رعایت موارد ایمنی نیز توجه ویژه ای شود و به واقع، نمی توان با انداختن توپ در زمین دستگاه های ذیربط و متولی از خویش سلب مسئولیت کنیم.
این مدیر مرکز ارائه دهنده خدمات حمل و نقل عنوان کرد: نرخ حمل و نقل مشخص و معین است و با توافق صاحب مؤسسه و مشتری تعیین می شود.
روزبهانی عنوان کرد: یکی از محاسن استفاده از خدمات حمل و نقل مؤسسات مجاز به تعهدات مراکز مذکور در قبال مشتری معطوف می شود و به واقع در صورت بروز خسارت و یا آسیب به اثاثیه منزل، مؤسسه خدمات دهنده حمل ونقل موظف به پرداخت خسارت خواهد بود.
وی افزود: در صورت عدم تمکین و شانه خالی کردن از پرداخت خسارت، کمیسیون حل و اختلاف اتحادیه حمل و نقل کالای درون شهری، مرجع رسیدگی به اختلاف میان فی مابین (مدیر یا نماینده مؤسسه و مشتری) خواهد بود.
کارگرانی که حقوق آنها بصورت حق الزحمه پرداخت می شود
روزبهانی با اشاره به عدم استخدام کارگران در مؤسسات حمل و اثاثیه بار گفت: در اغلب و اکثریت قریب به اتفاق مراکز مذکور،کارگران و عوامل ذیربط در حمل و جابجایی اثایه منزل، استخدام نیستند و حقوق آنها بصورت حق الزحمه ای پرداخت می شود.
وی افزود: میزان دریافتی کارگران فعال در این بخش به میزان تقاضای دریافت خدمات و تعداد مشتریان بستگی دارد.
روزبهانی عنوان کرد: بسیاری از مؤسسات سالیانه 15 تا 20 درصد نرخ حمل و نقل را افزایش می دهند که به واقع چندان غیر منطقی و نامتعارف به نظر نمی رسد، زیرا به هر ترتیب در شرایطی که هزینه ها در عرصه های متعدد افزایش می یابد، ارائه خدمات با نرخ ثابت در چنین فضا و شرایطی منطقی و معقولانه نیست.
نرخ خدمات حمل و نقل برای جابجایی اثاثیه منزل چقدر است؟
سید رضا پور احمد نژاد، کارشناس حمل و نقل و عضو یکی از اتحادیه های خدمات حمل ونقل در یکی از شهرستان های استان تهران در گفت و گو با خبرنگار راه و شهرسازی، با اشاره به لزوم توجه متقاضیان دریافت خدمات نسبت به قانونی بودن فعالیت مراکز و مؤسسات خدمات دهنده، در ارتباط با نرخ ارائه خدمات حمل و نقل به متقاضیان عنوان کرد: حمل کالا به خارج شهر بصورت توافقی محاسبه می شود.
وی افزود: در خصوص نرخ و قیمت خدمات حمل و نقل درون شهری در نخستین ساعت 110 هزار تومان است و سپس به ازای هر ساعت که اضافه می شود، حدود 36 هزار تومان افزایش می یابد.
پور احمد نژاد گفت: یکی از چالش های ایام نوروز، به سرقت از منازل معطوف می شود که بخش عمده آن ناشی از سهل انگاری خانواده ها و عدم رعایت اصول ایمنی و حفاظتی از منازل است.
کارشناس حمل و نقل در خاتمه یادآور شد: انتظار می رود برای جلوگیری از بروز هرگونه سرقت و سوء استفاده، برای استفاده از خدمات حمل و نقل بار و اثاثیه منزل، صرفاً به واحدها و مؤسسات مجاز مراجعه شود که قطعاً با رعایت این موارد از بروز بسیاری از سوء استفاده ها جلوگیری خواهد شد.