به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از جام جم آنلاین، سیستم ترمز ABS به شکلی است که از قفل ماندن چرخها در زمان ترمز کردن جلوگیری میکند و از این طریق باعث میشود کنترل خودرو از حالت پایدار خارج نشود.
پیش از اختراع سیستم ABS در سال 1978 استفاده از ترمز در شرایط فشار به قفل شدن چرخها و سر خوردن خودرو منجر میگشت و پایداری و کنترل خودرو را دچار مشکل اساسی میساخت.
در گذشته برای اینکه مسافت ترمز افزایش نیابد، بسیاری از رانندگان در هنگام ترمز کردن از شیوه ترمز متناوب استفاده میکردند و به صورت مکرر و پشت سر هم پدال ترمز را فشار داده و رها میکردند، در اصل سیستم ترمزهای ABS به همین صورت است و عمل ترمز متناوب را انجام میدهد. در سیستم ترمز ABS چرخها به حسگرهایی متصل هستند و زمانی که ترمز میکنیم این حسگرها فشار پیستونی را بر روی ترمز خودرو کم میکنم و با کم کردن قدرت ترمز، فشار را بر روی چرخها کاهش میدهد و در نهایت این امکان بر چرخها بوجود میآید که دوباره حرکت کنند؛ این عملیات منحصر به فرد سیستم ترمزهای ABS در کسری از ثانیه انجام میشود.
سیستم ترمز ABS در واقع سامانهای است که برای مقابله با واکنشهای اضطراری در رانندگی شهری بوجود آمده است، پس انتظار میرود این سیستم مناسب استفاده در جادههای ناهموار و پیچ در پیچ نباشد.
اگر در شهر رانندگی میکنید و حالت رانندگی شما دفاعی است، سیستم ترمزهای ABS به تنهایی میتواند نیاز شما را برطرف کند ولی اگر در جادههای خارج از شهر و پیچ در پیچ رانندگی میکنید، باید بدانید ترمزهای ABS همیشه برای شما گزینه مناسبی نیست، پس بهتر است در هنگام چرخش فرمان سرعت خود را کم کنید و به آرامی ترمز کنید. امروزه همراه با سیستم ترمز ABS ، مکانیزم EBD نیز به خودروها اضافه شده است، EBD میتواند با کنترل فشار سوپاپ هیدرولیک ترمزها یک باعث افزایش کشش خودرو در زمان ترمز کردن شود.
در مورد عملکرد ترمز ABS در برف و یخ باید بگوییم که جادههای یخزده باید به هیچ وجه مناسب سیستم ترمز ABS نیستند، زیرا این در این جادهها نیروی اصتحکاک بین چرخ اتومبیل و سطح زمین به شکل قابل توجهی کاهش پیدا میکند و همین امر باعث میشود پس از ترمز کردن نیز چرخ خودرو حرکت کند. برای اینکه بتوانید با ترمز ABS بر روی سطح جاده یخزده رانندگی کنید، میبایست سرعت خودرو را به حداقل برسانید و تا جای ممکن از حرکت شدید فرمان جلوگیری کنید.